• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.01.2017

13:08

LEPO SU SE PRODALI! EU dodelila Crnoj Gori skoro 23 miliona evra!

Balkan

LEPO SU SE PRODALI! EU dodelila Crnoj Gori skoro 23 miliona evra!

Podeli vest

Evropska unija (EU) dodelila je Crnoj Gori 22,9 miliona evra za reforme u okviru evropskih integracija, saopšteno je danas iz Delegacije EU u Podgorici

Novac je namenjen zaštiti životne sredine i jačanju konkurentnosti i deo je šireg programa podrške EU Crnoj Gori u iznosu od 270 miliona evra koja je odredjena za period do 2020. godine.

- Ovu investiciju prati i odgovornost - kada EU ulaže novac svojih poreskih obveznika, želi da dobije nešto i zauzvrat. U ovom slučaju, želimo da vidimo održiv bilans rezultata reformi koji će promeniti život gradjana Crne Gore na bolje, a istovremeno i Crnu Goru dobro pripremiti za članstvo - kazao je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

EU je najveći medjunarodni donator u Crnoj Gori koja ima status kandidata za članstvo. U pregovorima za članstvo do sada su otvorena 24 od 32 poglavlja.

Ukupno 16 miliona evra biće opredeljeno za zaštitu životne sredine u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha i vode, promovisanja reciklaže otpada i za borbu protiv klimatskih promena, navode iz Delegacije.

Podrška će poslužiti Crnoj Gori da se pozabavi i problemom rizika od poplava, da sačuva, zaštiti i poboljša kvalitet vode za kupanje.

Poglavlje o zaštiti životne sredine, koje Crna Gora tek treba da otvori, po mnogima će biti jedno od najtežih.

Delegacija EU i pojedini ambasadori zemalja članica Unije su u više navrata saopštavali da će i od odnosa prema području ulcinjske Solane zavisiti otvaranje ovog poglavlja.

EU traži da se hitno zaštiti taj prostor koji je jedno od naznačajnijih evropskih staništa ptica.

Preostali deo podrške od 6,9 miliona evra koje je Crna Gora dobila od Unije biće usmereno na jačanje konkurentnosti privrede, posebno malih i srednjih preduzeća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 7 godina

To su dobili da bi unistavali Srbe.Samo se plasim da se ne pokolju u vladajucoj stranci oko toga ko ce vise zgrabit od tog novca.

tt

pre 7 godina

Ha, ha, ha, ne može njima EU dati toliko novca za čistu životnu sredinu, koliko je oni mogu zagaditi. Da se ispravim, ne mogu dati toliko novca koliko manja grupa može zagaditi, ne samo Crnu Goru, već ceo Balkan i šire. Sila su ti "kulaci" nit obraza, nit znanja, samo novac, koji ni ne broje, samo uzimaju.Takvi su i ovde na teritoriji Srbije, izvezli svoje metode uništavanja normalnog života ljudi i dece, pošto su sami već ostareli , duhovno i fizički.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija