• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.03.2017

21:56

HRVATI ZGRANUTI: Kolinda skandaloznom izjavom pljunula na temelje države!

Balkan

HRVATI ZGRANUTI: Kolinda skandaloznom izjavom pljunula na temelje države!

Podeli vest

U velikom preokretu u hrvatskoj aferi "Dnevnice", posle svega što je isplivalo nakon zajedničke konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, navodi portal Index.hr

A izjava je, kako navodi taj portal, u najmanju ruku skandalozna na više nivoa. 

- Apelujem na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao- rekla je Kolinda, prenosi Index.hr, navodeći da bi bilo bi dobro da je tu i stala. 

- Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji poverenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi DORH trebalo da se bavi istragama o onome što se događa danas, a ne da se neprestano vraća godinama i godinama u prošlost- rekla je Grabar Kitarović. 

Portal Index.hr se pita šta je predsednica ovom izjavom želela da kaže: da DORH ne bi trebalo da se bavi sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti? 

Pitanje je čime bi onda trebalo da se bavi, navodi portal, dodajući da predsednica svoju izjavu nije pojasnila. 

- Za nju su malverzacije koje su se događale u poslednjih nekoliko godina, a koje su trajale do pre nekoliko meseci ili nedelja, ‘vraćanje godinama i godinama u prošlost’. Osim što je ovom izjavom relativizovala kriminal (do kojeg je nesumnjivo došlo, samo još treba utvrditi ko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države- piše Index.hr. 

“Koja je poenta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže Kolinda, ‘neprestano vađenje kostura iz ormara’”, navodi hrvatski portal.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija