• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2017

13:41

MILO OPET NAPADA RUSIJU: Moskva se poigrava s Balkanom kao mnogo puta do sada!

Balkan

MILO OPET NAPADA RUSIJU: Moskva se poigrava s Balkanom kao mnogo puta do sada!

Podeli vest

Predsednik vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da bi baš voleo da zna kako Rusija vidi alternativu zaadnog Balkana, te dodao da misllii da je reč samo o poigravanju zvanične Mosve sa državama regiona koje su kao i mnogo puta do sada bile samo moneta za potkusurivanje

Ne misli, kazao je, da Rusija ima dublje i dalje interese od toga.

- A voleo bih kada bih ih prepoznao da nas, makar, zaintrigiraju kako oni vide alternative zapadnog Balkana. Mislim da je reč samo o poigravanju sa zapadnim Balkanom kao mnogo puta u istoriji, gde je naš region bio moneta za potkusurivanje - rekao je Ðukanović sinoć u Nikšiću na predizbornom skupu sa mladima DPS-a.

Ponovio je da se 16. oktobra prošle godine, na dan vanrednih parlamentarnih izbora u toj državi, dogodio pokušaj svrgavanja aktuelne državne vlasti na bilo koji način, pa i krvoprolićem.

- Postojao je pokušaj da se krvoprolićem i državnim udarom instalira nova marionetska vlast koja bi samo služila interesima Moskve, koja želi da tako pošalje poruku Evropi i NATO da se ne može širiti po Balkanu, bez njihove saglasnosti - rekao je Ðukanović.

Bivši premijer je upozorio da ni Crna Gora, ni susedne države ne treba da dozvole novu manipulaciju, "jer smo dovoljno zaostali i zbog toga moramo ceniti sebe i svoju budućnost i ne dozvoliti nikome da nama upravlja".

Ðukanović je, kako je prenel agencija Mina, ocenio da je to tada bila ta "prljava igra" , te da se terorističkim aktom Crna Gora mimo svoje volje pokušala odvratiti od svog evropskog i evroatlantskog puta.

- Uspeli smo i to da suzbijemo, ali poslušnici te politike su nastavili da bojkotom crnogorskih institucija pokušaju da ostave utisak neredovnog stanja u državi, koja ne može navodno da funkcioniše bez njih. A, oni će za to vreme da izvan institucija ucenjuju da obnavljamo izbore sve dok oni ne bi na njima pobedili, što nam ne pada na pamet - kazao je lider DPS.

Govoreći zašto Crna Gora želi da uđe u EU, Ðukanović je obrazložio da je cilj obezbeđenje kvaliteta života države i građana u EU I NATO alijansi.

- Crnu Goru već smatram 29 članicom NATO, a kada to postanemo sigurno je da smo, makar, dve trećine puta ka EU već savladali. Statistički smo savladali i više od toga, jer smo otvorili 26 od 33 pregovaračka poglavlja, a suština tih pregovora je da obezbedimo implementaciju evropskih standarda u crnogorskom društvu - poručip je Ðukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cope

pre 7 godina

Sad će Milo da zavede sankcije Rusiji :) Jadn PUTIN ne zna šta da radi :) n

Dacha

pre 7 godina

Ja ovom coveku nista ne verujem!!! On je i ucenjen i placen da "rasrbi " Crnu goru !!

Matija

pre 7 godina

Nama nije problem što Milo laže, ali jeste što je tu laž, ispostavlja se, neosnovano uobličio naš premijer. Što je još gore, par dana posle posete novog crnogorskog predsednika Vlade, inače poslušnika Đukanovića iz vremena obaveštajnog podrivanja Srbije, za račun SAD, skida se poslanički imunitet poslanicima srpske liste, bez jasnog razloga zašto. Budemo li ćutali Đukanoviću i onima u Srbiji koji prećutkuju ili podržavaju njegovo delovanje protiv Srbije, bićemo u ozbiljnom problemu, a pitanje je i stabilnosti Crne Gore.

NOLAN SMIT

pre 7 godina

ĐE ĆEŠ NA RUSIJU UŠLJO KRIVOGLAVI.n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija