• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2017

13:19

DODIK: RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi!

Balkan

DODIK: RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Gradišci da je Republika Srpska ugrožena okruženjem u kojem se nalazi i da su Srbi stradali uvek kada nisu imali državu

- Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta - kazao je Dodik u Gradišci, gde se danas obeležava 22. godišnjica hrvatskog progona Srba iz Zapadne Slavonije.

Navodeći da je RS motivisana voljom srpskog naroda, predsednik RS je ocenio da "mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali da RS mora opstati".

Prema njegovim rečima, Srbi su kroz istoriju branili i druge civilizacije.

- Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar - kazao je Dodik.

Danas je služen parastos i položeni su venci na spomen ploču stradalim Srbima iz Zapadne Slavonije, a potom su sa mosta na Savi spušteni venci i cveće.

Obeležavanje godišnjica progona Srba iz Zapadne Slavonije organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz Zapadne Slavonije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko djeric

pre 6 godina

da se otvore granice kao 90 tih niko ziv ne bi ostao u oba demokratska entiiteta.moj predsednice istina a ipak mladost ide na put bez povratka.svi kazu ja cu se vratiti ali malo morgen.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija