• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.01.2017

21:29

STEJT DEPARTMENT ZVANIČNO POTVRDIO: Sankcije Dodiku!

Balkan

STEJT DEPARTMENT ZVANIČNO POTVRDIO: Sankcije Dodiku!

Podeli vest

Stejt department potvrdio je večeras da su SAD uvele sankcije predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku

To je na svojoj stranici objavila Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (Office of foreign assets control – OFAC).

Na stranici OFAC navodi se da je Dodik stavljen na "crnu listu" SAD (SDN List).

OFAC periodično objavljuje spisak fizičkih ili pravnih lica kojima se zabranjuje ulazak u SAD ili zamrzavaju njihova sredstva u toj zemlji.

Predstavnici američke administracije već godinama ne komuniciraju s Dodikom, a situacija je eskalirala nakon što je Republika Srpska 25. septembra, uprkos zabrani Ustavnog suda BiH, održala referendum o 9. januaru, Danu RS.

 


 

 

Dodik je nedavno izjavio da su pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara Brajan Hojt Ji i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak od njega zahtevali da ne objavljuje rezultate referenduma, kao i da se pojavi pred Tužilaštvom BiH kao osumnjičeni zbog održavanja referenduma.
 

 

On je dodao da je od njega traženo i da povuče inicijativu o donošenju Zakona o Ustavnom sudu BiH, po kojem bi iz tog suda trebalo da se eliminišu strane sudije, kao i da njegova stranka SNSD povuče delove Deklaracije usvojene na Saboru 25. aprila 2015, kojima je najavljen referendum o samostalnosti RS 2018. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 7 godina

gospodine Dodik nogu sano da nam kleknu ispod naseg pravoslavnog .....

Lala iz Banata

pre 7 godina

Jel* to ona odlazeća "crnačka" guzica... - potpisala...?

caruga

pre 7 godina

E to je ta americka demokratija.... ko god Im smeta I trazi pravdu za svoj narod koji nije poslusnik i miljenik amerikanaca, odma na crnu listu, ali ovo je kraj jedne majmunske generacije americkog urnisanja po celom svetu. Ja se samo nadam da ce svet preispitati americku politiku I zlocine koje su napravili u zadnjih 12 godina.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija