• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2017

16:51

ZLOČINCU GLAVAŠU će se ipak suditi u Zagrebu!

Balkan

ZLOČINCU GLAVAŠU će se ipak suditi u Zagrebu!

Podeli vest

Vrhovni sud Hrvatske odbio je danas zahtev da se ponovljeno suđenje prvookrivljenom u slučajevima "garaža" i "selotejp" Branimiru Glavašu, za ratni zločin nad osiječkim Srbima, umesto u Zagrebu vodi u Osijeku

Zahtev za promenu tzv. mesne nadležnosti podnio je optuženi Dino Kontić početkom avgusta prošle godine, nekoliko dana nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvostepensku presudu i zatražio novo suđenje u pomenutim slučajevima.

Prvu pravosnažnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, na osnovu koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru, a potom pušten na privremenu slobodu,Ustavni sud je ukinuo 2015, podsećaju hrvatski mediji.

Nakon što je u junu prošle godine ponovno razmatrao žalbe na prvostepenu presudu u kojima je odbrana tražila ukidanje presude, a tužilaštvo strože kazne, Vrhovni sud je 28. jula ukinuo prvostepenu presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osečkim Srbima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pero

pre 7 godina

Heroj, a ne zločinac. Dok nije osuđen, nije ni kriv.

Draža

pre 7 godina

To je tako mudro rečeno,prosto ne mogu da se načudim da hrvatska ima ratnog zlocinca.

Mauser

pre 7 godina

Zato je Haag pun vaših zločinaca, a neki su i umrli ne dočekavši presudu!

Draža

pre 7 godina

Ako ti je jedino merilo Hag, Nato (a verujem da jeste)....šta ću ti ja.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Животиња у принципу - не одговара на суду...?! Зашто ову ... - животињу изводе пред суд...? Није ми јасно...?!

Vizental

pre 7 godina

Ge je Baba Sonja Biserko? Ona bi kazala da je ovaj covek nevin i ako je ubivo Srbe to je sasvim ok a Bota ce odgovoriti izvnjavam se sto ste ubivali Srbe.

Mirohito

pre 7 godina

Optužnica protiv Glavaša je bila montirana i s političkom pozadinom. On je smetao Sanaderu i još nekim ljudima u vrhu. Zločini su mu neargumentirano prišivani.

Dragan

pre 7 godina

Naravno da ce mu se suditi u ZG jer se ustastvo mora nagraditi na drzavnom nivou

Ja BL

pre 7 godina

Naučili Hrvati da se zločini ne kažnjavaju. Još malo će se čudom čuditi šta ih je snašlo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija