• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/zurnal.net

01.05.2017

23:30

PRLJAVA RABOTA ZORANA ZAEVA: Po dogovoru sa Ahmetijem sledi zakon o jezicima, menjanje grba i zastave Makedonije!

Balkan

PRLJAVA RABOTA ZORANA ZAEVA: Po dogovoru sa Ahmetijem sledi zakon o jezicima, menjanje grba i zastave Makedonije!

Podeli vest

Izvori bliski albanskim partijama u Makedoniji izveštavaju da je tokom sastanka Alija Ahmetija i Zorana Zaeva razgovarano o daljim koracima u realizaciji dogovora koalicije SDSM i albanskih partija

Tom prilikom, kako piše makedonski portal Zurnal.net, Ali Ahmeti je zahtevao da se odmah po ulasku u Sobranje koalicije SDSM i albanskih partija, glasa za usvajanje prvog dela Tiranske platforme, i to na isti onaj nelegitiman način, putem kojeg je za predsednika parlamenta "izabran" Talat Džaferi.

Kako govore izvori iz redova koalicije, već je uveliko u pripremi novi grb, zakon o dvojezičnosti, kao i skica nove zastave Makedonije.

FARSA SE NASTAVLJA: Džaferi smatra da je postao predsednik i zakazuje novu sednicu Sobranja?!

Silovanjem demokratije i Ustava Makedonije, SDSM Zorana Zeva i albanske partije, na ovakav način bi trebalo da ostvare prvi deo koalicionog sporazuma.

ZAEVA PODRŽAO IZASLANIK SAD HOJT: Lider SDSM uveren da će mu predsednik Ivanov dodeliti mandat za formiranje vlade!

Ali to je samo početak onoga što će prema dogovoru uslediti u budućnosti. Odmah nakon toga će se razmatrati promena imena Republike Makedonije, kao i kantonizacija zemlje, što će dovesti do izdvajanja pojedinih delova Makedonije i realizaciju Tiranske platforme.

Prema ovome što se zna, naredni potezi Zorana Zaeva izazvaće još veći bes i proteste građana Makedonije, piše portal Zurnal.net.

GRUEVSKI PROTIV TIRANSKE PLATFORME: Zaev izvršio političko nasilje, prevremeni izbori najbolje rešenje!

IVANOV ODBRUSIO AMERIKANCU: Makedonija neće formirati vladu po platformi iz Tirane!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PREDRAG

pre 6 godina

napišite o tome kako se 70% teritorije Makedonije nalazi na tapijama Srpske pravoslavne crkve, pa da Srbima tamo preti najveća opasnost, pa da su fašisti iz VMRO zatvarali vladiku ohridske arhiepiskopije Jovana da bi na neki način otimali knjige i imovinu zbog teritorije koja se i na kosovu vodi na SPC, pa napišite da je direktiva EU da se sva imovina oduzeta od 1945. vrati vlasnicima, oa da se na kosovu zato trude da otmu crkvu kroz Unesko, pišite, ne lažite i ne ćutite! Ako se zarati, Srbija treba sa Bugarima da podeli makedoniju gde oni hoće jugozapad, a sve ostalo je naše.

mihailo

pre 6 godina

Makedonija definitivno treba da se upristoji. Kakve veze današnja Makedonija ima sa antičkom grčkom? Aleksandar mekedonski i njegova zastava sa sadašnjom zastavom Makedonije. Skoplje arhitektonski izgleda kao najgori kičeraj helenske arhitekture. Gore nego Diznilend. Grci su u pravu što nedaju da se njih indetitet krčmi u Makedoniji. Priznalisu Kosovo, glasali za ulazak Kosova u Unesko. Proganjaju SPC. Šta če sada da urade nije naša briga. Mi treba da čvrsto kontrolišemo našu teritoriju i da drastično delujemo protiv prelivanja problema u Srbiju. Makedonija i makendonci to je njihov problem, sami su sve zakuvali. Sada neka kusaju SAMI.

Maxmen

pre 6 godina

Kad je onaj drugi isti priznao kosovo,neka ih bezali su od nas ko djavo od krsta,e sad makedonijen ostali ste sa djavolom. Trazili ste imate.

milos

pre 6 godina

dovoljno je kumanovo ...njega smo preplatili...a tu zivi vecina srba u makedoniji,,,

briga me

pre 6 godina

za makedoniju onoliko koliko je i njih bilo briga za kosovo.\n

marko

pre 6 godina

Ljudi ovaj bezobrazluk i drskost moze samo rat da zaustavi. Albanci misle de ce sve nekako tiho i mirno da proguraju. A sta je sa narodom koji to nece. Ko ce njih da smiri. A vec decenijama albanci navlace jaz na sebe od komsija. Cim se desi prvi geopoliticki zemljotres, ode sve u majcinu.

Baki

pre 6 godina

Gde im je sad onaj u dzemperu, Vasil Tupurkovski koji je redovno podrzavao sve zahteve separatitistickih republika i ponosno isticao kako se distancira od politike Beograda, e pa zakucala mecka i na njihova vrata pa sad nek traze pomoc od istih onih kojima su pomagali da ostvare separatistickke namere a potom i etnicko ciscenje Srba.

Miki

pre 6 godina

Kako moze biti nelegalno oni imaju vecinu narod je glasao za njih ne samo siptari nego i makedonci i sad mogu da menjaju i grb i zastavu i ime da se zovu albanija vecina odlucuje kao svud u svetu pa neka vide za koga su glasali i do sad nisu bili nista bolji srpskog svestenika u zatvor a siptarima se uvlacili

LJupco

pre 6 godina

A vi ste kao izgubili Kosovo zbog nas. Sto niste izasli na ulice ko mi pa da zapalite americku ambasadu kao mi prilikom vaseg bombardovanja. I sami znate da svo zlo dolazi od kauboja preko bare.

Miki

pre 6 godina

Hvala vam na podrsci zapalili ambasadu, dali nato agresoru da smesti trupe na vasoj teritoriji i da lakse mogu napadati Srbiju, priznali nezavisnost kosova, uhapsili srpskog svestenika i strpali u zatvor, neka vam sad siptarske hodze pevaju po vasoj bivsoj jugoslovenskoj republici mukodoniji (albaniji)

Amater

pre 6 godina

ZAEV I DZAFERI SU INSTRUMENT EU i AMERIKE A SVE U INTERESU PROTIV RUSIJE.BUGARSKA I RUMUNIJA PO SVIM PRAVILIMA EU NEBI USLA NI DAN DANAS U NJU ALI ZBOG RUSIJE MOZE SVE.TESKO DA CE OVO PROCI BEZ RATA A MI CEMO KAO I UVEK NASTRADATI.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija