• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2017

16:03

FARSA SE NASTAVLJA: Džaferi smatra da je postao predsednik i zakazuje novu sednicu Sobranja?!

Balkan

FARSA SE NASTAVLJA: Džaferi smatra da je postao predsednik i zakazuje novu sednicu Sobranja?!

Podeli vest

Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI, kojeg Nova tv predstavlja kao novoizabranog predsednika Sobranja, u prvoj izjavi za javnost poručio je da će biti predsednik svih poslanika

Džaferi je za utorak 2. maja najavio novu sednicu najvišeg zakodavnog tela, u prvoj izjavi od 27. aprila, kada je posle završetka sednice Sobranja, na nelegitiman način izabran glasovima "parlamentarne većine", što je te večeri rezultiralo neredima u samom parlamentu, kada su predstavnici Građanske inicijativa “Za jedinstvenu Makedoniju” upali u zgradu Sobranja.

Džaferi je, posle razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijke poslove Brajanom Hojtom Jijem, izrazio nadu da će se povređeni u tom incident brzo oporaviti i vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

On je rekao da će biti predsednik svih poslanika i da će raditi u interesu svih makedonskih građana.

- Nadam se da će se, čim se svi poslanici vrate na svoja radna mesta, i sve drugo vratiti u normalu- rekao je Džaferi, istakavši da se oseća bezbedno.

IVANOV ODBRUSIO AMERIKANCU: Makedonija neće formirati vladu po platformi iz Tirane!

Ji, koji od juče boravi u ranije najavljenoj poseti Makedoniji, danas je razgovarao sa predsednikom Ðorđem Ivanovim, a najavljeni su I razgovori sa liderima najuticajnijih parlamentarnih partija VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim I SDSM Zoranom Zaevim. 

Makedonska politička kriza koja traje duže od dve godine kulminirala je nakon što je Ivanov odbio da mandate za sastav nove vlade dodeli Zaevu, koji je okupio parlamentarnu većinu uz pomoć dve albanske partije - DUI i Besa. 

Ivanov smatra da je Zaev podlegao ucenama albanskih partija prihvatanjem takozvane Tiranske platforme, kojom bi, između ostalog, albanski jezik bio priznat kao drugi zvanični jezik u Makedoniji. 

TENZIJE U MAKEDONIJI! Pritvor za četvoricu učesnika u neredima - uhapšeni traže amnestiju od predsednika Ivanova!

GRAĐANSKI RAT NA POMOLU! Zapad na silu pokušava da preda Makedoniju Šiptarima i njihovim slugama!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TRAJČ

pre 6 godina

pa može da vlezee vo Sobranjeto ali neke živ da ileze m..kata mu smrdljiva albnska ..bem DA ŽIVEET MACEDONIA

satko

pre 6 godina

dzaferi presednik a zaev premijer,to vam je sto vam je\n

Mara

pre 6 godina

Ma isterajte tu evropsku i siptarsku  gamad iz vase zemlje, ko kaze da morate da pregovarate sa njima.\n

marko

pre 6 godina

Ma samo se vratite u sobranje da se sve smiri i da dobijes legitimitet a onda ko krvnik ces da udaris nozem makedoniju u grlo. Provaljeni ste zlotvori.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija