• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.03.2017

20:48

NATO ZVANIČNIK NAPOMINJE: Crna Gora na zasedanju u Briselu neće biti punopravan član!

Balkan

NATO ZVANIČNIK NAPOMINJE: Crna Gora na zasedanju u Briselu neće biti punopravan član!

Podeli vest

Crna Gora neće moći da učestvuje kao punopravni član NATO na narednom samitu Alijanse krajem maja u Briselu, rekao je danas jedan neimenovani zvaničnik tog vojnog saveza

Od kada je Crna Gora pozvana da se pridruži Alijansi kao njen 29. član, u decembru 2015, njen prijem je ratifikovalo 25 zemalja NATO, a američki Senat je ove nedelje dao zeleno svetlo da ga ratifikuje i Vašington.

Medjutim zvaničnik NATO koji nije želeo da mu se navede ime rekao je da Crna Gora "neće biti punopravni član do samita" koji se održava 25. maja u Briselu. Na samitu će učestvovati i američki predsednik Donald Tramp.

On je objasnio da Holandija ne može da ratifikuje pristupanje Crne Gore Alijansi na vreme jer procedura pred njenim parlamentom traje najmanje osam nedelja. 

Ovaj zvaničnik je govorio na margini sastanka šefova diplomatije 28 zemalja članica NATO koji se održava u Briselu. 

 

 


Prijem Crne Gore nisu još ratifikovali Holandija i Španija.

Rusija smatra prijem Crne Gore u Alijansu kao provokaciju, a proruska opozicija u Crnoj Gori traži referendum o tom pitanju, navodi agencija Frans pres.  

Ovaj zvaničnik je rekao da je tokom sastanka u Briselu više ministara osudilo "mešanje Rusije u nekim zemljama Zapadnog Balkana".

 

 

STRAH ZAPADA OD PUTINA! Stratfor: Uticaj Moskve širi se Balkanom!

Situacija na Balkanu gde više zemalja prolazi kroz unutrašnje političke teznije, kao što je naprimer Makedoonija ili tenzije izmedju Srbije i Kosova sve više zabrinjavaju Zapad, piše agencija Frans pres.

Crnogorski premijer Duško Marković je ove nedelje izrazio uverenje da će ratifikacija u državama člancama Alijanse biti završena na vreme da uveren da ona postane punopravni član na samitu. 

Crna Gora već prisustvuje sastancima Alijanse kao posmatrač.

PUTINOV SARADNIK SERGEJ ŽELEZNJAK ZA INFORMER: NATO okupirao Crnu Goru, RUSIJA ĆE NAORUŽATI SRBIJU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Crna gora, kao država, je definitivno prestala da postoji! Posle toliko godina državnosti, "čojstva" i kakve-takve istorije, postala je "protektorat", a u prevodu - krpa! Srećno "šako jada"!?

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не знају ни они "Јаде"...кад потпишу "приступницу"...Оћел* играти у... - "Навали".... - Ил* може бити, у свом "казненом" простору ...?

deda Raša

pre 7 godina

Tramp napomenu Nemackoj da vrati dugove NATO. Dugovi su joj ogromni, kako ce CG taj teret placati, jedino da se cela preda NATO-u.

deda

pre 7 godina

e sad ce nato biti sila kada iz crne gore dodje pedeset hiljada crnogorskih vojnika.bez montenegro oni bi propali.bome ima tu i materjalne koristi kada crnogorci uplate neku milijardu u kasu nato sve ce se rupe popuniti.sila bozja.sta li bi njegos reka na sve ovo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija