• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2017

14:47

NEZAPAMĆENA PROVOKACIJA TUŽILAŠTVA BiH! Zvaničnici RS pozvani na saslušanje kao osumnjičeni!

Balkan

NEZAPAMĆENA PROVOKACIJA TUŽILAŠTVA BiH! Zvaničnici RS pozvani na saslušanje kao osumnjičeni!

Podeli vest

Tužilaštvo BiH potvrdilo je danas da su predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar Mirko Šarović pozvani da daju izjavu zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda BiH



Nije poznat datum kada će oni biti ispitani, a kako prenose mediji u BiH, Ivanić, Cvijanovićeva i Šarović su pozvani da daju izjavu u svojstvu osumnjičenih.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, premijerka entiteta Republika Srpska i ministar spoljnih i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine biće ispitani u okviru predmeta koji se vodi zbog održavanja referenduma u RS-u o obeležavanju Dana Republike u RS.

Sarajevski portal Kliks podseća da se ovaj predmet u pravosudnim institucijama BiH vodi kao prioritetan odlukom suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. 

U okviru istražnih radnji Tužilaštvo BiH saslušalo je više političara iz RS-a među kojima je i predsednik tog entiteta Milorad Dodik, koji je takođe pozvan u svojstvu osumnjičenog.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vera

pre 7 godina

A sto je provokacija zaboga? Zovu ih na saslusanje ne giljotiniranje Po tebi oni mogu da pricaju sta hoce, potkopavaju drzavu a ona kao nema prava da ih pozove na ispitivanje .Voljela bih da vidim kako bi regaovao na isti slucaj u Srbiji i sta bi onda bile represalije Zemunski klub bi radio naravno kakav zakon kakvo tuziteljstvo.

sekula

pre 7 godina

A ko je vas saslusavao kad ste razvaljivali Jugoslaviju, sto tada nisi VOLJELA, a sad volis da nase saslusavaju? Ako ih neko treba da saslusava to je Srpski Narod i prvenstveno on i samo on,

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не може то једна католкиња, Мађарица - да разуме...?! То нема везе са ПРАВОМ пре свега, када покушавате политички ПРОГОН лица под ИМУНИТЕТОМ, за које знате да су под ИМУНИТЕТОМ... и да једноставно... - НЕ МОРАЈУ ДА СЕ ОДАЗОВУ ПОЗИВУ, док су под ИМУНИТЕТОМ ОД СВАКОГ ГОЊЕЊА....!! У томе је штос....Понизити људе, показати...како се не уважава њихов чин, функција и политичко достојанство као челника Републике Српске...Нарочито у контексту одржаног референдума, увођења санкција и претњи НАТО....Све је то увезана "кухиња" коју скромно образована "Мађарица"... - не разуме..

vera

pre 7 godina

Lalo nesreco sve si fulnuo. Niti sam Madjarica niti katolkinja a pogotovo ne skromno obrazovana - dapace. Pa mora neko da vam otvori oci da ne guslate iste price po 500 god kao onu o boju na Kosovu pa se mozda nekad pameti dozovete mozda nekad ali.. Mrka kapa..

Lala iz Banata

pre 7 godina

Onda ste....blago rečeno.... - SRAMOTA...!! / " Da-Gušče"/ naprotiv...!!

Stan bre

pre 7 godina

Svi komentatori i mnogi citaoci nisu dobro upoznati sa situacijom . Nije rec o tuzilastvu nego o Ustastvu , tako je to kada pogledate iza zavese

Zvonkop

pre 7 godina

Ništa drugo niste ni zaslužili! Dozvolili ste da vas bošnjaci prave bu......

perica

pre 7 godina

Tako je poceo rat, mislim bas tako jer nema razumevanja, postovanja a najmanje razgovora kamo li postovanje dogovora ! Cinimi se da su se Srbi i u slucaju Republike Srpske "usmeno" dogovarali !

Marcco

pre 7 godina

Tako se to radi... a zašto tužilaštvo SFRJ nije tražilo Izjave u svojstvu okrivljenog od od Tuđmana, Izetbegovića, Kučana, Rugove, Mila....

Radisa

pre 7 godina

Kad ce ovo ludilo prestati vise su prekardasili.Kako ti ljudi zive sa takvom mrznjom.To treba izdrzati.

Drago

pre 7 godina

Baš mi je to neki sud. Taj sud bi sve Srbe osudio na 100 godina zatvora ali malo morgen. Taj sud je privatni sud od Izmetbegovića.

maja

pre 7 godina

Haha, koji sud? Kada njih "saslušaju" onda će pojedinačno da zovu na saslušanje nas , kao narod, koji smo izašli na glasanje. Al smo se svi prepali, pa taj sud ovdje niko i ne priznaje. Zamislite da u zemlji imate sud sa stranim sudijama,i kontrolom stranih ambasada, divota.....

miroljub

pre 7 godina

Referendum je najveći oblik izražavanja demokratije. Zašto referendum su izbegle sve zemlje priliko ulaska u NATO ili u EU ? I sada Crnogorci neće referendum za NATO jer znaju da to nije volja naroda. To je igranje demokratije. Referendum Kosova je zapad priznao a referendum RS ne.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija