• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

11.01.2017

20:31

KOLINDA SE IZ AMERIKE VRATILA LJUTA: Pravdala se i žalila na MOBING, a morala je i da potkači Srbe i Srbiju!

Balkan

KOLINDA SE IZ AMERIKE VRATILA LJUTA: Pravdala se i žalila na MOBING, a morala je i da potkači Srbe i Srbiju!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je njena, za neke medije i političare sporna, poseta SAD, bila službena, objavila je HRT

Hrvatska predsednica je navela da je otputovala kako bi saznala više o spoljnoj politici novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i pozicionirala Hrvatsku kao tvorca politike.

- Put je bio, apsolutno, službeni. To je bila radna poseta SAD- rekla je Grabar Kitarovićeva u intervjuu reagujući na nagađanja o karakteru njene posete SAD, što je bio i povod za tri prijave Poverenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. 

- Pre nego što sam otišla na put, objavili smo da odlazim na službeno putovanje, međutim nismo objavili detalje jednostavno zato što kada idete na takav tip razgovora, nađe se neko tko nije naklonjen Hrvatskoj i želi da osujeti naš plan.

(FOTO) KOLINDA U EPIZODI BELA KUĆA: Evo kako se Hrvati sprdaju sa njenom posetom SAD!

Ovo sve sam počela iskreno doživljavati kao mobing. Imam utisak da nekim medijima i analitičarima smetam, da me žele zaustaviti u mom radu- dodala je predsednica i pojasnila kako je u SAD nastojala da utvrdi kakva će biti spoljna politika novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, čije se odrednice ne znaju, kao i kako pozicionirati Hrvatsku prema toj politici, prenosi "Jutarnji list". 

- Moram da kažem da sam još kao ambasador Hrvatske 2008. godine svedočila tom razdoblju tranzicije između predsednika Buša i predsednika Obame i shvatila sam koliko je to razdoblje bitno za pozicioniranje države.

ŽEŠĆA BLAMAŽA HRVATSKE PREDSEDNICE! Otišla u "službenu" posetu, a slikala se kao TURISTA ispred Bele kuće!

Sad se nalazimo, zapravo, u jednoj fazi kad su stvari još neizvesnije. Gospodin Tramp prije nije delovao u politici. Dakle, ne znaju se kakve će biti odrednice njegove spoljne politike.

Svrha mog puta je bila da iskoristim sva ona poznanstva koje sam stekla kroz godine rada, kako u Americi, tako i u međunarodnoj diplomatiji, kako bih s njima porazgovarala upravo o tome šta možemo očekivati, ali pre svega pozicionirala Hrvatsku kao lidera, kao nekoga ko će učestvovati u stvaranju politike, a ne da uvek budemo reaktivni i da čekamo da neko nešto uradi pa da se mi tome prilagođavamo- rekla je Grabar Kitarovićeva, koja je komentarisala i odnose sa Srbijom. 

VEDRANA BRUTALNO: Kolinda je Hrvatska, a Hrvatska nije država! Jer sve su naše vođe bile LOPOVI, LAŽOVI I ZLOČINCI!

- Mi u Srbiji želimo da imamo partnera, ali iskrenog partnera s kojim ćemo rešavati pitanja. Srbija mora  da promeni svoju retoriku i ako misle da će ući u EU optužujući Hrvatsku za ustaštvo, varaju se- kazala je i osvrnula se na govor izaslanika srpskog premijera Vladimira Božovića na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Novinarskom domu koji je Srbima u Hrvatskoj poručio da će ih matična država, kada budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima. 

- Održati takav govor na jednom prijemu nije primereno. Domaćin je trebalo da reaguje- kazala je hrvatska predsednica.

Republiku srpsku treba spustiti na zemlju

 Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da se "realno gledajući Republika Srpska ponaša kao zasebni identitet (u BiH) i skoro kao samostalna država".

- Mislim da ih treba po lako vratiti na zemlju- rekla je Grabar Kitarović emisiji "Iza zavese" HRT.

Predsednica Hrvatske tvrdi da "Republika Srpska nije nastala 9. januara (1992), nego je nastala na temelju Dejtonskih sporazuma".

- Celi taj datum je ne samo veliki falsifikat nego opet provokacija i jedan veliki mit koji se stvara- smatra Grabar-Kitarovićeva.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
borovo

pre 7 godina

To je dokaz da je zena za lonac i kuhinju,,,ona nema tri ciste za medjunarodnu politiku i vladavinu prava...bruka za Hrvatsku...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Она је била и ...остала... - ПОЛИТИЧКА СПОНЗОРУША...!!

bogster

pre 7 godina

Hahahaa, saznala je o politici Trampa ispred ograde Bele kuće,

Lala iz Banata

pre 7 godina

Штета..! Туђмана су ономад , бар пустили у... - писоар... Беле Куће...а "ова" је морала... - испред..!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако се сећате....Туђмана су бар пустили... - у писоар... !? А ова је то морала.... - испред ограде...!! Није ни онда јадница "крива"...Све јој "наместили"! ...Тако је то, кад си... - "политичка спонзоруша"...!!

milan lala

pre 7 godina

Cokolinda mi se jedino dopada u bikiniju. Ako je nosila sa sobom bikini u SAD onda smo nadrljali, nemamo chanse . Mora se iskreno priznati da je lepa. Sad Dacic nek se drzi interesi su nam u SAD ozbiljno ugrozeni . Mozda bi mogli popraviti stvar ako bi sad mi nasu lepoticu polutajno poslali u sluzbenu posetu u SAD, e..... problem je dali joj tako dobro stoji bikini kao cokolindi .

Marcco

pre 7 godina

... ima ko voli! Meni je i u bikiniju, pre 20 godina, bila malo previše buckasta.

LESA

pre 7 godina

mora da je letela srpskim avionom a nije ponela cokoladice pa joj nije bilo dobro

shominjo

pre 7 godina

pa nisu srbi isli zagrebom u ustaskim uniformama i sa zastavama i vikali za dom spremni.\n

gajo

pre 7 godina

tacno nisu isli ali su u vukovaru 91g pevali salji slobo salate klacemo hrvate.samo koju stetu su tada budale pijane nanele predsedniku slobodanu.taj vide zapis i danas zivi.

Nonsense

pre 7 godina

Oва прича о ЕУ постаје прави терет, сви српски непријатељи то користе као нашу слабост да нас уцењују, зато треба поништити ССП и вратити се себи и заштити КиМ, Српске и свих Срба у региону.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Како не би била љута..? Туђмана су бар пустили у писоар... - а она јадна морала... - испред ограде.....!!

dragan

pre 7 godina

uz duzno postovanje najljepsa prijedsednice Hrvatska politicka elita ide u historiju ne.\n

dusan

pre 7 godina

Ma mora da je ispred bele kuće kod ograde nešto prodavala videla se malo neka tezga

mirjana

pre 7 godina

Kolinda je Americki igrac I ni slucajno nije otisla samo tako u Ameriku.Dobila je informacije i uputstva kako dalje delati. Vratija sr Sime iz Amerike.Zivi bili pa videli.Jos ce ona nasega Tomu tri puta poljubiti.

Krolinda

pre 7 godina

Ocigledno nije bas prezadovoljna instrukcijama; onda, to sto je oplela po Srbima ...sve govori u prilog tome da je po nas super ta za nju neuspesna poseta!!! Samo tako! Dosta vise ustaslukovanja, odrojani su dani njihovom fazismu koji ocigledno ne prolazi bas nezapazeno napolju!

cccc

pre 7 godina

Prvo vi morate platiti odštetu Srbima iz Hrvatske zato što ste ih proterali...

Marko

pre 7 godina

Ova nakaza ce spustiti Republiku Srpsku na zemlju ? Bolje neka zabode nos u svoje dvoriste i iskoreni fasizam iz sopstvene zemlje, pocne da postuje osnovna ljudska prava u toj zemlji, umesto sto se busa u grudi o nekakavom spustanju na zemlju. Jer ako dodje do "spustanja Srpske na zemlju", doci ce i do podizanja Hrvatske u vazduh i slanja u Iran gde i pripadaju. Ona je jak faktor da nekoga spusta na zemlju, pazi molim te.

terapeut

pre 7 godina

kao i u hrvatskoj ustase , muslimani su prvi napali mirne gradjane Srbe u Jugoslaviji i Bosni , a Republika Srpska je nastala onog trenutka kada je prvi Srbin napadnut od muslimana i lokalnih terorista .

Buuu

pre 7 godina

Koga ce ova da spusti na zemlju. Nisu sposobni (ili nece) da rese problem ustastva u hrvatskoj, imaju problema preko glave u sopstvenoj zemlji koja je u zavadi sa svim okolnim drzavama, pa bi da gurnu nos u tudje dvoriste. Hrvatsku ne treba spustiti na zemlju, nju treba izbrisati sa lica zemlje!

Kmeeee

pre 7 godina

Hrvati su mislili su da ce izlaskom iz Jugoslavije i ulaskom u EU i NATO postati bitan faktor na ovim prostorima. Ali ne samo da nisu postali bitan faktor na ovim prostorima, nego se daleko manje pitaju i odlucuju sada nego sto su odlucivali dok su bili u Jugoslaviji. Odatle i ova Cokolindina izjava - 'Da su spremni da ucestvuju u stranju politike, a ne da uvek budu reativni i da cekaju da neko nesto uradi'...U prevodu - ' Hocemo i mi malo da odlucujemo, a ne stalno da izvrsavamo ono sto nam se naredi'. Nije ni njima lako, ceo zivot robovi...Treba ih razumeti. :)

Srbin Pravoslavac

pre 7 godina

Trla baba lan , da joj prodje dan !

banat1952

pre 7 godina

Bas ce tebi Tramp da da prica o svojoj spoljnoj politici, i to ispred ograde Bele kuce. Uzmi jednu cokoladicu i smiri se.

baradja

pre 7 godina

Ja je branim od tih njenih ustaša,kao džentlmen, jer je gledam kao damu,a ona opet o čokoladicama,pa opleti po Srbiji,pa Republici Srpskoj.... Ima ju li croati neku drugu politiku,osim ndh-zije i mržnje,,,,Svi njihovi političari se dodvoravaju pučanstvu tim zlima....

Draza

pre 7 godina

Mnogo gluposti pravi,tako da je morala da oplete po Srbima da malo ublazi sve te gluposti i nahrani hrvate....a koliko vidim i njima je dojadila.

Sargarepac

pre 7 godina

Cokolindice tebe ce cika Seki da sredi, on te ceka a ti na ogradi Bele kuce samo rokaj. Cudi me da zna i gde je Republika Srpska, obzirom da je iz Amerike dosla verovatno SerbiaAir-om posto nemaju direktan let a i usput dele cokoladice da ublaze bol koju je dozivela na ogradi. Cokolinda, mani se ti politike, za tebe je piliKita.\n

XXXXXXX

pre 7 godina

Ovolika opsjednutost Srbijom je nevjerovatna. Dajte vise sjasite sa dnevnog reda i zivite svoj zivot pun mrznje sami sa sobom.\n

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija