• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.02.2017

21:00

USTAŠKA POSLA! PROBLEMI NA SNIMANJU SERIJE O GOTOVINI: Statisti-branitelji neće da glume ČETNIKE!

Balkan

USTAŠKA POSLA! PROBLEMI NA SNIMANJU SERIJE O GOTOVINI: Statisti-branitelji neće da glume ČETNIKE!

Podeli vest

Produkcija igranog filma i televizijske serije "General" o hrvatskom generalu Anti Gotovini navodno ima problem s pronalaženjem statista koji bi glumili „četnike”, pa je jedan od ratnih veterana pozvao saborce da se jave na audiciju i prihvate uloge, pišu danas lokalni mediji

Uoči audicije za veći broj statista s područja Knina i okoline koje traži produkcija filma, predsednik jednog od udruženje branitelja iz Šibenika, Miljenko Poljičak pozvao je saborce da se jave na audiciju i ako treba glume „četnike”.

- Ne smatram nikakvim problemom da neko glumi četnika jer su i negativci deo filma, a ponekad upravo oni osvajaju najprestižnije nagrade. Zato poručujem svim svojim saborcima da se jave na audiciju, uzmu honorar i dobro se zabave sa zasigurno vrhunskom filmskom ekipom (režisera) Antuna Vrdoljaka- rekao je Poljičak upitan o pisanju pojedinih medija da u filmu o Gotovini niko ne želi da glumi „četnike”, prenosi portal Šibenik.in.

Audicija za statiste u filmu biće održana u petak i subotu, a traže se muškarci od 20 do 50 godina koji će glumiti vojnike i medicinsko osoblje, kao i muškarci i žene za uloge meštana Knina.

Beta

Prve scene filma o Gotovini snimljene su u ponedeljak u Svetom Roku, naselju pored Lovinca u Lici. Film i televizijska serija u režiji Antuna Vrdoljaka prikazivaće životni put Ante Gotovine. Uloga glavnog junaka pripala je Vrdoljakovom zetu, hrvatskom glumcu Goranu Višnjiću koji se proslavio ulogom u američkoj seriji "ER".

AKO JE I OD USTAŠA MNOGO JE! Hrvati snimaju film i seriju o Gotovini!

U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Film i serija za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) biće snimani na različitim mestima, među ostalim u Kninu, Zadru, Obrovcu, Splitu, Erdutu, Zagrebu, Livnu , kao i na lokacijama u Francuskoj.

Projekat je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general".

wikipedia.org

HRT je za televizijsku seriju ugovorio 9,6 miliona kuna, a početak prikazivanja predviđen je u 2018.

Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina u Hagu je 2011. bio prvostepeno osuđen na 24 godine zatvora ratnih zločina protiv srpskih civila tokom i posle akcije Oluja 1995, ali je pravosnažnom presudom godinu kasnije oslobođen krivice.

Gotovinu je Haški tribunal optužio 2001, u bekstvu je bio do decembra 2005, kada je uhapšen u Španiji i doveden u pritvor Tribunala u Sheveningenu. U haškom pritvoru je bio nešto manje od sedam godina, do objavljivanja pravosnažne presude.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 7 godina

Ne znam ustse kako i gde bi snimali takav film da se vasi dusebriznici iz naslednika nacizma ! Mozda u Argentini kao i Sivi Vuk !

Mara

pre 7 godina

Ustasu moze svaki primitivac da odglumi,dovoljno mu je dati noz pa da se pokrene sav zivotinjski nagon u njemu,cetnike ne moze svaka budala da glumi jer su oni sofisticirani likovi.\n

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Mora im se priznati doslednost? Naravno ta doslednost je posledica prave autentične i bolesne mržnje koju Hrvati gaje prema Srbiji i srpskom narodu bez obzira na kojim teritorijama taj narod živeo. U Srbiji bi se našlo hiljade i hiljade onih koji bi za 100 evra prodali i oca i majku i igrali uloge u kojima se Srbi prikazuju kao najveći monstrumi. Ne treba da mrzimo jer je to degradirajući i destruktivni osećaj ali, morali bismo da imamo makar približan odnos prema svojoj naciji i svojoj državi. Ovako, bojim se da ćemo kao ljudi koji se stide sebe a pokušavaju da budu neko drugi, nestati u fekalnim vodama bolesnih šovinista koje nas zapljuskuju sa svih strana.

Ja BL

pre 7 godina

Jadni oni sa njihovim junacima, svi kroz istoriju su im ovakvi. Koljaci I kukavice.

Marko

pre 4 godine

Da li ce film pokazivati da je Ante Gotovina optuzen i osudjen u Francuskoj zbog kidnapovanjem i opljacke tokom 80 godine ? Bolje receno, njihov heroj je zlocinac u svakom smislu te recenice, em ratni zlocinac em zlocinac i pre rata.

Darki001

pre 4 godine

Naravno da ustase ne mogu glumiti cetnike jer biti Kraljevski vojnik i oficir znaci biti castan hrabar odvazan a ne kao ustase koljaci dece zena i staraca.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija