• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm

28.02.2017

15:18

PA ZAR TAKO, BRAĆO?! PODGORICA BRANI USTAŠU! Stjepan Mesić ostaje POČASNI GRAĐANIN glavnog grada Crne Gore!

Balkan

PA ZAR TAKO, BRAĆO?! PODGORICA BRANI USTAŠU! Stjepan Mesić ostaje POČASNI GRAĐANIN glavnog grada Crne Gore!

Podeli vest

Crveni se obraz Podgorice! Čelnici grada odbili su danas na sednici skupštine predlog da se oduzme zvanje počasnog građanina Stjepanu Mesiću, za kojeg je nedavno otkriveno da je tokom devedesetih glorifikovao ustaške zločine nad Srbima u Drugom svetskom ratu

Na video snimcima koji su se pojavili na internetu Mesić je govorio kako je Jasenovac, u stvari, bio radni logor, u koje su Srbi odvođeni da bi tamo bili spaseni od klanja.

Nekadašnji predsednik Hrvatske nije demantovao da je to pričao, štaviše, izvinio se zbog tih stavova, ali sve to nije bilo dovoljno da bi mu Podgorica oduzela status počasnog građanina.

Ovaj predlog na sednici skupštine grada podneo je opozicioni Demokratski front i za njega su glasala tri člana Odbora za izbora i imenovanja, dok je pet članova bilo protiv.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović iz DPS dostavio je mišljenje da nema osnova za razmatranje i donošenje predložene odluke.

- Okrenuti ka potrebi da stvaramo bolju perspektivu i bolju budućnost naših odnosa, glavni grad ne treba da se vraća u prošlost i da preispituje izjave od kojih se i sam dobitnik ogradio - navodi se u mišljenju gradonačelnika Stijepovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 7 godina

Sram da vas bude Montenegrini ! Stidite se krsta casnog pravoslavnog barem vi Pravoslavci !

nada

pre 7 godina

Nema danas brace vec se uzdaj use i u svoje kljuse. Onome kome najvise verujes - bas on ce te izdati. Propaganda je najvece zlo !!!!!!!!!!!

momir

pre 7 godina

Braca su samo dok besplatno studiraju. Niko u istoriji nije srpskoj drzavi tako mucki udario noz u ledja...\n

mica

pre 7 godina

Kakva braca? Sa svakima se mi bratimimo. Oni su nam neprijatelji, kao i siptari i ustase. Opametimo se vec jednom.

lago

pre 7 godina

Nije zaslužio da bude počasni građanin ni ranije.Možda je toliko dobro pjevao ustaške pjesme da ga je DPS naprosto morao proglasiti počasnim građaninom-On nema ni časti ni počasti.

duklja

pre 7 godina

vi kao priznajete C.G.? šta ste radili od 1917 u C.G pravili zločine prema Crnogorcima i Crnogoraskoj pravoslavnoj crkvi koji traju i danas

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija