• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2017

13:34

EDI RAMA POSETU PODGORICI ZAPOČEO ŽESTOKOM PROVOKACIJOM: U Crnoj Gori se osećam kao u Albaniji

Balkan

EDI RAMA POSETU PODGORICI ZAPOČEO ŽESTOKOM PROVOKACIJOM: U Crnoj Gori se osećam kao u Albaniji

Podeli vest

Poseta albanskog premijera Edija Rame Crnoj Gori, snažna je potvrda dobrosusedskih odnosa dve zemlje, ocenio je danas crnogorski premijer, Duško Marković, dok je njegov albanski kolega rekao da se u Crnoj Gori oseća kao u Albaniji

 

 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka, Marković je saopštio da će vlade dve zemlje raditi na unapređenju saradnje i najavio održavanje zajedničke sednice dveju vlada u Skadru u oktobru.

Premijer Marković zahvalio je na podršci Albanije kad je reč o evroatlantskom putu Crne Gore, prenela je RTCG.

Ocenio je i da Crna Gora i Albanija moraju jačati ekonomsku i spoljno-trgovinsku saradnju. Marković smatra i da ima prostora za saradnju u sektoru energetike, saobraćaja i turizma.

- Konstativali smo veoma dobru saradnju albanskih nacionalnih partija sa aktuelnom vlašću - saopštio je Marković.

Albanski premijer, Rama, kazao je da najavljena zajednička sednica vlada dveju zemalja predstavlja novi ciklus odnosa između Crne Gore i Albanije.

Rama koji je, kako prenose crnogorski mediji, u međunarodnim krugovima viđen kao lider Albanaca ma gde živeli, komentarisao je i činjenicu da kosovski parlament gotovo dve godine odbijada potvrdi Ugovor o granici sa Crnom Gorom.

Dokument je potpisan je 2015. godine u Beču. Prištinska opozicija, međutim, ne želi da podrži izglasavanje jer smatraju da gube oko osam hiljada hektara zemlje.

- Kao treća strana koja nema prevelikih veza, mogu da kažem da sam zahvalan crnogorskoj strani za doprinos rešavanju ovog pitanja uz nadu da će to biti rešeno na način na koji to priliči - diplomatski je odgovorio Rama.

Tanjug

Marković kaže da to ne može i neće poremetiti odnose Crne Gore i Kosova.

- Radi se o stvaranju političkih uslova u Prištini... Crna Gora ne traži posebne uslove i čak smo spremni da popustimo - rekao je on.

Inače, izglasavanje granice sa Crnom Gorom je jedan od uslova da Kosovo dobije viznu liberalizaciju sa EU.

Što se tiče crnogorskog članstva u NATO, Rama kaže da se raduje što će Crna Gora biti 29. članica.

Protokol o pristupanju sada treba da potpiše američki predsjdnik Donald Tramp jer ga je prethodno izglasao američki Senat, ali i da ga potvrdi gornji dom španskog parlamenta. 

Potom će ulazak u NATO potvrditi Skupština Crne Gore.

Markovića ne zabrinjava to što je NVO Alternativa najavila protest za 8. april ispred parlamenta.

- To doživljavam kao legitimno ispoljavanje stava u odnosu opredeljenje Crne Gore da bude članica NATO-a. Te proteste smo već videli, pa ne znam što im to opet treba - naveo je Marković.

Ni Ramu ne uznemiravaju protesti.

- Ispred moje kancelarije protestuju evo nekoliko dana. Ako žele, mogu da dođu da podelimo iskustva - našalio se on.

Rama je istakao da se u Podgorici oseća kao kod kuće.

- Kad dolazimo u Crnu Goru, osećamo se kao u Albaniji - naglasio je on.

Marković je ocenio da je albanska zajednica u Crnoj Gori snažno posvećena državi u kojoj živi i njenim interesima.

Rama i Marković dogovorili su zajedničku sednicu crnogorske i albanske vlade koja bi trebalo u oktobru da bude održana u Skadru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

....Чим се "осећа"... - Што се не окупа... ? Има толико воде у Црној Гори

sale

pre 7 godina

uskoro ce i albanski jezik da bude jednak sa takozvanim crnogorskim :D

Alex

pre 7 godina

Milogorci ce da prodju i kao Makedonci pojesce ih ovi siptari i to sa apetitom. Smradovi koji su priznali "drzavu Kosovo" i ne zasluzuju nista bolje. Mafija zajedno sa milogorcom milom.... mafijske veze su to zato se sada i lizu. Ali kada ih puste niz vodu amerikanci kao sto su pustali sve svoje potrcke kada za to dodje vreme ili radi nekih visih interesa onda ce da "preobuku" nazad u Crnogorce Srbe casne i postene jel da..... danas hoce u NATO pakt sve zarad da ih evropa ne hapsi i procesuira za kriminal.

nada

pre 7 godina

Prvo Bar i Ulcinj a onda redom i nesta Crne Gore sa karte !!!!!!!!!!!!! Da su crnogorci lenja nacija to znamo ali da su i glupi ?????????

GROM016

pre 7 godina

njih će albanci da podrze na putu ka evropskoj uniji !!!! hahahahahaha.... joj sta ce biti ako ih oni ne podrze hahahahaha....????

NU

pre 7 godina

Zalosno je da posle toliko muke i patnje naseg zajednickog naroda za slobodu nasih zemalj, od turaka pa nadalje,sada da nam jedan albanac kaze da se u Podgorici oseca kao u Albaniji,sram da nas je sve o stid nasih slavnih predaka,nismo im dostojni i najbolje da sve bude velika Albanija!

Miki

pre 7 godina

Milogorci, gledajte sta se desava u Makedoniji i uzivajte. Eto vama isti taj scenario za 10-ak godina. Zivi bili pa videli...

CAPAJEV

pre 7 godina

Pa do Sutomora su zavrsili posao Sad idu dalje i onaj nesoj milo im pomaze

nepoznati

pre 7 godina

Slican se slicnom raduje.Drzava koja sigurno nestaje u dogledno vreme,kao i njen naziv posto ce biti manjina.\n

Aleks

pre 7 godina

Pa fino, zaista ljubazne riječi! Tako treba svaki predsjednik da kaže kad dodje u slobodni, demokratski Montenegro!

Sargarepac

pre 7 godina

Narode Crne Gore, ujedini se i oteraj zlo sa vlasti i iz zemlje...u sred CG ovaj godzila vas zove albancima! Niste toliko mali da vas ove sitnice od ljudi u zdtav mozak!\n

Vladimir

pre 7 godina

Znaci, nasa braca Crnogorci su postala "Braca po oruzju" sa Albancima... To znaci, neprijatelj mog prijatelja, je moj neprijatelj... Pa sta cete onda svi u Beogradu... Idite u Tiranu... I onako se ovde bavite samo teskim kriminalom... Necete nam nedostajati...

dusan

pre 7 godina

Crnogorci počnite polako da učite albanski jezik za koju godinu trebaće vam

Lucky

pre 7 godina

Ih Crnogorci,kako će vam ga Rama i vaše Šiptarčine jednom zavući. Sjetićete se tad i Srba i Rusa koji su vam jedina prava braća i prijatelji bili. Makedonci ga već sad sišu a i vi ćete uskoro. Da ste bili pametni mogli ste sa Srbima ostati i otjerati te albanse podlace,čobane i zločince tamo gdje im je mjesto - u Albaniju, i to bez Skadra. Ali,ne vrijedi budalama dokazivati.

lilit

pre 7 godina

Čovek je u pravu, C Gora i jeste ista Albanija: droga, oružje, krvna osveta, šverc....

svjetski putnik

pre 7 godina

Srbima je teško shvatiti da postoje države koje se ne svađaju i da se građanin jedne države osjeća kao kod svoje kuće makar bio daleko ...

Čiča Mrsoje

pre 7 godina

Crna Gora nije više sama, sad je pazi Šiptarčina Rama! Voli Rama milu braću svoju, Crnogorce u velikom broju! On ih štiti i delom i likom, daruje ih šiptarskim jezikom! I zastavu s crnim orlovima, i nju misli pokloniti njima! Crnogorci, šiptarsko su zlato, pa ih štiti "demokratski" NATO! To su braća, u velikoj meri, po zlom ocu i goroj materi!

penzioner

pre 7 godina

Tog osecaja sam se I plasio! Prosle godine u Budvi sam se I ja osetio kao da sam u Albaniji I nije mi se nimalo svideo taj osecaj!

Ljubo

pre 7 godina

Sta ocekivati drugo i drugacije ,Srbi nacija koja je sve svoje pretke ,istoriju ,ispljuvala ,pogazila ,izgubila ,svesno predala i prodala ,samo u komunizmu ( Titino vreme ) osramotili smo se ,pogubili ,istrebili i dan danas nam komunjare i njihova deca kroje politiku ,ruse zidove placa po Beogradu ,ruse pravoslavlje i duh Svetosavski ....jadno

Lala iz Banata

pre 7 godina

Замислите...Дошо им "Маргарин" у посету...И још се..."осећа"...?! Та ја то ни кери не би*... - дао...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija