• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2017

17:20

VILIJAM VOKER ALBANSKI LOBISTA: Tačijevo vreme je prošlo i on to zna!

Balkan

VILIJAM VOKER ALBANSKI LOBISTA: Tačijevo vreme je prošlo i on to zna!

Podeli vest

Vreme kosovskog predsednika Hašima Tačija je prošlo, smatra američki diplomata i nekadašnji šef posmatračke misije OEBS-a na Kosovu Vilijem Voker

- Tači je bio premijer, sada je predsednik. Njegovo vreme je prošlo - rekao je Voker, koji je na Kosovo došao kako bi prisustvovao otkrivanju svoje statue u selu Račak, navodi RTS pozivajući se na prištinski list "Zeri".

EVROPSKA RASPRODAJA BLAMA: Haradinaj prvo priveden u Nemačkoj, pa pušten u Francusku!

Voker, koji je poslednjih godina svoj uticaj na Kosovu koristio za promociju Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, ocenio je da "jedino što Tači zna da radi je da učini međunarodnu zajednicu srećnom", navodi RTS.

IDIOTI, NIJE VAM TO TENK! Šiptari uz podršku EU zaštitnika ZAUSTAVILI 

- To mi se ne sviđa - rekao je Voker, dan pošto je u Račku, uoči godišnjice sukoba u tom selu, otkrivena njegova bronzana statua.

Otkrivanju spomenika u subotu u Račku prisustvovao je i Tači.

U selu Račak su početkom 1999. godine pronađena tela 45 Albanaca, za čije ubistvo je tadašnja misija OEBS, na čelu sa Vokerom, bez dokaza optužila srpske snage bezbednosti. Ovaj događaj, iako nikad nije utvrđeno da se radi o masakru nad civilima, presudno je uticao na donošenje odluke NATO-a o bombardovanju bivše SR Jugoslavije.

(FOTO) PRETI RAT NA SEVERU KOSOVA! Šiptari poslali naoružane specijalce, Srbi brane voz!

Račak - izgovor za bombarodvanje SRJ

Svi izveštaji srpske strane govorili su da su u Račku poginuli albanski teroristi, ali na Zapadu je taj događaj okvalifikovan kao zločin nad civilima, koji je poslužio kao izgovor za NATO bombardovanje koje je počelo krajem marta 1999. godine.

Istina o Račku ostala je skrivena od svetske javnosti pre svega zato što kompletan izveštaj ekspertskog tima Evropske unije, dostavljen njenom tadašnjem Predsedništvu u Bonu, nikada nije javno objavljen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBIJA

pre 7 godina

on je najveci zlocinac on je davao lazne informacije, u Racku ubijeni su teroristi a oni su ih prikazali kao civile,taj zlocinac je kriv sto je Nato napao srbiju.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Време зла"... - никако не пролази...!!

Mile

pre 7 godina

I dalje mislim da MOSSAD to najbolje radi. Pronadju privedu ili eliminisu

pauna

pre 7 godina

najsrecnija bih bila kada bi za mog zivota svet ustanovio sud naroda sveta i sudili zlocincima kao voker,olbrajt,klinton ,klarl,sej,i ostalim zlocincima za siriju,libiju,egipat za zlocine nad civilnim stanovnistvom a u ime svrgavanja predsednika drzava.boze ovo nije covek vec robot kada je mogao da prisustvuje najvecoj lazi,najezim se kad pomislim da nemaju ni malo savesti.izvinite imam mucninu ne mogu da pisem.

Guest

pre 7 godina

Dobro da znam gde su postavili bistu,kad odem dole da se poserem na istu

UFOLOG

pre 7 godina

Svi mi dobro znamo ko je Voker (šetač). Prošetao malo do Račka na kosovu pa se tu p...ro.

Nik

pre 7 godina

Jel on beše postavljao lokacije za navođenje nato bombi

srpski sin

pre 7 godina

I mi idemo u tu evropu,Putine pomozi da neudjemo.

bole

pre 7 godina

Siptari kome naprave spomenik taj pocinje da se raspada, jer su gresni bogu tako ce i ovaj zlikovac da zavrsi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija