• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.01.2017

20:01

NATO PAKT PRETI DODIKU: Pismom komandanta Žizel Vils zabranjeno učešće Trećeg puka u proslavi Dana Srpske!

Balkan

NATO PAKT PRETI DODIKU: Pismom komandanta Žizel Vils zabranjeno učešće Trećeg puka u proslavi Dana Srpske!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da najnovija odluka Ministarstva odbrane BiH da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu obeležavanja Dana RS potvrđuje činjenicu da ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a

- Ako ovde komanduje NATO, a da nismo članica NATO-a, onda to govori koliko se ignorišu pravni propisi- rekao je Dodik večeras novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da je uveren da će pripadnici Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka biti na Trgu Krajine i da im to niko ne može zabraniti, prenela je Fena.

Treći pešadijski puk Oružanih snaga BiH OTKAZAO POSLUŠNOST SARAJEVU i dolazi na proslavu Dana Srpske!

Takođe je rekao da Ministarstvo odbrane BiH i nije vrhovni komandant OS BiH, pa samim tim ne može ni zabraniti. 

Ministarstvo odbrane BiH donelo je prethodno odluku da niko iz OS BiH ne sme da učestvuje na proslavi Dana RS, a takva odluka je doneta nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić uputio zahtev, u skladu sa zakonom, da se prilikom njegovog pojavljivanja na proslavi Dana Republike angažuje počasna jedinica Oružanih snaga BiH u kojoj je i vojni orkestar. 

Zahtev je odbijen nakon pisma komandanta NATO štaba u BiH Žizel Vilc, koja je navela da bilo kakvo učešće pripadnika OS BiH na obeležavanja Dana RS predstavlja kršenje Zakona o odbrani.

Tim povodom, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je večeras da nema informaciju o ovoj odluci Ministarstva odbrane BiH.

- Ponavljam, pripadnici Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH prisustvovaće manifestaciji, ja sam to rešenje našao, a kakvo je, videćete ovih dana- rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjaluci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draža

pre 7 godina

To bi vi najviše voleli ali nije tako, kanton je kanton, a Republika je Republika.

vlah alija

pre 7 godina

zbog ovog dodika srbi ce izgubiti autonomiju u bosni tip bas radi protiv srpski interesa ,on radi sve muslimanima na ruku zivio hadija milorad !!!!!

vojvoda

pre 7 godina

RS ce uskoro postati federalna država R Srbije a muslimanski kanton ce dobiti rezervat kao Indijanci u Ameriki jer ce se Hrvati priključiti Hrvatskoj.

ŠUMADINAC

pre 7 godina

ma kako da ne...malo vas se ovde dovuklo...ne trebate nam..klali ste nas,gurali u nesreće..nikad niste niti ćete biti deo Srbije...SRBIJA SE PITA A NE VI KONJUŠARI

sinisa

pre 7 godina

I ti se razumes u politiku kao magarac u kantar.Bolje cuti i ne lupetaj.Jedino ako si neki sa one druge strane pa mozes ovako nesto i da kazes.......

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако не буде Блех- Музике.... - мораћеш ти да му "одсвираш" ... - Q..cu...! А каде одсвираш "његовом" , после дођи и... - мојем ....!!

igor

pre 7 godina

pa sto ste toliko nervozni ako vama idu na ruku njegova resenja???

perica

pre 7 godina

Brinite vi o vasem delu BiH i nesekirajte se za Republiku Srpsku !

Vlah Vlah

pre 7 godina

Samo se ti nadaj ma će tebe Izmetov sin brzo razočarati!

Car Putin

pre 7 godina

Ови педерсени из НАТО пакта да престану да прете, Србија ће да реагује, а потом и Русија, таман Путин враћа Куцњецова могао би и до Јадрана да успостави ред.

rex

pre 7 godina

Ja vam pusku vise ne uzimam za nikoga,posebno NE za Dodikove snove o jos vecem bogacenju.

lala

pre 7 godina

Ma,bravo Nato,nije lako pretiti jednom coveku,haha,sram vas bre bilo,ako znate sta to znaci,fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj !!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Глупави - колико су тешки на челу са оним Бакиром Будалбеговићем...!? Уместо да са Србима - оду на мезетлук, поједу и попију ... - ко људи, и прве комшије....Они се "увлаче" у буљу ( надам се опрану...!!) НАТО американцима....Свашта и којешта...!!

srboljub

pre 7 godina

srbi vise nemogu trpeti teror bosnjaka i nato podrske pakta srbi se love u bosni ko divlje svinje svaki dan srbi imaju pravo na samopredelenje i zivot

Realnost

pre 7 godina

BiH nije samo vasa nego i drugih naroda. Republika Srpska je realnost i tu se nikada vise nece nista izmijeniti svidjalo se to vama ili ne.

nati

pre 7 godina

Vlah Alija-A ti bi hteo da Dodik radi u ime njihovih interesa,pa jel ste vi bosnjaci ili ste amerikanci,da ste pametni pa da proterate tu gamad koja vam se razmilela po Bosni,jel vi imate imalo mozga u glavi kad sve to dozvoljavate.Dosli divlji da isteraju pitome.Boze me sacuvaj i sakloni!\n

Sasa

pre 7 godina

Mozete njega i nas da povucete za onu stvar...bice kako mi kazrmo...ko vas pita?ne zaboravite clitonke vise nema...majmun ide u penziju za koji dan...a erdogan gradi mir sa Putinom i bori se protiv islamiske drzave tacno onu koju probate da stvorite od federacije...tako da bice pozdravi je pozdravi...srbija i srpska jedna...federacija pola nama pola hrvatima...a vi pa kao i ivek...budite tu...budite nebitni i na tuda leda zivite...a mozete u tursku..ako vas prime

Sasa

pre 7 godina

Да остварите сваки сан, помогао вам Бадњи дан, да у кући новац тече, помогло вам Бадње вече. Нек се срећа са здрављем сроди: Мир Божји, Христос се роди! Ovo ti pradeda pise balijo...da se setis tvoje prave vere i odakle si...okreni se sotoni i zveri...jos ti nije kasno...vrati se sve ti prastamo

Banjalukarealno

pre 7 godina

Dok nam se prebogati političari "bave" nebitnim stvarima da skrenu pažnju sa pljačke nad narodom Republike Srpske koju su izvršili Baja Dodik sa kumovima i sličnim probisvijetima, najbolja srpska djeca odlaze odavde... Jao se nama Srbima sa ovakvim "zaštitnicima" Republike Srpske (nažalost u budućnosti bez mladosti Srpske)

jovica tesanovic

pre 7 godina

Malo morgen novi srpski Migovi uvek spremni uz pomoc G.Putina da odbrane srpsku od Nata pakta.

Sargarepac

pre 7 godina

@vlah alija Ti si se bas napalio care. Sedi tamo miran i gledaj kako ti tvoj Alija unistava drzavu..\n

srpska

pre 7 godina

Srpska uskoro postaje drzava, a poslije ujedinjenje. Dodik je pravi Srbin svaka mu cast na energicnoj odbrani i vodjenju Srpske Republike. Ovi gore mogu da pjene koliko hoce Srpska je realnost.

rex

pre 7 godina

Vojvodina uskoro drzava,a vi i Srbija kako god vam volja.

drago korac

pre 7 godina

Gospodine Presjedniče Dodik ružno je od Vas ako niste poslali pozivnicu Bakiru da dođe na proslavu molim vas učinite to!!!!

Dragan

pre 7 godina

Otcepile su se republike iz Jugoslavije.I ko ima koristi od toga.Samo lopuže na vlasti koji su se obogatili,a običan narod tone u sve veću bedu.Zato treba svi da prestanemo sa ovim mržnjom i da se složimo i ove lopove zamenimo sa normalnim ljudima.

ex Ser b

pre 7 godina

90tih se nisu odajali Srbi nego ostali i ponijeli Srpsku zemlju sa sobom. Sada je na nas red da se i mi odvajamo. Kasnimo za njima ali bolje sada nego kasnije.

u magnovenju

pre 7 godina

Imam osecaj da ce vojska biti na proslavi. Mir Bozji, Hristos se rodi!

Mile

pre 7 godina

Ovo je jos jedan razlog zbog cega RS treba da pokrene postupak izdvajanja iz BiH.

amigo

pre 7 godina

bolje im je da odma pocnu sa formiranjem rezervnog sastava i teritotijalne odbrane,,a takodje da ojacaju sastav milicije ,,jer ce biti kao i 90-tih...

milan

pre 7 godina

brane nam i da slavimo,pitanje je dana kada ce traziti zabranu slavljenja i Bozica!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija