• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

12.02.2017

23:40

ŠIPTARI SPREMILI TAJNE LISTE ZA HAPŠENJE: Podignute optužnice protiv 57 Srba?

Balkan

ŠIPTARI SPREMILI TAJNE LISTE ZA HAPŠENJE: Podignute optužnice protiv 57 Srba?

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je prištinskim medijima na albanskom da postoje nalozi za hapšenje 57 osoba, a sumnja se da je reč o Srbima osumnjičenim za navodne ratne zločine na KiM

Prištinski mediji su, kako navodi list, preneli da su nalozi za hapšenje izdati pre mesec dana, odnosno odmah posle hapšenja Ramuša Haradinaja po poternici Srbije u Francuskoj, pišu Večernje novosti.

Ove osobe su osumnjičene za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva počinjene tokom 1998. i 1999. godine a međunarodni zahtevi za njihovo hapšnje izdati su posle odluke sudija Euleksa. 

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK KOLJAČA HARADINAJA! Traži da Priština raspiše poternice za Vučićem i Dačićem?!​

Večenje Novosti u izdanju za ponedeljak pišu da su optužnice podignute na osnovu tajnih spiskova.

- Pretpretresne sudije u okviru sudova izdale su 57 lokalnih i međunarodnih naloga. Oni su izdati na zahtev Eulekosvih tužilaca- potvrdila je Ljiridona Kuzmaći, portparolka Specijalnog suda Kosova, ne precizirajući koje su nacionalnosti optuženi, navodi list.

EVROPO, JEBO TE HARADINAJ! Onaj koji je KLAO, SILOVAO I UBIJAO i dalje na uslovnoj slobodi!

Informaciju da se na spisku tražnih nalaze isključivo Srbi danas nije mogao da potvrdi niko od srpskih advokata sa KiM ali kažu da postoji opravdana bojazan da je to tačno, pišu Novosti, navodeći izjavu Ljubomira Pantovića, advokata iz Kosovske Mitrovice, koji podseća da je još pre godinu dana, kada je Osnovni sud u Peći raspisao poternice za 12 Srba iz Kline za navodni ratni zločin, "upozorio na mogućnost da Srbi budu hapšeni po optužnicama koje stoje u nekim fiokama". 

ZVER PROVOCIRA! Haradinaj posle saslušanja optužio Vučića i Šešelja za politički progon!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cobra

pre 7 godina

Tajne su baš toliko koliko i srpske optužnice protiv Albanaca!Srbi su strasni :) Oni kao nešto mogu sve i svašta,a kad dobiju klepku po klempavim ušima,onda plaču i svako drugi je kriv!!!Svako drugi je USTAŠA,BALIJA,ŠIPTAR...a oni GANDIJEVCI,tihi i mirni slobodarski narod koji zeli samo mir i slobodu! hahahaha NIJE TAKO,I CIJELI SVIJET TO ZNA,A POSEBNO KOMSIJE S KOJIMA ZIVITE I KOJIMA STE ZLO NANIJELI!!Srbi,sami sebi jamu kopate!Umirete se!!!

Mišo

pre 7 godina

Finansiranje ovakvih stvari podpomažubi strane firme kao što je fantomska firma Biz Up Team d.o.o. koja je u Vlasništvu hrvata Želimira Lemeza. Tonje ista ekipa koja finansira Vuka Jeremića i njegovu kampanju!

Pero

pre 7 godina

Svatko koje počinio zločin, nevezano kojoj nacionalnoj pripadnosti pripada mora odgovarati za zločine i u zatvor sa njime.

rumini

pre 7 godina

rumini Prvo, ovi nasi sto idu u brisel po nove zahteve"medjunar. zajedn."od sada da nose svoju vodu i hranu, jer tamo kao da piju buniku, sve prihvataju, za uzvrat ne dobijaju nista.Drugo, 58 albanaca sa juga srbije uhapsiti zbog ratnih zlocina u pobuni "ovkpbm".Jos toliko sa KiM, koje navatamo na putevima u Srbiji.Ovako mi se plasimo sa nase na KiM, a oni se ne plase za njihove.Oni ce samo takav jezik razumeti, i oni koji ih stite.Onda ce morati za sto, da se to resi.Ne mogu oni tim ucenama ako im istom merom uzvratimo.Tako isto i sa sokcima i muslimima.To su nama uradili CG u vezi zabrane odredjenim kriminalcima iz CG.SAMO RECIPROCITET.Sto se tice Bricela treba usporiti sa "ulaskom" u EZ, pogotovo ako su tacni podaci o nasoj dobroj ekonom. situaciji.Ako smo pred bankrotom, onda srljajmo u EU po svaku cenu.

David

pre 7 godina

Ovo i ovakvo Kosovu je napravilo 19 zemalja NATO-pakta na čelu sa Amerikom pod nazivom...milosrdni anđeo....Bil Klinton je bio pokrovitelj te fašističke rabote.Sadašnju našu muku,strepnje,morali bi ispostaviti na tu poznatu adresu. Ozbiljan problem je što Šiptari misle da su oni stvorili to neko njihovo neovisno Kosovo.Istina govori nešto drugačije.....Zapad je lupio šamarčinu DOSu rekavši istinu da su zapadne službe sve to organizovale. Žuti su se uvukli u mišju rupu ,raspali se...

Deftones

pre 7 godina

Ako pravili zločine nije važno ko je i šta svi jednaki pred sudovima

nada

pre 7 godina

Srbija bi mogla raspisati poternice za skoro svakog siptara jer na Kosovu malo je onih koji nisu okrvarili ruke ili silovali - oni su leglo zla i to im je u krvi !!!!!!!!!!!!!! Takvi su i u svetu - sve uzimaju silom !!!!!!!!!!!!!

luka

pre 7 godina

ma vucicu posalji vojssku vrati nam kosovo jaci smo.Plus putin ce nam pomoci a amerika nece rat sa rusijom

Dusan Petrovic

pre 6 godina

Evropo i medjunarodna zajednico, jebo vas i Hajradinaj i Taci, pa kako vas vise bre nije sramota, stitite , branite, krijete i plasite se koljaca ubica, i neznam vise kako da ih nazovem.Mozda su njih dvoje spavali sa vasim zenama sestrama, majkama, vasom decom i dr. pa zar vam nije jasno da oni sve zavrsajaju za pare, a vi ste za pare prodali vase najke zene decu sestre rodbinu, i dr, eto kakvi ste vi, ali to im kod Srbije nece proci, nozda ce ovako da se nastavi narednih 50-100 godina i opet ce oni bezati u panici ispred Srba.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija