• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.04.2017

11:38

HAPŠENJA U MAKEDONIJI! Tužilaštvo naredilo privođenje 15 osumnjičenih za nasilje u Sobranju!

Balkan

HAPŠENJA U MAKEDONIJI! Tužilaštvo naredilo privođenje 15 osumnjičenih za nasilje u Sobranju!

Podeli vest

Državno tužilaštvo Makedonije izdalo je naredbu za privođenje 15 osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u nasilju nad poslanicima parlamentarne većine u Sobranju Makedonije

 

Kako je objavila Televizija Telma nalog je izdat kasno sinoć, a policija je potvrdila da je započela akciju pronalaženja osumnjičenih.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova od državnog tužilaštva zatražilo da hitno pozove na saslušanje četvoricu vođa protesta nazvanih "Za zajedničku Makedoniju", režisera Borisa Damovskog, tviteraša Bogdana Ilievskog koji je poznat pod nadimkom Betmen Velit, direktora Makedonske opere Igora Durlovskog i glumca Vladu Jovanovskog.

U nasilju u četvrtak, kada su učesnici protesta "Za zajedničku Makedoniju", pristalice VMRO DPMNE, upale u makedonsku skupštinu nezadovoljne što je skupštinska većina uz ometanje poslanika VMRO DPMNE samoinicijativno izabrala Talata Džaferija za predsednika Sobranja, povredjeno je 109 osoba, medju kojima i visoki funkcioneri stranaka parlamentarne većine.

U napadima na pripadnike parlamentarne većine koju čine SDSM i albanske stranke DUI, Besa i Alijansa za Albance, učestvovale su i maskirane osobe, a korišćeni su i metalni i drugi čvrsti predmeti, kao što su stativi televizijskih ekipa.

Prema navodima poslanika i novinara, neke od maskiranih osoba su bile naoružane, a SDSM i neki mediji tvrde da je među njima bilo pripadnika policije.


ČEKA GA 10 GODINA ROBIJE: Telohranitelju Zorana Zaeva koji je zapucao u nenaoružan narod preti zatvor?!

EVO KO JE ČOVEK ZBOG KOJEG GORI MAKEDONIJA: Talat Džaferi - od teroriste do predsednika Sobranja!

KRVAVA MAKEDONSKA PRIČA! Pogledajte NAJPOTRESNIJE FOTOGRAFIJE nemira u Skoplju!

(VIDEO) MAKEDONSKO BITI ILI NE BITI! Ulice oko Sobranja otvorene za saobraćaj, ALI POLICIJA NA SVAKOM KORAKU!





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVETI SAVA

pre 6 godina

hahahahhaaa.... tužilaštvo naredilolo privodjenje osumnjičenih za nasilje u Sobranju????? hahahahahaaaa.. PITAM SE !!!??? čije tužilaštvo? jel albansko iz tirane hahahaha...??? MAKEDONSKI NAROD je ustao da od fašista balista odbrani svoju zemlju svoj identitet svoju himnu zastavu jezik svoju decu da spreče albanizaciju nacije!!!!!!! a tužilaštvo hoće da ih tuži ??? TUŽNI billi zajedno sa albancima i nikada ne progledali !!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija