• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N1

17.02.2017

17:52

BAKIROVO LUDILO: Bosna će tražiti reviziju presude protiv Srbije za genocid!

Balkan

BAKIROVO LUDILO: Bosna će tražiti reviziju presude protiv Srbije za genocid!

Podeli vest

U Sarajevu doneta odluka da će BiH podneti zahtev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije za genocid, saopštio je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović

Izetbegović je to rekao medijima nakon savetovanja u Većnici na koje je bilo pozvano oko 100 pravnih eksperata, lidera političkih partija, zvaničnika u BiH, akademika, advokata, predstavnika nevladinih organizacija.

BAKIR IZETBEGOVIĆ NA UDARU FBI: Sumnja se da je lider SDA proneverio 650.000 dolara!

Bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da su dobili podršku koncenzusom prisutnih. Rekao je da profesor Sakib Softić ima njegovu punu podršku da obnovi tužbu.

- Biće krize. Ali ne teške, jer one se nalaze kada se narodu pokušava da se oduzme neko pravo. Ovom revizijom se ne oduzima nikakvo pravo- rekao je Izetbegović.

Dodaje da imaju nove argumente koji su "dolazili vremenom".

Pre 10 godina Međunarodni sud pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije je odlučio da Srbija nije odgovorna za genocid u Srebrenici, ali je odgovorna za to što nije sprečila genocid i kaznila osobe optužene da su genocid počinile.

ČOVIĆ OBJASNIO BAKIRU: Rekli smo Izetbegoviću da u ime Bosne ne može opet tužiti Srbiju!

Skupu su prisustvovali politički i verski zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice u BiH.

Osim Izetbegovića, u sarajevsku Većnicu su bili i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović, kao i predsednik Demokratske fronte Željko Komšić.

BAKIRU MRŽNJA NE DA MIRA: Izetbegović hoće da promeni ime Srpskoj!

Ova odluka, međutim, otvara mnoga pitanja a to je da li Izetbegović u ime BiH može da podnosi takav zahtev s obzirom na to preostala dva člana tog tela, srpski Mladen Ivanić I hrvatski Dragan Čović, takvu odluku ne podržavaju.

Izetbegović je sa svojim saradnicima ovakvu odluku doneo pre prethodnog razmatranja tog pitanja na sednici Predsedništva.

Ivanić je ranije upozorio da će to biti kršenje Ustava BiH, te da Izetbegović nije država.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rossia

pre 7 godina

Непријатељи одмах осете кад је Србија рањива, одмах крећу у напад, не губе време, најбоље да им пошаљемо Додика да им у име Србије узврати.

zimzelen

pre 7 godina

Dejane nemoj tako pisat jer kako vidim ove Srpske novine stite sve osim Srba,vidim da sve komentare pustaju od v alija I koji pisu protiv nas a ja sam juce medu prvim napiso komentar I nisu htjeli objavit,dali nesmiju od vucica jer on kao cedomor jovanovic samo o bratstvu,izgleda naj bolje je kad je Srbin protiv Srbina zalosno

vlah alija

pre 7 godina

sto da ne, ako dodik moze da organizuje koje kakve referendume moze i ovaj da tuzi srbiju ipak je srbija slala desetine hiljada dobrovoljaca da unistavaju sve sto nije srpsko ako cemo iskreno

Ljuban

pre 7 godina

Ako su išli dobrovoljci išli su da brane srpsku nejač od podivljalih mudžahedina koje je alija blagosiljao da seku glave srbima.Ko će za to da odgovara, majmune.

vlah alija

pre 7 godina

nepismena seljacino pa provjeri malo faktu na svakog ubijenog srpskog civila ubijeno 10 bosanski a ti se jos palis na te teze srpska nejac alijini mudjehedini i slicno ,ne tvrdim da su bosanci bili zlatni i sigurno su cinili zlocine ali individualno a ne na industriskoj bazi kao oni koje ti dizes u nebesa

Garašanin

pre 7 godina

Ovoga što pre skloniti dok nije zapalio Bosnu kao njegov tata.

Rade

pre 7 godina

Lud ko i babo mu nemojte ga vise ni prikazivati samo siri mrznju medu narodima .

ana

pre 7 godina

Kako je proracunat, ali jednom proslo, ne moze vise. Pokusava da podgrije atmosveru u BiH kako bi skrenuo paznju sa svojih lopovluka.

Petar

pre 7 godina

Vlah Alija, vi ste zapoceli rat, vi ste ubili prve srbe u Bosni. Vi ste isli svako vece da zakoljete po jednog srbina. Da je destine hiljada srba islo na vas, vas vec davno ne bi ni bilo. Vi ste bili svinje, I sada ste svinje i ostajete svinje. To sto mozete podmititi zapad je samo znak da novac ne smrdi ali vase delo, da, smrdi. Alija Izetbegovoic je bio monstrum a ni sin ne pada daleko od klade. Tata se dogovarao sa Klintonom, koji mu je rekao da mora da ima bar 5,000 mrtvih da bi on mogao da izvrsi bombardovanja. I tako je I bilo. Alija je I sam ubijao svoje samo da ispuni Klinotonovu kvotu. Vasa je nesreca sto ne umete da crvenite, vi srpske poturice.

sele

pre 7 godina

Covek bi trebao da ide na posmatranje i dugogodosnje lecenje !!!\n

gagi

pre 7 godina

TURČILO SE OVDE U BOSNI PLAHO I LAKOMO.TURČE I DANAS U SARAJEVU...OLOŠ,LUDACI.KRST NAM JE NOSITI SUĐENO,U BORBI PROTIV DUŠMANA.NAŠE JE DA OSTANEMO I OPSTANEMO.NAŠE JE DA SE ODRŽIMO I PREŽIVIMO.NAS OBAVEZUJE NAŠA VJERA,A ONI JE NEMAJU.NITI SU POSTALI TURCI,NITI SU OSTALI SRBI.SADA JE NA NAS RED...JEDNOM ZA SVAGDA NJIMA NJIHOVA BOSNA,A NAMA NAŠA SRPSKA,SRPSKA,SRPSKA.KAKO TO LIJEPO ZVUČI.OSTAVIT ĆE MO IM TAMO I OTPAD SRPSKOG RODA,KAO ŠTO SU I ONI,I KAO ŠTO SMO UVJEK IH OSTAVLJALI.DODO SRBINE,VOLIMO TE

ČITATELJKA

pre 7 godina

Na naplatu nam i dalje stižu računi; stižu nam zbog naših suludih ratovanja za Veliku Srbiju: doneta je presuda za genocid u Srebrenici, Kosovo je postalo nezavisna država, sada bošnjački političari iz BiH podnose zahtev za reviziju međunarodne presude za genocid i zahtev da srpski narod (SVI Srbi, i tek rođene bebe i one koje će se roditi!) budu sudski proglašeni genocidnim narodom. Šta je sledeće što će biti protiv Srbije a što je Srbija učinila tokom (svih izgubljenih) ratova koje je apsolutno nepotrebno vodila? A mnogi Srbi još bi da ratuju. Nikako da postanemo pametni i racionalni.

DxD

pre 7 godina

Bakir i sarajevska carsija islamske vjeroispovjesti su donijeli odluku o pokretanju revizija tuzbe protiv Srbije zaobilazeci zvanicne institucije BiH..Bakir je izbjegao Predsjednistvo BiH znajuci da su dva clana te institucije Ivanic i Covic protiv bosnjacke inicijative o pokretanju revizije.. Dakle,Bakir je donoseci tu odluku mimo institucija sistema narusio Ustav BiH i Dejtonski sporazum i namjerno nalozio vatru koju ce tesko ugasiiti jer su srpski parlamentarci juce odlucili da ne ucestvuju u radu BiH Parlamenta sve dok Bakir ne vrati odlucivanje o drzavnim stvarima sa ulice u drzavne insitucije. Bakir je najvio da namjerno unosi krizu u BiH i da ce ovim potezom zrtvovati postojanje BiH u ovom sadasnjem obliku kao sto mu je i otac Alija rekao:"Zrtvovacu mir za BiH " i poceo rat u BiH 1992 god.

nati

pre 7 godina

Aman covece,kreni u buducnost,nisi zombi ili vampir da zivis u proslosti i odatle da crpis snagu za sadasnjost i buducnost,pregazice te vreme pa ces sam sebe izbaciti iz svih uzrocno posledicnih odnosa i veza i u politici i na licnom planu.\n

Ja

pre 7 godina

Bože sačuvaj čime se taj narod tamo bavi. Država(ili šta je već Bosna) pred raspadom, ali ne zbog međunacionalnih tenzija nego zbog katastrofalne ekonomske situacije, a oni su tamo u euforiji zbog revizije koja sasvim sigurno neće proći. Nije da smo mi nešto značajno bolji od njih ali bar smo počeli da idemo napred pa ćemo za 10 godina možda i stići negde, a oni za 10 godina neće imati šta da jedu, ako pre toga ne crknu od tolike mržnje prema Srbiji i svemu što je srpsko.

grof01

pre 7 godina

Nad Bošnjacima je počinjen genocid,a ne na srbima ili hrvatima.Prema tome,o reviziji nemašta da pričaju ni srbi ni hrvati u BiH već isključivo Bošnjaci!Da je koji slučajem Srbija u prvoj presudi oglašena krivom za genocid u bosni(a zaista jeste),da li bi neko srbima rekao da zbog dobro susjedskih odnosa ne pokušavaju sa revizijom tužbe?Ima sud i nek na temelju činjenioca donesu odluku.Srbi se toliko i boje toga jer znaju kakve su strahote radili po bosni!

u magnovenju

pre 7 godina

Ma kakvi Bošnjaci. Pa oni nisu ni postojali pre 20 godina.

Dragan

pre 7 godina

Bosnjaci su dobili svoju nacionalnu odrednicu bas kao i siptari na kosovu od bahatih BERLINSKO WASHINGTONSKIH politicara koji nisu ceo svet... i isto kao sto su je dobili ,zbog geopolitickih potreba NATO i nekada pre BERLINSKOG Kongresa gde je odluceno da se ne dozvoli izlaz Srbiji na Jadran kod Draca , iako je to trebalo da se desi , onog momenta kad se desi veci Politicki-Tektonski poremecaj te dve "vestacke nacije" ce biti izbrisane sa mape nacija Sveta. Sem Srba Hrvata Madjara Bugara i Rumuna kao i Grka sve ostale "nazovi nacije" su politicke konstrukcije koje ce izgubiti svoju vrednost i postojanje bas kao sto je to izgubila i Yugoslavija..... zato Hrvati/Srbi muslinaske veroispovesti ne pisite gluposti jet bi to moglo da znaci nestanak vase nacije. U jednom za vas teskom politickom trenutku jer nosite hipoteku drzave iz koje kote Teroristi koji ubijaju po Evropi!!!!

grof01

pre 7 godina

Lutko,progooglay ga malo,o bosni,bosanskoj državnosti i bošnjacima!S druge strane,neko ko vuče korijene od turskih osvajača,komplekse vlastite krize nacionalnog identiteta ne može ni liječiti do napadati druge ;)Valjda je to razlog što turski svetosavci u bosni i srbiji,vazda nesto trube i kukaju.takodje,narod koji je u svijetu(tzv.srbi a u stvari turski svetosavci)poznat po genocidu i najstrasnijim zločinima,može da bude samo smiješan poput cirkusanta,kad ukazuje na neke druge!he he he psssssst! P.S.ko je u gadnoj globalno političkoj situaciji,najbolje govori država kosovo,nestanak turskih svetosavaca iz HRV,problemi opstanka u bosni i da ne nabrajam.

Feniks1

pre 7 godina

Srbi koji nisu cinili zlocine ili su bili mladi i kasnije generacije , nemaju cega da se stide . Ali nemojte ni branite lose medju vama kad niste bili svjedoci . Informer sakriva komentare . Stariji ne znaju kako da objasne potomcima kako su oni nevinasca a toliki ljudi poginuli . Zrtve su odvajali od svojih plata za oruzje s kojim su pobijeni . Ako ih ubijes 100000 , danas bi ih bilo 500000 . Zato se hvale u rs da ih ima vise .

Franjo

pre 7 godina

Dobar način da se ozbiljno i temeljno otvori pitanje "zločina u Srebrenici" Neke stvari moraju da izađu na videlo! Srbi treba da budu zahvalni Izetbegoviću, jer ovo je odlična šansa da se sazna prava istina o Srebrenici !

Milan Visković Džakalo

pre 7 godina

Nije "bih", nego Bakir sa svojim mudžahedinskim banditima.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Raspisivanje referenduma o odvajanju je nemoguće raspisati; tačnije: tamošnja valst referendum bi mogla raspisati, ali rezultat referenduma ne bi mogla a ne bi ni hela da prizna ni jedna država potpisnica Mirovnog dejtonskog sporazuma. Francuska je autor teksta sporazuma, Amerika takođe a takođe je i Hrvatska potpisal taj sporazum. Ne treba sebe lagati da R. Srpska može uraditi bilo šta, pa i da raspiše referendum, kada je k'o dan jasno da Amerika, Hrvatskai Francuska bez međusobne opšte saglasnosti neće dozvoliti odvajanje R. Srpske - i po cenu da svoj potpis u ime R. Srpslke i u ime države Srbije država Srbija (Srbija je jedna od pet potpisnica mirovnog dejtonskog sporazuma i dejtonskog ustava BiH...

Nouwan

pre 7 godina

Dajte ljudi nek sud radi svoh posao. I do sada je Hag bio naklonjen srbima.

Dod

pre 7 godina

Ne znam sta se bojite ako se niste petljali, osim toga, Bakir je tu samo ikebana koja je morala podnjeti zalbu inace bi bio politicki mrtav. Inace on u toj zalbi nema nikakvu ulogu. Finansira dijaspora, pisu strucnjaci, prema toma Bakir i da je zelio, ovo nije mogao sprijeciti.

Mladjo

pre 7 godina

Bakire unuce ce davtese popiski, zet ti je Srbin medjede jedan neotesani. Babo ti je bio nepismen i glup, al ti si ga nadmasio. Saka jada bez vere i identiteta oce da napravi novi rat. Nestacete bre,, setite se sta vam je Doktor porucio jos davnomalo, naj dobronamernije.

zora

pre 7 godina

Narode BIH, ovaj covek vam zamazuje oci.Odrzava se na vlasti zbog ovakvih stvari a ustvari vam odvraca pogled od vaznih stvari u zemlji.

Drago

pre 7 godina

Dali se konsultovao sa Azrom kao nekad ili će ona opet da radi za njega.

milan

pre 7 godina

nema nikakvih novih dokaza,i te sto su imali vecinom su lazni.ovo je provokacija dodigu i R.Srpskoj jer znaju da ce se odmah reagovati.verovatno je sto smisljeno sa nekim sa strane a i to ce se uskoro saznati i videti imperativ tuzbe.

lovac

pre 7 godina

Nije im dosta sto su napustili srpsku naciju i veru, srpski identitet, nego i hoce do kraja da ignorisu sve sto je srpsko , non stop da su antisrpski nastrojeni. To je ono pravo--osvajac ne zatice ujedinjeni narod , niti ga ujedinjenim ostavlja.

gospon

pre 7 godina

Turci su tokom pet stitina vladavine stavili tocku na naciju,i sve ostalo što ima veze sa tzv.srbima.Oni ne postoje

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija