• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2017

21:20

BAKIR POČEO DA SEČE GLAVE: Prva meta Izetbegovićeve čistke ministar bezbednosti BiH!

Balkan

BAKIR POČEO DA SEČE GLAVE: Prva meta Izetbegovićeve čistke ministar bezbednosti BiH!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tražio je od poslanika SDA u Parlamentu BiH da podrže zahteve za smenu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, piše “EuroBlic”.

Izvori iz vrha najveće bošnjačke stranke otkrivaju da je lider SDA odlučio da aktuelnog ministra bezbednosti "precrta" sa liste “poželjnih” partnera zbog nedavne izjave u kojoj je Mektić poručio da sa Izetbegovićem prekida svaki kontakt zbog podnošenja zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije.

Sagovornici "Euroblica" tvrde da je otvaranjem “fronta” sa SDA ministar bezbednosti BiH doslovno izgubio i poslednji oslonac u Sarajevu te da je, kako kažu, sada postalo samo pitanje vremena kada će Mektić biti smenjen sa funkcije na kojoj se nalazi od februara 2015. godine.

- Otkako je postao ministar bezbednosti BiH Mektić je uspeo da sebi stvori brojne neprijatelje. Za njegovu budućnost u ministarskoj fotelji verovatno najmanji problem predstavlja to što je uspeo da uđe u nepopravljiv sukob sa aktuelnom vlasti u Banjaluci. 



Činjenica je da Mektića i njegov način rada mnogi “ne mirišu” čak i u njegovoj matičnoj stranci, o čemu najbolje svedoči nedavni javni sukob aktuelnog ministra bezbednosti BiH i članice Predsedništva SDS Aleksandre Pandurević, koja je prilično direktno poručila da stranka nije zadovoljna Mektićevim rezultatima te da će SDS, kako je rekla, tražiti preispitivanje rada svojih kadrova u Savetu ministara BiH - ističu izvori Euroblica.


Sagovornici “Euroblica” navode i da je uprkos sukobu sa SNSD, otvorenim ratom koji od početka svog ministarskog mandata vodi sa pravosuđem BiH, kao i nesuglasica koje ima sa pojedinim visokim funkcionerima SDS, Mektić do pre dva dana prilično dobro “kotirao” u Sarajevu, ali da se i to promenilo nakon njegovog žestokog verbalnog napada na bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

- Nakon što ga je Mektić javno napao zbog podnošenja zahteva za reviziju presude protiv Srbije, Izetbegović je naložio poslanicima iz svoje stranke u Parlamentu BiH da “precrtaju” Mektića i da ga više ne brane od bilo kakvih budućih inicijativa za smenu- tvrde sagovornici "EuroBlica".


Da Mektićev prekjučerašnji poziv SDA da se “odrekne” Izetbegovića i nastavi saradnju sa Savezom za promene bez svog lidera nije blagonaklono dočekan u najvećoj bošnjačkoj stranci potvđuje i reakcija potpredsednika SDA Šefika Džaferovića. Komentarišući Mektićev poziv, Džaferović je izjavio da Mektić “svašta priča”.

- Takve izjave nemaju bilo kakvog utemeljenja. Bakir Izetbegović je neprikosnoveni lider SDA i bez njega niti se može, niti mi hoćemo preduzeti bilo šta u stranci ili u BiH. Izetbegović je predsednik i onaj ko želi da sarađuje sa SDA mora sarađivati i sa Izetbegovićem- rekao je Džaferović.

IVANIĆ NADIGRAO BAKIRA: Srpski član Predsedništva BiH već pisao Hagu!

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić za “Euroblic” tvrdi da je svestan da mu mnogi “rade o glavi” zbog njegovih, kako kaže, beskompromisnih stavova o gorućim političkim temama, kao i upornom insistiranju na rasvetljavanju brojnih koruptivnih i kriminalnih afera.

- Uvek sam govorio jasno i glasno o onome šta mislim i za šta smatram da je potrebno uraditi kako bi svi građani ove zemlje živeli bolje i neopterećeni državnim kriminalom i nepotrebnim dizanjem nacionalnih tenzija. Svoj posao radim časno i pošteno i nikad se neću prilagođavati bilo čijim jeftinim dnevnopolitičkim interesima- poručuje Mektić.

CRNADAK: Izetbegoviću, ja pričam sa Hagom, a ne ti!​

Izvori “Euroblica” otkrivaju da u vrhu SDS već dugo ne postoji saglasnost o podršci Draganu Mektiću kao ministru bezbednosti BiH.

- Mektićevi kritičari smatraju da za dve godine svog mandata nije uspeo da ostvari značajnije rezultate u borbi protiv korupcije i procesuiranju odgovornih za najveće afere. S druge strane, u vrhu stranke postoje i oni koji i dalje čvrsto podržavaju Mektića. Pre svega, to je potpredsednik GO SDS Mirko Šarović-tvrde izvori "Euroblica" .


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 7 godina

moze da postavi odmah ramusa haradinaja brata po klanju.\n

Cviko

pre 7 godina

To što nije postigao dobar rezultat u borbi protiv mita i korupcije govori da se glava mita i korupcije nalazi u samom vrhu političke vlasti BiH.

Srbin

pre 7 godina

Ma , to je sve da bi zataskao korupciju i pare sto je ukrao.

Ljubo

pre 7 godina

Nema mira i napretka nikome na Balkanu ,dok ovaj Izetbegovic politici po zemlji...jasno ko dan

miki delija

pre 7 godina

sve dok ovaj baksuz ne ode sa vlasti u bosni nece biti mira dokazano

BORO

pre 7 godina

Nektić je za kratko vrijeme postao jedan od najpopularnijih ministara u BIH , daleko je popularniji i od Izetbegovića i Pandurevićke , zato počinje da smeta . Neka samo pitaju muslimane Mektić ili Bakir , pa će te vidjeti za koga su . Lopovi sve čine da ostanu na vlasti . Bakiru ne odgovaraju neke krivične prijave koje je Mektić pokrenuo , jer svaki lopovluk ide u pravcu koji mnogima ne odgovara . .

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija