• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2017

14:56

PUPOVAC: Sedlar ne sme dobiti nagradu Grada Zagreba!

Balkan

PUPOVAC: Sedlar ne sme dobiti nagradu Grada Zagreba!

Podeli vest

Predsednik Srpskog nacionalnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je danas da je za njega neprihvatljivo da nagradu Grada Zagreba dobije reditelj Jakov Sedlar, čovek koji je snimio film o Jasenovcu u kome je falsifikovao činjenice i negirao zločin

 Za Pupovca je neprihvatljivo i da se Sedlarov film "Jasenovac-istina", kao takav, prikazuje u školama.

- Skupština Grada Zagreba ne može dodeljivati nagrade za ovakve filmove, ako poštuje zakone. Krivični zakon kaže da oni koji negiraju zločine mogu biti kažnjeni, a ne nagrađeni. Mi se nadamo da on neće dobiti nagradu, da će se to shvatiti kao vređanje žrtava i da će se naše pismo uzeti s dužnim poštovanjem - rekao je Pupovac gostujući na regionalnoj N1 tv.

Inače, protiv dodele nagrade Sedlaru pisma gradskim ocima su uputili juče predstavnici srpske i jevrejske zajednice i Antifašistička liga Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija