• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2017

08:05

IMA LI SPASA ZA MAKEDONIJU ILI TEK PREDSTOJI HAOS! Ji danas s Ivanovim, Džaferijem, Gruevskim i Zaevim!

Balkan

IMA LI SPASA ZA MAKEDONIJU ILI TEK PREDSTOJI HAOS! Ji danas s Ivanovim, Džaferijem, Gruevskim i Zaevim!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Hojt Brajan Ji danas nastavlja dvodnevnu posetu Skoplju gde treba da se sastane sa predsednikom Makedonije Ðorđem Ivanovim, Talatom Džaferijem i liderima VMRO-DPMNE i SDSM Nikolom Gruevskim i Zoranom Zaevim

MIA prenosi da je sastanak Ivanova sa zvaničnikom Stejt departmenta zakazan za 10 sati 15 minuta u vili Vodno.

Kako navodi Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku, Ji će nakon razgovora sa zvaničnicima imati i sastanke sa predstavnicima nevladinog sektora.

Prethodno je sinoć razgovarao sa liderima četiri stranke Albanaca u Makedoniji, uključujući DUI čiji su poslanici su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Lider DUI Ali Ahmeti je nakon sastanka sa Jijem izjavio da Džaferi ima podršku međunarodnog faktora i da Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba da podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način.

Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji zamenika američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

On je kazao da njegova stranka rešena da nastavi proces formiranja nove vlade.

- Nakon ovoga što se desilo u parlamentu krajnje vreme je da svi shvate da zemlja ide u negativnom pravcu i da se prihvati nova realnost, odnosno izbor novog predsedavajućeg Sobranja - rekao je Ahmeti.

On se zahvalio međunarodnoj zajednici na podršci Džaferiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
livia

pre 6 godina

Nema spasa Makedoniji! Treci svetski rat je bec isplaniran, bombe pripremljene, vojske spremne..i opet ce Srbima biti \"au, iznenadise nas\"!

BERDJAJEV

pre 6 godina

Predstoji im haos na zalis. Kom god su pomagali ovi hohstapleri sa zapada desilo mu se zlo

pauna

pre 6 godina

cudno nije izvestavala amanpur.ili ona dolazi u minut do rata.zao mi je makedonije njima se crnje pise nego ostalima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija