• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2017

20:48

ŠIPTARSKI MEDIJI UNAPRED SLAVE: Trampov prvi vojnik "Ludi pas" Matis najavio formiranje vojske Kosova?!

Balkan

ŠIPTARSKI MEDIJI UNAPRED SLAVE: Trampov prvi vojnik "Ludi pas" Matis najavio formiranje vojske Kosova?!

Podeli vest

Prištinski mediji tvrde da nova američka administracija smatra da Kosovo treba da formira vojsku i da očekuje da će Beograd priznati nezavisnost Kosova pre ulaska u EU

Sa dolaskom nove administracije predsednika Donalda Trampa, politika SAD prema Kosovu ostaje ista, navode kosovski mediji.

Televizija „Kljan Kosova“ tvrdi da je, u delu dokumenta od 56 strana koji se odnosi na američku odbrambenu reformu, novi ministar odbrane SAD Džejms Matis napisao da Kosovo treba da formira svoju vojsku i da se veruje da će „Srbija priznati Kosovo pre nego što obe zemlje uđu u EU“.

Kako navodi prištinska televizija, on je napisao da je Kosovo primer koji pokazuje šta se može desiti kada međunarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa i da će biti predloženo smanjenje broja trupa u skladu sa situacijom na terenu, ali da je zasad Kfor odlučan da osigura bezbednost u regionu.

- Pre nego što se smanji broj američkih vojnika na Kosovu, bezbednosne snage Kosova treba da dobiju mandat za unutrašnju sigurnost i teritorijalnu zaštitu, za šta su neophodne ustavne promene, uz podršku skupštine- napisao je Matis, tvrdi „Kljan Kosova“.

Matis je pohvalio odnos EU prema Beogradu i Prištini, dodajući da se očekuje da Beograd prizna nezavisnost Kosova pre ulaska u Uniju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
STEVO

pre 7 godina

Naravno, to je u skladu sa trampovom politikom povlancena NATOa i Bonstila sa Kosova a onda će Tači da brani samog sebe ...

Rossia

pre 7 godina

Српски политичари су кварљива и поткупљива роба, треба их што чешће мењати, срећа па се и Путин пита, он је незаменљив, а док се он пита, та творевина никада неће бити држава.

pauna

pre 7 godina

ako je ovo zuta patka onda je neozbiljna.ako je istina onda ameri ne zele da donesu mir.ali bolje matis neka sredjuje kaliforniju da mu ne odleprsa.bas me interesuj da li ce i tamo da stiti interese.

Aleks

pre 7 godina

Verujem da je to Matis rekao, on se protivi takođe Rusiji. Što se tiče Trampa, nebih rekao da bi on tako nešto izjavio. Američka administracija veruje da će EU propasti, tako da nema puno logike oko te priče.

miiki

pre 7 godina

to bi bilo lepo,taman zajedno sa amerima da isprobaju efikasnost ovih novih krseva od migova,buk,s 300 i jos po nesto....samo neka se igraju,ovaj put ne bi ostao kamen na kamenu

Milan

pre 7 godina

Americka vojska se povlaci sa Kosova i zato ce biti ozvaniceno nesto sto vec postoji.

gogi

pre 7 godina

Xaxxax kako tanjug javlja mozete da okacite sve sto ste kao culi macku o rep.\n

Trn

pre 7 godina

Ukupno 22 aviona Mig 29+Bulava+S 300 +++...ne treba vise trositi reci! Siptari sad jedino mogu da se tese.

Sasa

pre 7 godina

Brate....i bez toga...sa vilama macetama i zaradena kalasnikova bi bilo isto...nemaju oni sance protiv nas

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija