• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2017

20:42

ZAEV SA AMBASADOROM EU U SKOPLJU: Posle izbora Džaferija, sledi izbor nove vlade!

Balkan

ZAEV SA AMBASADOROM EU U SKOPLJU: Posle izbora Džaferija, sledi izbor nove vlade!

Podeli vest

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev večeras je, u razgovoru sa ambasadorom EU u Skoplju Samuelom Žbogarom i ambasadorima nekoliko evropskih država, poručio da posle izbora Talata Džaferija za predsednika Sobranja, treba da usledi izbor nove vlade na čelu sa SDSM

Zaev je rekao da je novi predsednik parlamenta izbran na legitiman nači i da će Džaferi uskoro predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova informisati da postoji deklarisana većina u parlamentu, čime će ga obavezati da lideru SDSM poveri mandata za sastav vlade, prenela je MIA.

Socijaldemokratski savez Makedonije saopštio je večeras da kazne za protivustavnu opstrukciju prenosa vlasti "uključuju duge zatvorske kazne".

SDSM je pozvao domaću i međunarodnu javnost da zahteva da Džaferiju iz stranke Albanaca u Makedoniji DUI, čiji su poslanici zajedno sa predstavnicima SDSM u Sobranju u četvrtak uveče izabrali Džaferija, bude dozvoljeno da preuzme funkciju.

INFORMER OPET BIO U PRAVU! Šiptarski plaćenik Zaev preko hrvatskog Kurira pokušava da obmane srpski narod!

- Prenos vlasti je naš vrhovni nacionalni interes i svaka opstrukcija u tom smislu predstavlja krivično delo protiv Ustava. Nasilnom retorikom organizatora protesta i porukama upućenim putem društvenih mreža podstiče se nemir i šire laži, što pokazuje da postoji organizovani, krvavi scenario krivičnog dela sprečavanja ustavnog poretka terorističkim aktivnostima. Kazne za ovo uključuju dugi zatvor- stoji u saopštenju SDSM.

ZAEV PRETI GRUEVSKOM: Za tebe nema amnestije, sudićemo ti za sve što si učinio


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 6 godina

A zbogar ih bledo gleda i pita se, a sluzbeni glasnik? Za koga je on glasao?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija