• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2017

21:39

(FOTO) KLJUČA MAKEDONIJA: U Skoplju i drugim gradovima ponovo protesti!

Balkan

(FOTO) KLJUČA MAKEDONIJA: U Skoplju i drugim gradovima ponovo protesti!

Podeli vest

U Skoplju i drugim gradovima nastavljeni su i danas, peti dan zaredom, protesti građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju, javlja izveštač Tanjuga

Pored prestonice, učesnici protesta su se okupili i u Negotinu, Ohridu, Kavadarcima i drugim mestima.

IVANOV NEĆE DA POSLUŠA MOGERINIJEVU: Predsednik Makedonije odbija da dodeli mandat Zoranu Zaevu!

Učesnici protesta traže da se oformi zajednička makedonska platforma koja će očuvati jedinstvo i zajedništvo Makedonije. Oni ističu da će istrajati u odbrani unitarnosti zemlje.

MOGERINI U SKOPLJU BEZ PARDONA: Ivanov da povuče odluku u interesu građana!

Iz kabineta makedonskog predsednika Ðrođa Ivanova je sinoć, posle njegovog susreta sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, saopšteno da on ne može da prihvati njen poziv da mandat za formiranje makedonske vlade poveri lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Tanjug

Kako je saopšteno, Ivanov je Mogerinijevoj rekao da on nije u poziciji da to učini, navodeći kao razlog prihvatanje Tiranske platforme od strane Zaeva.

Tanjug

- Predsednik Ivanov je rekao da, u skladu sa ustavom, neće imenovati za mandatara nekog ko pregovara na osnovu platforme strane zemlje koja se koristi za ucenjivanje Makedonije, ugrožavanje njenog suvereniteta, nezavisnosti i unitarnog karaktera", navodi se u sinoćnjem saopštenju.


TAČI PRETI IVANOVU: Albanci u Makedoniji će uzeti stvar u svoje ruke!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 7 godina

NEDAJTE SE MAKEDONCI.\nNEDOZVOLITE SVOJU ZEMLJU SVOJU OTADJBINU DA POSTANE ALBANIJA.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija