• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

21:09

KOLINDA UVODI POREZ NA GREH: Evo kako je predsednica Hrvatske namerila da NAPUNI BUDŽET!

Balkan

KOLINDA UVODI POREZ NA GREH: Evo kako je predsednica Hrvatske namerila da NAPUNI BUDŽET!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je predstavila preporuke svog Saveta za ekonomska pitanja za dugoročni privredni razvoj zemlje, a među smernicama je, između ostalog, i reforma sistema lokalnih poreza i uvođenje "poreza na greh", odnosno na proizvode koji sadržže visok procenat ššećera, zasićenih masnoća i holesterola

Kitarović je ocenila da prvi koraci Vlade ohrabruju i da su na tragu dugoročnog i održživog razvoja konkurentnije privrede, prenose hrvatski mediji.

- Cilj dokumenta nije bio ulaziti u izvrššna ovlašćenja koje ima Vlada, već je naš cilj biti konstruktivan partner u postizanju zajedničkog cilja, a to je ukupan oporavak i dalji razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta, što su pretpostavke za reššavanje najvećeg problema s kojim se Hrvatska danas susreće, a to je demografija i odlazak mladih, posebno obrazovanih ljudi u inostranstvo - istakla je Grabar-Kitarović nakon sednice saveta, prenosi Index.hr.

Preporuke sadržžane u dokumentu, koji je sastavljen pre godinu dana, Grabar-Kitarović predala je i prethodnoj Vladi.

Među smernicama je, između ostalog, i produživanje roka za relativno poresko zastarevanje s 3 na 5 godina, a za apsolutno sa 6 na 10 godina.

A ŠTA SI TO RADILA KOLINDA: Hrvatska predsednica nema NIKAKVE DOKAZE o službenim sastancima u SAD?!

(FOTO) HRVATI OTKRIVAJU KOLINDINE TAJNE: Evo kako je njihova predsednica izgledala u CVETU MLADOSTI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
o brenovici

pre 7 godina

To znaci i da ce Brena i slatki Greh da plate porez

zorica

pre 7 godina

Hoce li prodavati i oprostajnice /indulgencije/ ?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija