• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2017

21:14

ŠIPTARSKI TEROR NAD SRBIMA: Pritvor od 30 dana zbog jakne sa ocilima!

Balkan

ŠIPTARSKI TEROR NAD SRBIMA: Pritvor od 30 dana zbog jakne sa ocilima!

Podeli vest

Osnovni sud u Prizrenu odredio je pritvor od 30 dana Branimiru Gligorijeviću iz sela Novake, jer je nosio maskirnu jaknu sa oznakom "četiri S"

On je optužen za lažno predstavljanje kao službeno lice, javlja RTS i dodaje da je reč o jednom u nizu pritisaka na tamošnje Srbe poslednjih dana.

Branimir Gligorijević je uhapšen ispred kapije Manastira Svetih Arhangela kod Prizrena.

Prema izjavama očevidaca, upravljao je motokultivatorom, kojim je radio na pretovaru drva za ogrev za potrebe manastira. Stavili su mu lisice i odveli ga u policijsku stanicu.

Policija je saopštila da je Gligorijevića uhapsila zato što je na sebi imao uniformu sa oznakama srpske vojske. 

Mediji na albanskom su ocenili da je reč o provokaciji.

- Nikakva provokacija nije bila od strane mog sina Branimira. To je čisto više politički, nije to slučajno. Sve je to veza. Od Haradinaja, mosta, preko Mitrovice, voz... Uglavnom, to je jedna politička slika na KiM, političko-bezbednosna slika toga kako žive upravo Srbi i ostale manjine- kaže otac Branislav Gligorijević.

ŠIPTARSKO IŽIVLJAVANJE U PRIZRENU: Srbin uhapšen zbog srpskog grba na jakni!​

Branimir Gligorijević je izveden pred sud. Jaknu su mu oduzeli, ali je ostao u maskirnom kombinezonu.

- To je radna uniforma, u ovom momentu, zimskom, hladnom, kada je čovek krenuo da radi i našao je tu uniformu da ga zaštiti od hladnoće. Nikakva pojava, namera da nekoga provocira- kaže predstavnik Srba u Opštini Prizren Spasa Andrejević.

Moguća sudska kazna za delo koje se Gligorijeviću stavlja na teret može biti novčana ili maksimanalnih godinu dana zatvora.

- Ako budemo i za ovakva, laka ili najlakša dela pritvarali, onda Srbi nemaju šta da traže na Kosovu, osim da im se za svako delo primeni sudski pritvor- kaže advokat Živojin Jokanović.

Odbrana Gligorijevića na odluku o jednomesečnom pritvoru, ima pravo žalbe pred Apelacionim sudom.

Gligorijević sa suprugom i dvoje male dece živi u selu Novake, udaljenom 10 kilometara od Prizrena, gde trenutno živi dvadesetak Srba povratnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nonsense

pre 7 godina

Овај човек је херој. Он је чувар манастира цара Душана, ови терористи како су кренули на крају ће и бебе у колевци да хапсе јер су српске, ово треба пријавити у Савет безбедности, нека види свет како Еулекс и Кфор штите Србе и чему они служе.

Sargarepac

pre 7 godina

I naravno nasa policija njihove nece da hapsi...za ovog jadnog coveka niko nece dupetom da mrdne odavde...treba li Vucicu narod da se podigne i ode na Kosovo da resi situaciju???\n

Sasa

pre 7 godina

Strasno....izdrzi jos samo 3 eli 4 dana brate...i dolazimo po tebe da te izvucemo iz pritvora..majmun ide u penziju...a i nato sa njim

deftones

pre 7 godina

ja sam iz prizrena jel to decko sa slike ali msilim nije fire zatvor od mesec dana glupost

perica

pre 7 godina

Sad ce dusan janjic i micunovic pa i el-ceda da nam objasne da je to uredu !

slobo

pre 7 godina

Sve dok srbi pljuju sami po sebi i dok prozivaju Vucica za sve i svasta a nista ne rade da pomognu srbima i Srbiji desavace nam se ovakve stvari.Podsetite se nastupa Dr Rade Trajkovic za vreme Milosevica njene prodaje siptarima i Vilijemu Vokeru za sta ce je proklinjati pokolenja jer je ostavila prokletstvo svome rodu i porodu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija