• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2016

23:37

SLOVENCI NE PRAŠTAJU USTAŠKU PROVOKACIJU: U Ljubljani i dalje ljuti zbog hrvatske bombonjere!

Balkan

SLOVENCI NE PRAŠTAJU USTAŠKU PROVOKACIJU: U Ljubljani i dalje ljuti zbog hrvatske bombonjere!

Podeli vest

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec komentarisao je danas zaplet s bombonjerom Kraša s kartom Hrvatske koje je službenicima njegovog ministarstva kao poklon pred Božić poslala hrvatska ambasadorka u Ljubljani kao diplomatski gaf

"Radilo se o vrlo neuspelom izboru poklona, Hrvatska pri tom nema sreće", kazao je Erjavec novinarima koji su ga pitali da komentariše slučaj koji su mediji u Ljubljani nazvali "čokoladnom" aferom, prenosi Index.hr.

Neki službenici i diplomati u ministarstvu Erjavca su dobili uobičajene skromne poklone, uz čestitke pred Božić, ali su morali da ih vrate jer je - kako navode mediji - ocenjeno da se radi o hrvatskoj "provokaciji".

Na Krašovoj bombonjeri koja se nalazila u nekim paketićima je reljefna geografska karta Hrvatske s ucrtanom granicom na sredini Piranskog zaliva koja je za Sloveniju sporna. 

AFERA ČOKOLINDA 2! Hrvati isprovocirali Slovence bombonjerom - PRISVOJILI IM DEO TERITORIJE!

Iako je iz Kraša pojašnjeno da takav poklopac na bombonjeri rade već dvadesetak godina, i iako je ambsadorka Vesna Terzić rekla da je sama birala poklone, želeći da slovenačkim kolegama učini kompliment i zaželi mir i sreću uz Božić i Novu godinu, u medijima su se pojavile špekulacije da se radilo o političkoj "poruci" hrvatskog ministarstva spoljnih i evropskih poslova, a navodno i zahtevi da se zbog bombonijere i službeno protestuje, što Erjavec za sada odbija.

ŠVAJCARCI SE SPRDAJU SA HRVATIMA: Zbog Čokolinde i afere "ČOKOGEJT" Hrvatska ne može biti lider u regionu!

Komentarišući slučaj s bombonjerom i odnose s Hrvatskom uopšte, Erjavec je u izjavi novinarima u Ljubljani kazao da odnosi nisu najbolji, te izrazio očekivanje da će arbitražni sud doneti rješenje koje će važiti za obe države iako je Hrvatska istupila iz arbitraže koju je Slovenija kompromitovala, prenosi Index.hr.

- Odluka arbitražnog suda o granici između Slovenije i Hrvatske imaće status međunarodne odluke koja će moći da se implementira", kazao je šef slovenačke diplomatije.

Ocenio je da će u konačnoj presudi biti odlučeno i o podeli troškova arbitraže iako Slovenija zbog produženja postupka nakon što je Hrvatska pokrenula postupak izlaska iz arbitraže prema Bečkoj konvenciji o međunarodnim ugovorima do daljnjeg snosi sve troškove postupka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saša

pre 7 godina

Kao, deca ste... Sada, je taj zaliv toliko bitan na bombonjeri... Idi, bre... Sokiran sam... Ko, jos tamo letuje... IBICA je, letovanje... Ono... Znas... TUC, TUC,... Idemo, veselo... Tehno, Hauos... Bum, tras...Helo! DISKO, DISKO...Naravno! Posle LOTO izvlacenja... Sa, ovim primanjima... LIPOVACKU sumu na razglednici gledam... Pogotovo docek prvomajskih praznika... Itd... O, Adi HUJI ne treba polemisati... Ciganlija... \"Dubaji\"... Naravno ako uspete da se \"Umuvate\" u gradski sa sve SLAUFOM i apostolkama... Naravno! I vasa lepsa polovina DJANGRIZAVA dama/cura non stop... Te, kremice te pomadice te zastite, vake nake, te razni LOSIONI neka \"Cudna\" mleka te, njena drugarica ovako kaze te drugarica bila vamo, tamo idi mi dodji mi... I, tako topli avgustovski dani tiho prolaze ne zapazeni... Uz, sapat vetra i DJANGRIZAVE lepse polovine... Koju, VOLIMO!... \n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija