• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

30.04.2017

14:27

MAKEDONIJA SE RASPADA! IMAĆE DVE VLADE I DVA ŠEFA VOJSKE: Ivanov mora da UVEDE VANREDNO STANJE!

Balkan

MAKEDONIJA SE RASPADA! IMAĆE DVE VLADE I DVA ŠEFA VOJSKE: Ivanov mora da UVEDE VANREDNO STANJE!

Podeli vest

Ukoliko se rukovodstvo SDSM ne urazumi i ne raspišu se novi izbori, Makedonija kao država više neće da postoji. Javno govore da će svoju "Vladu" izabrati mimo Ustava, bez mandata dobijenog od Predsednika Đorđa Ivanova, a to znači i nove ministre, direktore itd. To će biti drugi i konačni državni udar, upozorava dr Toni Naunovski, politički analitičar i kolumnista skopskog Dnevnika
Tanjug

Naumovski piše da bi Makedonija mogla da ima dve Vlade, legalnu i nelegalnu, po dva ministra, po dva načelnika i direktora svuda. 

Napraviće nove pečate, nove ključeve od kancelarija ako uspeju da uđu u neke od njih. Njihove akte, naredbe i odluke će poštovati njihovi partijski sledbenici, a legalnu Vladu i legalne ministre ćemo slušati mi, obični građani. To će biti dve Makedonije

HAPŠENJA U MAKEDONIJI! Tužilaštvo naredilo privođenje 15 osumnjičenih za nasilje u Sobranju!

Dvojstvo i paralelizam, piše on, u dokumentima verovatno će proizvoditi nasilje među običnim ljudima na radnim mestima, po institucijama, po kancelarijama. 

Naši su Srbi i Rusi, njihovi SAD i EU

Njihovu "vladu" će priznati neki iz EU i ambasada SAD u Makedoniji, a našu legalnu Rusija, Srbija i drugi. Biće izgubljen međunarodni suverenitet države koja će postati totalno nefunkcionalna, pa je moguće da nam postave međunarodog guvernera, kao u Bosni.

Na primer, biće izabran novi guverner Narodne banke koji će izdati nalog da se štampa novi dvojezični novac, taj novac će biti pušten u platni promet, a mi ćemo plaćati starim, sadašnjim novcem jer nećemo da ga promenimo.

Dakle, uđem u prodavnicu da kupim nešto, dam sadašnji novac i izađem iz prodavnice, a ako kasirka bude od "njihovih", trčaće za mnom i tvrditi da nisam uopšte platio jer nisam platio njihovim novcem. A ko će da hapsi i sudi za to: njihova ili naša policija i sudovi? Za našu policiju i sudove to će biti legalno, a za njihove će značiti da nisam platio.

KUDA DO GRČKE AKO SE NE SMIRI MAKEDONIJA?! Preko Bugarske do Soluna samo 40 kilometara duže!

Još strašnije će biti, upozorava Naumovski, ko će komandovati Armijom Republike Makedonije i policijom - njihov ministar i načelnici ili, na primer, direktor BJB, odnosno - čije naredbe će izvršavati policajci?

Neki će slušati njihove naredbe, a jasno je šta će to da znači. Još je žalosnije što je realno moguće da će pripadnici albanske manjine redovno sledita njihove naredbe i uputstva. Kako će oni ući u zgradu Vlade, kada tamo već postoji Premijer? Na silu?! Ili će „vladti" sa nekog drugog mesta, iz drugog prostora, što bi u tom slučaju značilo da ćemo i u fizičkom smislu imati dve Vlade?

 sve ovo brzo može da nas gurne u ambis, odnosno da nas dovede do toga da više nemamo državu, jasan je Naumovski.

U Sobranju je, piše kolumnista skopskog Dnevnika, nemoguće da se sve to izglasa u skladu sa njegovim poslovnikom, zakonima i Ustavom jer će se poslanici suprotstaviti njihovim nelegalnim dejstvima. 

Njihovu "vladu" će priznati neki iz EU i ambasada SAD u Makedoniji, a našu legalnu Rusija, Srbija i drugi. Biće izgubljen međunarodni suverenitet države koja će postati totalno nefunkcionalna, pa je moguće da nam postave međunarodog guvernera, kao u Bosni.

Odavno sam predviđao ove stvari i razvoj događaja, upozoravao sam. Evo i sada, sa najboljom namerom da se u ovom ludilu vratimo racionalnosti, upozoravam da sve ovo brzo može da nas gurne u ambis, odnosno da nas dovede do toga da više nemamo državu, jasan je Naumovski.

EVO KO JE ČOVEK ZBOG KOJEG GORI MAKEDONIJA: Talat Džaferi - od teroriste do predsednika Sobranja!

Pored novih izbora, način da se sve spreči jeste da Predsednik Ivanov proglasi vanredno/vojno stanje. Ili ustavno-pravne akte sa kojima bi se dobilo vreme sa nadom da će se osvestiti oni koji imaju najveću odgovornost za ovu istorijsku tragediju koja nam se dešava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija