• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer

20.03.2017

14:27

IMPERIJA SE URUŠAVA, SRBIJA ZA SADA SIGURNA: Todorić u novom problemu, Atlantik grupa bojkotovala sastanak u Krašu!

Balkan

IMPERIJA SE URUŠAVA, SRBIJA ZA SADA SIGURNA: Todorić u novom problemu, Atlantik grupa bojkotovala sastanak u Krašu!

Podeli vest

Predstavnici Atlantik Grupe bojkotovali su sastanak o poslovanju Agrokora u sedištu Kraša na kom su bili predstavnici Vindije, Dukata, Franka, Podravke i Kraša


Potpredsednik Atlantika Srećko Nakić, koji je nadležan za distribuciju u regionu, kaže da će se oni odazvati na svaki poziv da učestvuju u kreiranju rešenja za Agrokor, pod pretpostavkom da je sastanak pripremljen na profesionalan način. 

- To, između ostalog, znači i da niti jedan pojedinačni dobavljač ne može kalkulisati sa pozicijama ostalih dobavljača i prejudicirati dogovor, a posebno ne  netačno informisati javnost - naveo je Nakić.

BIĆE POSLEDICA I PO SRBIJU: Šest velikih kompanija na sastanku zbog Todorića!

Atlantik grupa u Srbiji zapošljava više stotina radnika, a drži Grand kafu, prehrambene brendove Argeta, Montana, Bakina tajna, Pasta Zara, zatim Štark, ali i nekonditorske proizvode Neva, Dietfarm, L'Oreal, Alkaloid, JGL. U njenom sastavu su i pića Cedevita, Kokta, Donat mg, Multivita, Rauš...

S druge strane, Predstavnici Vindije, Dukata, Franka, Podravke i Kraša posle dvosatnog sastanka o poslovanju Agrokora  usaglasili su deo aktivnosti koje će sprovoditi  drugim dobavljačima, Vladom Hrvatske, ali i drugim kompanijama koje su u lancu Agrokora. 

AGROKOR PRED BANKROTOM, DUŽNI ČAK ŠEST MILIJARDI EVRA: 7.000 srpskih radnika strepi za posao?!

Iz Kraša, u čijim je prostorijama i održan sastanak, ističu da je dogovoreno da se učini sve kako bi kompanije koje posluju u koncernu Agrokor iz svega izašle sa što manje štete.

- Novi sastanak imamo već sutra - poručili su iz ove kompanije, ali nisu otkrili sa kim su se dogovoreni novi razgovori.

Podsetimo, Maksim Polatejav iz Sberbanke najavio je postavljanje svojih ljudi u upravu hrvatske kompanije. Agrokor je potom priznao da im ruske banke zbog novca koji su uložili u Agrokor sede za vratom  i da Todorić više ne može sam odlučivati o sudbini kompanije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija