• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2017

13:53

ZAHTEV SAD ŠOKIRAO LIJEPU NJIHOVU: Hrvati moraju da vrate imovinu koju su otele ustaše!

Balkan

ZAHTEV SAD ŠOKIRAO LIJEPU NJIHOVU: Hrvati moraju da vrate imovinu koju su otele ustaše!

Podeli vest

Posebni američki izaslanik za pitanja holokausta Tom Jazdgerdi pozvao je vladu u Zagrebu da ubrza postupak povrata imovine preživelima holokausta

Poručio je i da se mora rešiti pitanje spornih uvredljivih simbola na spomen pločama, posebno u Jasenovacu, gde je postavljena  ploča s ustaškim uzvikom "Za dom spremni".

Jazdgerdi se u Zagrebu sastao s više hrvatskih ministara i zvaničnika, među kojima i sa ministarkom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ministrom pravosuđa Antom Šprljom i državnom sekretarkom Marijom Pejčinović Burić.

AMERI, VREME JE DA UKAPIRATE KO JE KO NA BALKANU! Delegacija SAD dolazi u Donju Gradinu, pokloniće se Srbima, žrtvama ustaškog terora!

- Došli smo da vidimo postignuti napredak u procesu povratka imovine preživelima holokausta - rekao je Jazdgerdi i dodao da je "postignut određeni napredak, ali i da je on je prilično spor".

- Naša je glavna poruka da bismo želeli da vlada ubrza taj proces. Zašto? Zato što je vremena sve manje, preživeli holokausta koji su bili tinejdžeri u vreme Drugog svetskog rata sada su u osamdesetim i devedesetim godinama života. Postoji imperativ da se radi što brže jer "preživeli umiru svakoga dana - naglasio je on.

Komentarišući nedavni marš krajnje desnice u centru Zagreba na kojem je istaknuta i američka zastava kao znak podrške novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, Jazdgerdi je rekao da je u saopštenju američke ambasade sve već rečeno o tome.

AP PHOTO

- Naravno da to osuđujemo, ne samo marš, već i isticanje američke zastave, to je govor mržnje i mi se od toga ograđujemo - rekao je američki izaslanik.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija