• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

28.02.2017

15:43

IVANIĆ: Ovo je silovanje nad srpskim političarima!

Balkan

IVANIĆ: Ovo je silovanje nad srpskim političarima!

Podeli vest

Mladen Ivanić, predsedavajući Predsedništva BiH, održao je konferenciju za medije nakon vesti da je ''neko'' neovlašćeno otvorio njegovo pismo pristiglo iz Haga

- Ovo što se događa prevazilazi sve mere razuma. Moje pismo je bilo otvoreno, jedino. Eto do čega dovodi paralelizam. Ljudi su sebi uzeli za pravo da zahtev Predsedavajućeg prekrše. Sve je to posledica ohrabrenja koje je ta struktura dobila nalogom jednog člana Predsedništva. Ja pozivam sve razumne ljude u ovoj zemlji da shvate gde ovo vodi. Ovo je neka vrsta silovanja nad srpskim političarima u institucijama. Meni je jasno odakle gospodinu Izetbegoviću ranije ovo pismo. Ako ljudima nije jasno da je ovo paralelizam, stvari prelaze liniju normalnosti - kazao je na početku obraćanja Mladen Ivanić. 

Dodao je da će nadležno ministarstvo sprovesti istragu. 

- Imaju snimci da je koverta bila zatvorena. Jedino je moja stigla otvorena, sigurno nije u letu otvorena, sigurno to nije uradio DHL - kazao je Ivanić.

Predsedavajući Predsedništva BiH dalje je naveo da u pismu iz MSP piše da treba pojasniti status agenta tužbe BiH pred MSB Sakiba Softića.

- Ja sam to očekivao i rekao sam da je to jedino logično. Zanimljivo da zahtev za pojašnjenje dolazi bez obzira što je Izetbegović predao pismo u kojem se pozivao na raniju odluku. Očito je da to Sudu nije bilo dovoljno, već se traži pojašnjenje. Jasno je da će ovo pasti na prvom koraku - dodao je Ivanić.

On je kazao da je 2. mart, do 18 sati krajnji rok da članovi Predsedništva BiH odgovore MSP o tome da li Softić ima legitimitet da predstavlja BiH pred tim sudom.

- Softić je svojim pismom imenovao dva zamenika i ja sam jasno Sudu rekao da odluku o ta dva zamenika niko od organa nije doneo. U pokušaju da se zvanične institucije izjasne o tome sazvao sam sednicu Predsedništva. Kao što znate, održana je sednica, ali je Izetbegović napustio sednicu i odluka nije doneta. Tim se zaključuje da Predsedništvo nije donelo odluku - pojasnio je Ivanić.

Prema njegovim rečima, agent može zastupati BiH, ali ne može pokretati postupke.

- Zahtev za reviziju je stav jednog pojedinca koji se zove Softić. Iza njega ne stoji ni Predsedništvo niti institucije - kazao je je Ivanić.

On je rekao da će sačekati da li je moguće da se održi sednica Predsedništva BiH na kojoj će se razgovarati o Softićevom legalitetu, ali da će on svakako po svom izaslaniku obavestiti MSP da Softić nema legitimitet kao agent BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Barbara Liry

pre 7 godina

Ne funkcionise zakonodavni sistem sto znaci da drzava ne postoji.

perica

pre 7 godina

Sa prostacima a usiljenima je tesko izaci na kraj ! Gledam pre neki dan neki predstavnik muslimana u Republiku Srpsku u emisiji agresivno nedozvoljava da drugi gost iznese svoje misljenje i on je za sve upravu cak i preti taj Gargamel !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija