• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

25.01.2017

08:39

VEDRANA RUDAN O BALKANSKOM "BURETU BARUTA": Ma, je*e se Trampu za nas, sve dok nas Nemačka HRANI KAMENJEM!

Balkan

VEDRANA RUDAN O BALKANSKOM "BURETU BARUTA": Ma, je*e se Trampu za nas, sve dok nas Nemačka HRANI KAMENJEM!

Podeli vest

Hrvatska analitičarka i spisateljica Vedrana Rudan u svom novom blogu pozabavila se večitim balkanskim "buretom baruta" i novim ratnim pretnjama na ovim prostorima

Pod naslovom "Bure očaja", Vedrana na svom blogu rudan.info iz ugla običnog čoveka piše o svetskim i belosvestskim problemima, a glavna joj je tema zašto mala Hrvatska ne treba da bude velika

Njen blog vam prenosimo u celosti:

Bar jednom godišnje na našim portalima i u tiskanim medijima osvane tekst "uglednog svjetskog analitičara" koji najavljuje rat na Balkanu zato jer smo svi mi ovdje "bure baruta." Najnoviji, zaista mi se ne da guglati mu ime, je vrlo jasan. Balkanci su divljaci, Američka podjela BiH nije ono pravo, Kosovo samo što se ne zapali, Hrvatska mora zgrabiti Hercegovinu i najzad postati "velika", Srbiji će netko (tko) priključiti Republiku Srpsku i komad Kosova, Makedonija se mora raskomadati, muslimane nije spominjao.


VEDRANA RUDAN, ŠOKANTNIJA NEGO IKAD! Ne saosećam sa Nemcima i Francuzima, NEĆU NI SA HRVATIMA!

Koliko ta "analiza" drži vodu sad kad je Trump otplesao predsjednički ples? Nimalo. Trumpu se očito jebe za "bure baruta", njega zanima Kina, a građanima Hrvatske se, manje očito, jebe za Hercegovinu, "veliku Hrvatsku" i novi rat. Ne vjerujem ni da se Srbima žuri jurišati na Kosovo osim u predizbornoj kampanji koju u predorgazmičkom stanju i obučen u Armani vodi Toma Diploma. Ne želim pisati o Srbima, neka ih analitičarizira netko njihov. Mene zanima koliko su građani ove i ovakve Hrvatske danas spremni krenuti u rat da bi je Hercegovinom pretvorili u "veliku."

Ajmo nekim neredom. Što bi Hrvatska dobila kad bi dobila Hercegovinu? Hercegovina nema kome prodati mandarine jer smo Rusiji uveli sankcije i još im veselo mašemo iz američke i evropske guzice. Dakle, aneksijom Hercegovine dobili bismo milijun tona gnjilih mandarina. Gdje ih odložiti? Kamo ih baciti? U Jadransko more? U neku od hercegovačkih rijeka? Tko će platiti troškove policije koja bi morala od ogorčenih Hercegovaca štititi Markov trg? Prije nego anektiramo Hercegovinu morali bismo ratovati sa muslimanima. Čime? Ona tri američka aviona još nisu stigla a ne zna se ni kad će. Tko bi u njih sjeo? Gdje su ti piloti koji će baciti bombe na nevin narod da bi njegova domovina dobila sto kamiona trulog voća?

Dobro, možda pilote ne bismo mogli naći, oni su u pravilu ljudi sa visokim kvocijentom inteligencije, ali u Hrvatskoj ima i nekoliko milijuna budala kojima možda Mostar znači mnogo, neka košta što košta? "Ne pitaj što domovina može učiniti za tebe, pitaj što ti možeš učiniti za nju", reče suprug one Jackie. Igra u našim kinima. Da me ubijete ne mogu povjerovati ni u tezu da bi takozvani "obični ljudi" kukom i motikom, vojska nam baš nije u blistavom stanju, krenuli na bilo koga da bismo postali veći. I ovakva Hrvatska je poluprazna, što će nam još zemlje kad smo pobili sve krave, volove, ovce, koze, svinje. O ribarima koji su "dragovoljno" svoje brodove prodali EU da se ne govori. Nama je ovakva Hrvatska prevelika.


VEDRANA BRUTALNO: Kolinda je Hrvatska, a Hrvatska nije država! Jer sve su naše vođe bile LOPOVI, LAŽOVI I ZLOČINCI!

Možda bih ipak trebala biti malo jasnija. Zašto nitko normalan danas ne bi krenuo u "domovinski rat" kojim bi branio "našu Domovinu." Zato jer je svakome tko ovdje živi njihove Domovine pun kurac. Danas čitam kako zaštitari neke tvrtke štrajkaju i traže da im vlasnik satnicu digne za KUNU I PEDESET lipa. Pretvoreno u eure, našu buduću valutu, Bože, za koji kurac ne baciš malo oko na ovo sranje od zemlje, ZAŠTO NAM SE NE SMILUJEŠ, to je 0,00 i još nešto sitno od eura. Istovremeno dok se zaštitari koji stalno drže glavu u torbi bore za ono 0,00 naši predstavnici i predstavnice u EU parlamentu ukradu nam mjesečno po nekoliko tisuća eura svaki. Da krenemo u rat protiv muslimana zbog Hercegovine u EU bi sjedilo pet komada dobro plaćene i dobro obučene mesine više, a nadnice zaštitara bi pale jer bi Hercegovcima, budućim građanima Velike Hrvatske, možda i 0,000000000 bilo dovoljno.

Još malo o nama građanima "male" Hrvatske. Ovih dana su kupci u Lidlu, jedinom bogu kome se svi Hrvati klanjaju, našli u vreći krumpira, pakovanje od deset kila, maštovito oblikovano k a m e nj e. Lidl se ispričao i obećao povrat novca svima koji u Lidl vrate kamen jer će, očito, to kamenje Lidlu i dalje trebati. O tome naši histerični sabornici nisu raspravljali. Jebe se njima što nas Njemačka hrani kamenjem. Neke knjige govore da su esesovci u koncentracijskim logorima jadnike hranili bijednom juhom koja jest bila nikakva ali jestiva. Do dana današnjega žalimo logoraše koji su skončali u njemačkim logorima, i moja tetka, a baš nitko danas u Hrvatskoj ne govori u kakvom koncentracijskom logoru žive obični građani Hrvatske. Zato jer je Njemačka danas isto ono što je bila nekad samo u drugom pakovanju. I zato što je naša vlast u odnosu na Njemačku isto ono što je bila endehaovska samo u drugom obliku.

Dragi moje i drage moje, rata biti neće. I ne treba nam. Nama treba oslobođenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragutin

pre 7 godina

Gospodjo, ovo je za Pulicera !! moj naklon .. :)

Strumf

pre 7 godina

Vedrana, ti si savjest citavog Balkana. Ko ne cita, a i shvata tvoje ``hvalospeve`` demokratiji i vecini radi vecine, ne moze shvatiti ni buducnost ovih prostora. Amorfna masa klice vodjama. Mi Srbi isto ne mozemo da popunimo Vojvodinu, Macvu, Sumadiju i Semberiju a hteli bi jos. Ali bez Hrvata nema nam rata, ali radi rata! Lakse je okretati tudjeg jarca na raznju nego raditi u tvornici ili njivi i pobeci od brkate zene. Nisam homofob, ali buducnost lenjivcima je zagarantovana, do sudnjeg dana.

Vojislav

pre 7 godina

Bravo.Analiza savrsena.Da sam akademik nebi imao sta da dodam.

bereal

pre 7 godina

hrvatska politika je ignorira i ne želi,ali mi bi je trebali uzeti kao savetnicu u naš tim za bilaterarne pregovore sa hrvatskom

Cicko

pre 7 godina

Zena izgleda pomalo luda , ali je jedina normalna. Bez dlake na jeziku. Bravo za hrabrost.

zole

pre 7 godina

Ma budaletina ima svugde,ne sekiraj se i ti nisi daleko od toga.Hrvatica si pa ti ne bi trebalo verovati ni kad pada kisa ako si napolju i gledas u nebo.Jer Vi hrvati ste iskompleksirana stvorenja koja do podneva mrze sebe,a od podneva sve druge narocito one bolje od vas.Zato,draga vasa Vedrana,bloguj,gloguj,droguj o svima vama ,a nas ostavi na miru tako ti ljepe vase.

wiki NG

pre 7 godina

Veki za oslobodjenje moras u Sarajevo Po pravdu u Moskvu a Hrvatskoj samo je slobodna Dalmacija a Trampa oslobodioca nam ne diraj on ce nas Tuzne (pardon juzne) slovene ponovo ujediniti za predsednika Toma i Koljinda premier Ti ces biti zajednicka glasno govornica A za rat ne brigaj osnivamo novu stranku pod parolom DEZERTERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE .

Lala iz Banata

pre 7 godina

Револуцију, може извести само организовани ПРОЛЕТАРИЈАТ... - а обзиром да у Хрватској, носиоци фашизма су углавном хрватски ЛУМПЕНПРОЛЕТАРИЈАТ... - Ваши снови о "ослобађању" Хрватске, драга Ведрана, остаће искључиво и само у... - Вашој машти...!! Индоктринација УСТАШКИМ ИДЕЈАМА, потпуно прожива сво ткиво хрватског друштва у свест појединца, да од таквог начина мишљења, никакво "немачко камење", неће променити...(?) Докле год из исте те, немачке "гузице", машете другима и певате сложно... "Данке Дојчланд".

Stranput

pre 7 godina

Ja cu njezinim rijecnikom Ja cu njezinim rijecnikom: Vedrana jedi g....a!!!!!!!!!;

ANTE BAN

pre 7 godina

Očito prodaja knjiga slabo ide, pa se Vedrana dala na bombastične izjave! Obzirom koliko anatemizira Hrvatsku, ne bi me čudilo da odseli. Za nju kao književnicu ovamo se sada jedva i zna!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija