• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/RTS

08.01.2017

21:08

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosna se zasniva na idealizmu muslimana, oni hoće neku svoju VELIKU DRŽAVU?!

Balkan

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosna se zasniva na idealizmu muslimana, oni hoće neku svoju VELIKU DRŽAVU?!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je uoči proslave Dana RS, da je Bosna i Hercegovina zemlja koja nema šanse da uspe i da je rešenje u mirnom razlazu, pri čemu smatra da bi referendum bio dobra stvar

On je, govoreći za RTS o proslavi u Banjaluci (ponedeljak 9.1.), rekao da će se na Trgu okupiti svi učesnici smotre gde će biti Treći pešadijski (Republika Srpska) puk. 

- Oni će biti postrojeni. To će biti zadnji put. Iduće godine ćemo organizovati jednu veteransku jedinicu, jer na to imamo pravo. Obući ćemo ih u tradicionalne uniforme vojske Republike Srpske, i oni će biti ti koji će nadomestiti- istakao je Dodik, dodavši da niko ne može RS da spreči u obeležavanju svoje tradicije. 

Kako je naveo, pitanje da li će učešćem u obeležavanju Dana RS pripadnici Trećeg pešadijskog puka snositi odgovornost, predstavlja i najvažniju temu ovog obeležavanja. 

- Pozivam sve Srbe da izađu i da budemo zajedno. Nama je važno da se okupe sve političke snage i sve institucije Srba ovde i u Republici Srpskoj i u zajedničkim institucijama- rekao je Dodik.

(FOTO/VIDEO) POSTROJEN TREĆI PEŠADIJSKI PUK! Dodik i Ivanić položili vence, sve spremno za proslavu 9. januara!

Prema njegovim rečima, idealisti koji dolaze sa strane pokušavaju da naprave neki koncept od države. 

- Po čemu Bosna i Hercegovina mora da bude?... Zasniva se iskljucivo na idealizmu muslimana u BiH koji kao, navodno, hoće neku svoju veliku državu. Pa, nemaju šanse. Idealizam se odnosi na to da oni nama ne mogu da spreče u Banjaluci ništa što mi želimo da obeležavamo- istakao je on.

Tanjug

Dodik je, kao primer, naveo proslavu Dana RS koja će biti održana u ponedeljak 9. januara. 

- Po čemu je to BiH, kao njihova država, muslimanska, ovde prisutna u Banjaluci. Ni po čemu. Prema tome, zašto bi se robovalo BiH- naveo je on, predloživši da se BiH mirno raziđe na entitetskim linijama, a onda da se svi usmere na saradnju.

NATO PAKT PRETI DODIKU: Pismom komandanta Žizel Vils zabranjeno učešće Trećeg puka u proslavi Dana Srpske!

Za novi referendum kaže da bi bila dobra stvar, ali naglašava da time ne želi nikoga da plaši, već da se samo bori za prava RS.

Dodik ističe da je sasvim legitimno tražiti referendum, "ne baš sutra", ali svakako u ovoj godini. 

- Mi želimo svake godine da održimo jedan referendum koji će nas približiti jačanju naših institucionalnih i državnih prava- naveo je on.

Upitan da li je planiran i referendum o osamostaljenju Republike Srpske od BiH, Dodik je odgovorio da "nije taj na dnevnom redu ove godine, sigurno. Ako nas događaji ne ubrzaju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 7 godina

Zivela nezavisna i slobodna Republika Srpska! AMIN

Lala iz Banata

pre 7 godina

...Живело УЈЕДИЊЕЊЕ свих српских земаља.....Амин....!!!

hesler

pre 7 godina

izginulo je mnogo nevinih na svim stranama,tako da nema tu zajednickog zivota.\n

ALEKSIJE DIMITRIJEVIC

pre 7 godina

ZIVELA SRPSKA REPUBLIKA,SRECAN PRAZNIK BRACO NASA U ZDRAVLJU I SRECI GA PROSLAVILI NA MNOGAJA LJETA AMIN BOZE DAJ.USKORO U JEDNOJ SRPSKOJ DRZAVI SVO SRBLJE PRAVOSLAVNO,I U SLOZI I LJUBAVI SA BRATSKOM RUSIJOM.NEKA SVETI STEFAN KRSNA SLAVA VASA I NASA PODARI I POMOGNE CILJU SRPSKOM.

Srb

pre 7 godina

Миле Додик је жива легенда! Човек је чувао и сачувао Републику Српску у време најгорих злотвора у Белој кући, преживео је и он и Српска и још дуго ће, до коначног уједињења са Србијом. Срећна вам слава и Дан Републике, живео Додик и Република Српска.

Milan

pre 7 godina

Crknite dusmani od muke. Polako.Tiha voda brege valja.Mic po mic. Bice Srpska drzava,i sada je to ali ne potpuno. Uskoro,u punom kapacitetu nezavisna.I dobri odnosi sa komsijama.

Mauser

pre 7 godina

Dodik čačka mečku, jer misli da će Rusi stati odmah iza njega, pa nije ovo Krim, ovdje je bosanski lonac u kojem uvijek nešto krčka, a kad iskipi bit će krvi do koljena. I opet će naje...... sirotinja.

Vladimir

pre 7 godina

A cemu se vi nadate? Da ce vam Turci stvoriti muslimansku drzavu? Ili i dalje mislite da ce vas NATO braniti dok 'braca muslimani' kamionima gaze ljude po ulicama Evropskih gradova...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Онај Ваш глупави Бакир...да је паметан ко што није....Први би честитао и дошао на славу ко човек - да се наједе и напије...! Има и на српској трпези... добре - јањетине, и доброг вина...! Живео Св.Стефан... Дан РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ... Доле... - "глупандери"...!!

petar

pre 7 godina

jedu muslimani i prasetinu i slaninu ne samo jagnjetinu to znam jer sam imao moje jarane muslimane koji piju i jedi sve od reda mozda i Bakir jede isto

mosa parezanin

pre 7 godina

Tacno mauzer bez novog rata drzave nema a nisi siguran da ces je doboti jer rvati mogu da okrenu curak kao 94g.ne smijem da mislim na takvu reprizu jer ameri ne bi danas odlucili kao u ta danas davna vremena.kozaci ce opet doci u malom broju zarad rakije i zenidbe a takvi nam ne tebaju.DA LI CE G.lukac postati general general staba oruzanih snaga nove RS ili je to tajna dok ne pone roke-koke gore dole uceraj pa izvadi

dragan

pre 7 godina

Nisu bas Srbi Banja Luke izisli na ovoj zimi da vide pocasni vod " Treceg Puka". Sramota. Sami vojnici na ulici i Ivanic. Mozda se varam, volio bih da se varam. Ako se ne varam onda je to velika sramota za B. Luku.

Stranput

pre 7 godina

Nisam Srbin ali Dodiku svaka cast.Daj boze da I mi imamo takvog lidera a ne one mamlaze bez jaja!!!!

GORAN

pre 7 godina

A DOKLE I KOLIKO VEKOVA CE OVI VISE LUDOVATI AKO SU CUKUN DEDE DALI VERU ZA VECERU HAJDE DA TO BUDE DAVNA PROSLOST TREBA OVI MLADJI DA SHVATE KOJE SU PLEME I KOJI ROD A I BAKIR NIJE BAKIR NEGO BRANKO I NIJE IZETBEGOVIC NEGO JAHIC PO TAMO NJEGOVOJ BELOJ PCELI DA NAM JE ZIV NAS ROD PA I AKO JE U DRUGOJ VERI SAMO DA SE NE UBIJAMO VISE I DA OKRENEMO LEDJA ANGLOSAKSONSKOJ BAGRI NI GOREG RODA NI PORODA OD NJIH I ONIH VATIKANSKIH PEDERCINA

sergej

pre 7 godina

Neću da citiran Martina Lutera Kunga ni Kastra ali jednog dana će divljačke horde zapada platiti za svaku srbsku kap krvi ali sad su to prfidnije izveli jer su mač i nož u njihovim rukama bili poturice i janjičari oni koji su jurišali na istočni front. Radujem se danu razgraničenja sa takvim. Mi njh ne mrzimo onoliko koliko ih mrze Ameri i Njemci jer su prodane duše samo gazde menjaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija