• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

28.12.2016

15:45

RUDANKA BRILJIRA U KOLUMNI "ČELIČNA KRILA NAŠE ARMIJE": Evo koga će Hrvatska napasti svojom novom eskadrilom!

Balkan

RUDANKA BRILJIRA U KOLUMNI "ČELIČNA KRILA NAŠE ARMIJE": Evo koga će Hrvatska napasti svojom novom eskadrilom!

Podeli vest

Hrvatska spisateljica i kolumnista Vedrana Rudan u svom novom blogu britkim jezikom analizira koju bi državu "lijepa njena" mogla prvu da bombarduje svojom novom vojnom eskadrilom, nabavljenom u Americi. Ili možda da baci bombe negde drugde...

 

Novu kolumnu pod naslovom "Čelična krila naše armije" Vedrana Rudan objavila je na svom blogu rudan.info a mi vam je prenosimo u celosti. Šteta bi bilo ne pročitati...

Nedavno sam bila u Rimu. Rastužilo me do kosti kad sam čula da je Rim veći od Hrvatske. A nemaju ni predsjednicu države, ni premijera koji na teveu govori kao da je Obama, ni sabor ni vladu. Ukratko, Rim je veći od Hrvatske a nije država i nema svoju eskadrilu. Jadni Rim.

Zaguglala sam "eskadrila". To je "postrojba u ratnom zrakoplovstvu." Ameri će našoj presjednici, vrhovnom komandantu hrvatskih oružanih sila, prodati pitaj boga koliko parova čeličnih krila a onda ćemo tim postrojbama krenuti u rat. Protiv koga? Ja bih da za početak sa crnom zemljom sastavimo Sloveniju jer mi se ne da stalno kupovati njihove vinjete. Često tamo putujemo na koncerte, idemo u restoran gdje smo se moj muž i ja prvi put poljubili dok je on bio njezin muž, restoran je u Radovljici i zove se "Lectar". Ako tamo niste jeli gobovu juhu ne znate što je život. Da nije jebenih vinjeta put u Radovljicu bio bi jeftiniji a i gobova juha. Samo, kad krenemo na Sloveniju trebalo bi paziti kamo baciti bombe. Meni se sviđa i Ljubljana, tamo mi živi prijateljica, sviđa mi se i Bled i Bohinj. I Celje. I Novo Mesto. Jebiga. Muž mi je rekao da je Slovenija u NATO-u i da mi ne smijemo eskadrilati članicu NATO-a.

A da eskadrilamo BiH? Ono tamo oko Neuma. To je dobra ideja. Ne bi trebalo graditi Pelješki most, znate li vi koja je to lova, morat ćemo prodati svu našu vodu i sve šume i još ćemo biti dužni. Kad bi eskadrilali onaj komad zemlje koji nam treba kao kruh mogli bismo iz BiH švercati u Hrvatsku cigarete, to jest ne bismo morali švercati iz BiH cigarete jer bi BiH bila Hrvatska. Samo, jebiga, BiH je američka vojarna, ne možemo darom koji smo kupili od Amera gađati američko tlo.

Meni bi bilo super da eskadrilamo Makedoniju jer nešto ekskadrilati moramo kad imamo eskadrilu. Nije u NATO-u, manja je od Hrvatske, kad je osvojimo moći ćemo tamo bez dokumenata gutati juhe od povrća. Bila sam u Skopju. Jela sam pohani luk, najbolje kolače na svijetu, bila na Ohridskom jezeru. Kad osvojimo Makedoniju pojeftinit će naušnice od ohridskog bisera. Sigurno bismo ukinuli i zabranu lova na ohridsku pastrvu. Kad bombardiramo Makedoniju u njoj bi sve bilo dozvoljeno kao što je to kod nas i ni jedna životinjska vrsta ne bi lišo prošla. Jedini je problem što je Makedonija jako blizu Kosova, a Kosovo je američka baza. Što kad naši piloti obučeni za letove Krk-Zagreb polete iz američke baze i bace američke bombe iz američkih aviona na američku bazu? Najebasmo, braćo i sestre, najebasmo.

Srbija! SRBIJA! Srbija nije u NATO-u i nikad neće biti dok u nama hrvatsko srce bije. U boj, u boj za narod svoj! Naša postrojba u ratnom zrakoplovstvu mogla bi eskadrilirati našeg krvnog neprijatelja koliko joj srce želi. I sve što je njihovo postalo bi naše i mi bi postali veći i od Rima i od Milana. I sav njihov kajmak bio bi naš. U beogradskom "Vuku" jeli bismo fenomenalnu teletinu koja bi bila hrvatska teletina, a restoran "Vuk" bi se zvao "Crvenkapica". I svakako, želim reći NIKAKO se naša eskadrila ne bi smjela obrušiti na beogradski restoran "Reku" jer ja tamo slavim rođendan. Kad osvojimo Srbiju "Reka" će postati "Rijeka". Da, nikako Beograd bombardirati oko Nove godine jer u njemu pola Hrvatske dočekuje Novu godinu.

E, jebiga. Kad su Srbi čuli da smo mi dobili, kupili, vojnu eskadrilu od Amera odmah su oni sebi naručili vojnu eskadrilu od Rusa. Ako ih napadnemo počet će Treći svjetski rat a to ne bi bilo dobro. Što učiniti kad dobiješ, kupiš američku eskadrilu a nikoga ne smiješ napasti? Frustrira čovjeka. Imaš čelična krila a ne smiješ poletjeti.

Imam ideju, imam ideju. Predlažem da naš vrhovni komandant sjedne u kabinu jednog eskadrilca, da joj kopilot bude premijer, da istresu bombe na Sabor i Vladu. Doduše, naš će par čeličnih krila najebati, smaknut će ga američki lovci jer je napad na naš Sabor i na našu Vladu napad na Ameriku pa bismo kod eskadriranja ostali i bez Sabora i bez Vlade i bez komandanta i bez premijera. To ima svoju lošu i svoju dobru stranu. Loša je ta što ne bismo svaki dan gledali našu prekrasnu predsjednicu i slušali našeg premudrog premijera. Dobra bi bila što bismo najzad postali normalan, mali, evropski grad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 7 godina

Hahahaha,kraljica.Britka i duhovita kao i uvek,bravo Vedrana!!!

SRBIN

pre 7 godina

Обожавам ову Жену и њено умеће да о озбиљним темама проговори на, себи својствен, начин.

Toplica

pre 7 godina

Свака шала ове мудре главице заврши са дубоким смислом и отржњујуће ! Алал јој вера !

surfer

pre 7 godina

...ma draga čokolinda kupvinom američkih "eskadrila" hoće da podigne turističke ponude svoje Crocije draga Rudana. Zamisli koliko bi Rusa pohrilo u vašu lepu ne bi li se slikalo a možda i provozali na tim suparničkim letelicama.Zna sve to što si navela Rudana vaša Čokolindica ,ali ti nisi shvatila njene prave namere.n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Пуно духа...Фине "зачкољице" и још лепши - хумор, са обиљем чистог сарказма, достојног - "Домановићевског" стила...!! Оцена..? Чиста 10. Хвала списатељици, баш сам уживао у њеном... - "логичном" промишљању... Волео бих сада да прочитам и .... - "реакцију".....?!

jedino

pre 7 godina

si ti dosadan...ako jos ne shvatas onda pogledaj sve ostale komentare.....

Sargarepac

pre 7 godina

Ali dzaba zena pise, na istinu niko ozbiljan ne obraca paznju..\n

Teodora

pre 7 godina

Gospodja Rudan da se kandiduje (tj.kandidira) za predsednicu Srbije.

Saša

pre 7 godina

Ne, verujem SAMOM SEBI da ovo komentarisem... Sto, se tice \"HRVATSKIH spisateljica\"... Lijepe njihove: Gospodjo Vedrana! Svaka vam cast!... \n

istina

pre 7 godina

Gluplji tekst nisam procitao ali ovde u komentarima vidjeh da je svako dobar ko pljuje po hrvatskoj i po natu a velica samo srbiju

seljadin

pre 7 godina

Vedrana, pozajmi nam malo tog ogledala. Nasa su nekako malena.

Milann

pre 7 godina

Zdrav razum, cist duh i eto nam, jos jednom, univerzalnih vredosti od gospodje Rudan. Lepo je procitatu ovako nesto. Biti svoj, ciniti dobro ljudima i samo napred.

Car

pre 7 godina

Sve njene kolumne sastaviti u jednu knjigu(ovih dana procitao ,sam "Muskarac u grlu" vredi tu knjigu procitati) e to bi bio roman bestseler.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija