• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.04.2017

19:28

TRAŽE RAMINU OSTAVKU: Opozicija u Albaniji najavila bojkot parlamentarnih izbora!

Balkan

TRAŽE RAMINU OSTAVKU: Opozicija u Albaniji najavila bojkot parlamentarnih izbora!

Podeli vest

Albanska opoziciona desnica je napravila danas još jedan korak ka bojkotu junskih parlamentarnih izbora, zahtevajući ostavku socijalističkog premijera Edija Rame i postavljanje koalicione vlade

- Rešeni smo da ne učestvujemo u parlamentarnim izborima 18. juna dok ne bude sklopljen politički dogovor o formiranju prelazne vlade, koja jedino može da osigura pravične uslove izbora - rekao je vodja Demokratske stranke Ljuljzim Baša posle sastanka opozicionih stranaka.

Dok se ne postigne dogovor o tome opozicija je rešila da se ne registruje u Centralnoj izbornoj komisiji, rekao je Baša. Danas je krajnji rok za registrovanje kandidatura za izbore, i opozicija nije tražila da učestvuje na izborima. 

- Opozicija je odlučila da se ne registruje u Centralnoj izbornoj komisiji dok se ne sklopi politički dogovor o tome da će koaliciona vlada organizovati slobodne i poštene izbore - rekao je Baša i ocenio da bi bilo poželjno da se odlože izbori. 

Opozicione stranke u Albaniji ranije danas su najavile da će 7. maja održati protest u gradu Kavaja, na zapadu zemlje, uoči lokalnih izbora.

Vodeća opoziciona Demokratska stranka navela je da se neće registrovati u Centralnoj izbornoj komisiji jer bojkotuje izbore u Kavaji, kao i parlamentarne izbore koji će biti održani 18. juna, osim ako vladajuća koalicija ne pristane na prelaznu vladu koja će voditi državu do izbora.

Opozicija koja bojkotuje rad parlamenta više od mesec i po dana protestuje ispred vlade. Ona traži odlazak Edija Rame optužujući ga da odobrava gajenje kanabisa i, kako navode, koristi ta sredstva stečena trgovinom narkotika da namešta izbore. Premijer odbacuje optužbe, kao i pomisao na odlaganje izbora.

Albanija je članica NATO od 2009. a 2014. godine je dobila status kandidata za članstvo u EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija