• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2016

11:01

POTVRĐENA OPTUŽNICA KRVAVOJ AZRI! Bašićka će odgovarati za strašne zločine protiv Srba!

Balkan

POTVRĐENA OPTUŽNICA KRVAVOJ AZRI! Bašićka će odgovarati za strašne zločine protiv Srba!

Podeli vest

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Azru Bašić tereti za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, koje je 1992. godine počinila nad pripadnicima srpske nacionalnosti u Derventi, javili su danas mediji u BiH

Optužnica tereti Bašić da je za vreme rata u BiH kao pripadnik 305. Brigade Hrvatske vojske, a kasnije kao pripadnik 103. Brigade HVO u prostorijama Doma JNA u Derventi i na području sela Polje, gde su bili zatvoreni civili i jedan ratni zarobljenik srpske nacionalnosti, sama ili zajedno s drugim pripadnicima HV i HVO učestvovala u ubistvu, mučenju i nečovečnom postupanju, nanošenju velikih patnji i povreda telesnog integriteta i zdravlja.

U pitanju je, kako se navodi u saopštenju Suda BiH, period od 26. aprila do početka maja 1992. godine, prenela je Fena.

Pre tačno mesec dana Sud BiH odredio je pritvor Azri Bašić zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i mogućnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke. 

Sjedinjene Američke Države izručile su 22. novembra BiH Azru Bašić.

Bašić (57), rođena u Rijeci, u Hrvatskoj, izručena je na aerodromu u Sarajevu.

Ona se nalazi pod istragom Posebnog odeljenja za ratne zločine i osumnjičena je za ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Dervente, počinjene 1992. godine. 

Posle rata napustila BiH i emigrirala u Kentaki, u SAD, posle čega je zajedničkim radom pravosuđa BiH i vlasti SAD locirana, uhapšena i procesuirana zbog imigracijske prevare, odnosno davanja netačnih podataka američkim vlastima o učestvovanju u ratu u BiH. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
secika

pre 7 godina

Ljudi proverite da li je ovo zensko. Ovo je sigurno neka greska majke prirode. Pa ovo cudoviste ni majka nije mogla da pogleda.

gago m

pre 7 godina

"Нагребусила" је,могуће је да од "праведног" суда БиХ добије чак и 3 месеца условне робије,ако опет покуша убијати Србе ха,ха,ха

gago m

pre 7 godina

Да си нормалан,не би подржавао ово биће слично људској врсти ... вероватно и личите једно другом,можда сте и фамилија ха,ха,ха

Poskok

pre 7 godina

Ujo pa ti si retardiran kao 70% od tvoga narodnost Sta trazis na ovaj sajt ajde siktet odavde nije ovo za tebe

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija