• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.05.2017

20:14

OD MAKEDONIJE PRAVE ŠIPTARIJU! Teroristi OVK Talat Džaferi i Ali Ahmeti sa svojim pionom Zaevim hoće da IZAZOVU RAT!

Balkan

OD MAKEDONIJE PRAVE ŠIPTARIJU! Teroristi OVK Talat Džaferi i Ali Ahmeti sa svojim pionom Zaevim hoće da IZAZOVU RAT!

Podeli vest

Teroristi OVK Talat Džaferi i Ali Ahmeti sa svojim pionom Zoranom Zaevim napravili plan da za 10 dana smene predsednika Đorđa Ivanova, a nakon toga izmene grb i zastavu zemlje, kao i da albanski jezik izjednače sa makedonskim

Šiptari su rešeni da od Makedonije naprave Albaniju.

Prema navodima medija u Skoplju, albanski teroristi, sada poslanici u Sobranju, napravili su plan da za deset dana smene predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, a nakon toga promene grb i zastavu zemlje, kao i da albanski jezik izjednače sa makedonskim.

 

 

Nacrti već spremni

Terorista Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Talat Džaferi, koji je u četvrtak nelegalno izabran za predsednika skupštine, najavio je da će na silu preuzeti tu funkciju i zapretio Ivanovu da će pokrenuti postupak za njegovu smenu.

- Predsednik Đorđe Ivanov mora da poveri mandat za formiranje vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu, koji ima skupštinsku većinu. Ako to ne bude učinio za 10 dana, počinio je krivično delo. U tom slučaju, parlament, prema Ustavu, može pokrenuti postupak njegovog opoziva - naveo je Džaferi.

Albanija podržava "tiransku platformu"

Albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati izjavio je juče da Albanija podržava "tiransku platformu", koju su usvojile tri albanske stranke u Makedoniji.
- Mi smo podržali platformu albanskog političkog faktora u Makedoniji u nastojanju da se primeni neispunjeni Ohridski sporazum, stvori evroatlantski put za Makedoniju i poboljšaju odnosi sa susedima - rekao je Bušati.
On je dodao da u Makedoniji nema međuetničke krize i naglasio da se nada da "stvari neće ići u tom pravcu".

On je istakao da je legalni i legitimni predsednik makedonskog parlamenta, bez obzira na to što je izabran nakon završetka zasedanja, u skupštinskom foajeu, što je izazvalo krvave nerede u četvrtak uveče.

Osim toga, lider njegove stranke Demokratske unije za integracije (DUI) Ali Ahmeti, inače osnivač OVK, sastao se sa Zaevim u ponedeljak i dogovorio promenu Ustava i novi zakon o jezicima. Kako su za makedonski portal "Žurnal" izjavili izvori iz DUI i SDSM, Zaev i Ahmeti dogovorili su strategiju za implementaciju takozvane "tiranske platforme".

- Saglasili su se da prvo albanski poslanici i oni iz SDSM treba da zauzmu Sobranje, koje je trenutno pod opsadom policije. Odmah nakon toga treba izglasati prvi deo "tiranske platforme", i to na isti nelegitiman način kao što je Džaferi izabran za predsednika parlamenta - piše "Žurnal".

Prema navodima tog portala, u stranačkim redovima DUI i SDSM priča se da to znači promenu grba, himne i uvođenje dvojezičnosti u celoj Makedoniji.

- Već su spremni nacrti za novi državni grb, predlog izgleda zastave, kao i zakon kojim se albanski jezik izjednačava sa makedonskim. Silovanjem demokratije i Ustava SDSM će glasati za te zakone, čime bi trebalo da Zaev ispuni prvi deo koalicionog dogovora sa Albancima - ističe "Žurnal".

Kako se dodaje, to je samo deo fakture koju Zaev mora da plati Albancima kako bi seo u premijersku fotelju.

Ivanov mora da poveri mandat za formiranje vlade Zaevu. Ako to ne bude učinio za 10 dana, parlament će pokrenuti postupak njegovog opoziva
Talat Džaferi, terorista OVK

- Nakon svega toga sledi rasprava u parlamentu o promeni imena države i kantonizaciji Makedonije, što je uvod u otcepljenje delova zemlje i realizacije celokupne "tiranske platforme" - naglašava "Žurnal" i dodaje kako se očekuje da Zaev time samo još više isprovocira građane i izazove nove proteste.

Posrednik Rama

Podsetimo, tri najznačajnije albanske partije u Makedoniji DUI, islamistička Besa i Alijansa za Albance dogovorile su 7. januara u Tirani, u prisustvu albanskog premijera Edija Rame, zajedničku platformu za pregovore o novoj vladi sa Zaevim.

Albanci žele da budu priznati kao državotvorni narod, jednakost albanskog jezika sa makedonskim, kao i promenu državnih simbola.

Velika većina građana Makedonije, međutim, ne prihvata te uslove i tvrdi da Šiptari od njihove zemlje žele da naprave Albaniju. Zbog toga predsednik Đorđe Ivanov ne da mandat za formiranje vlade Zoranu Zaevu, za kojeg kaže da je izdao nacionalne interese.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiki

pre 6 godina

Sa Makedonijom nek radi sta hoce,Srbiju nek zaobidje u velikom luku .

lepotica

pre 6 godina

Ma sta ocekivati od Zaeva koji je siptarski ker!

Milutin

pre 6 godina

Siptarske plemenske poglavice bi da mogu od celog regiona napravili " veljiku aljbaniju ".

Makedonac

pre 6 godina

E valjda vam je sada jasno zasto smo uleteli u skupstinu i zasto podrzavamo VMRO u protestima.

amon

pre 6 godina

E moj prijatelju o tome ste trebali misliti prilikom glasanja.Izgleda da je sada gotovo.

Milan

pre 6 godina

Zaev je njihov regrut. Opasna su pretnja za Srbe u Makedoniji i regionu

Slavka

pre 6 godina

Zaev-siptarski piun, siptarska pudlica-prodao se za jeftine i prljave pare zarad izazivanje rata!

Jana

pre 6 godina

Nikada nisu voleli Srbe, niti ce se ikad pomiriti sa cinjenicom,da je srpski narod bolji od njih.

Disko boj

pre 6 godina

Evropa se bori protiv terorizma na svojim prostorima, a precutkuje pretnje terorista na prostorima zapadnog balkana

Miloš

pre 6 godina

Zaev će kad, tad odgovarati pred sopstvenim narodom zbog veleizdaje.

Maca

pre 6 godina

Nema tog neuropsihijatra koji bi objasno ponašanje Zaeva.

Mica

pre 6 godina

Oni nikad nista nisu resavali mirnim putem, zato prete i izazivaju.

Nikolija

pre 6 godina

Albanci zele po svaku cenu da stvore veliku Albaniju i ne biraju sredstva!!! A uz to imaju veliku podrsku Evrope....Ostalo je samo da izazovu neki incident kao povod za oruzane nemire! Ne treba nasedati na njihovu provokaciju!

Mikele

pre 6 godina

Albanski teroristi, sada poslanici u Sobranju ocito da zele da naprave od Makedonije Veliku Albaniju.

arhangel

pre 6 godina

Sitvuacija u Makedoniji nije dobra.Mnogi su tu izdali nacionalne interese i veomaje bitno sacuvati Makedoniju kao drzavu.

Hedona

pre 6 godina

Đorđe Ivanov mora da poveri mandat za formiranje vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu, koji ima skupštinsku većinu. Ako to ne bude učinio za 10 dana, počinio je krivično delo. Dosta nam je ucena albanskih terorista i dosta nam je nasilničkih pretnji sve vam se mož jer se SAD i EU vas plaše, e pa mi se vas ne plašimo,a sledeće što bi mogli da izazovete jeste da spalite neko selo, malo vam je što ste ubili prodice u Kumanovu.

andreas

pre 6 godina

Nadam se da ce se nasa juzna braca ujediniti i spreciti ovaj plan terorista da im podele zemlju na pola.

mina

pre 6 godina

Zajev albanska pudla koja mora da seni pred njegovim nalogodavcima albancima izdao je hriscane i pomaze albancima da stvore veliku Albaniju pri tom zestoko napada premijera Srbije i izabranog predsednika po nalogu albanaca.

Boka

pre 6 godina

Oni ovo ne rade sami! NATO i Amerika zive od ratova! Nadam se da ce im se to jednog dana obiti o glavu!

andreas

pre 6 godina

Kako vreme protice tako Zaevu pada maska. Ispada da je mnogo gori od Albanaca jer jedno je raditi protiv drugog naroda dok je raditi protiv sopstvenog najveci zlocin koji neko moze pociniti.

Dare

pre 6 godina

Makedoniji neka je Bog u pomoći i verujem da će doći do novih parlamentarnih izbora i promene vlasti.

Koki

pre 6 godina

Kosovo i Albaniju masovno napustaju Albanci! Cemu onda bilo kakva prica o Velikoj Albaniji! Mislim da bi o tome trebalo da razmisle svi, pocev od nasih koji zive u Presevu i Bujanovcu , zatim i Makedonci, koji rade protiv svoje drzave!

Violeta

pre 6 godina

Zaev proziva Srbiju zato što Srbiju vidi kao prepreku u ostvarenju neprijateljskih albanskih namera.

Darko

pre 6 godina

Nece Makedonci dozvoliti albanizaciju , Zaev se zaigrao , neka bude albanski ministar kod Rame ali posle ove izdaje sigurno nece biti makedonski premijer.

milosav

pre 6 godina

ajde makedonci pamet u glavu skinite tog Siptara on nije Makedonac

Sonja

pre 6 godina

Čovek stavio zastavu druge države na svoj sto, a predsednik skupštine. Ima li to igde u svetu?!

Lukas

pre 6 godina

Mislim da je to što je u Skoplju nedavno boravio američki izaslanik i rekao Ivanovu da da mandat Zaevu dovoljan znak svakom čoveku da su Albanci dali pare američkim senatorima i da rade na tome da kreiraju Veliku Albaniju.

Dušan Silni

pre 6 godina

Ma šta drugo i očekivati od Zaeva kada je šiptarski plaćenik!

marko

pre 6 godina

Brzo ce albanski potrcko Zaev bezati pod skute Rami, nece narod dozvoliti da im teroristi parcaju Makedoniju.

Pjer

pre 6 godina

Gradjani Makedonije ne smeju da dozvole politiku svršenog čina ,treba da izadju na ulicu i izbore se za svoju zemlju ,ili će ostati bez nje !??

Nenad

pre 6 godina

Sve ce to biti u najboljem redu. Srbi i Albanci mogu ziveti zajedno, u miru i prosperitetu.

Filip

pre 6 godina

Jadno je to što Šiptari koriste Zaeva za svije ciljeve, a on je dokazao time da nema mozga.

vojko

pre 6 godina

Velike pare i interesi su u igri,na potezu je normalan makedonski narod.

Vrscanka

pre 6 godina

Zaev je velika opasnost za Makedoniju i za Region.

dusan

pre 6 godina

Mislim da uz to imaju podrsku pojedinih drzava Evrope a isto tako i SAD.Mislim da septari prave veliku albaniju ali nece im uspeti.

Goran

pre 6 godina

Strasno je to sto pokusavaju da urade.Nadam se da ce ih spreciti na vreme inace ceo Balkan ide u rat.

Makedon

pre 6 godina

Nazalost je pocelo braca,vec kod nas makedonski narod se radikalizuje i uoruzava,predsednik Ivanov ovih dana ce potraziti vojnu pomoc od Rusija,zapazite ne lupetam,ovo sta zapadnjaci spremaju treba poceti iz Makedonija.Hvala Bogu sta jos imamo JNA vojnike jer nasa deca ne znaju ni drzat pistolj!

Aleksandar

pre 6 godina

Ovo ne sluti na dobro. Evropa cuti jer se boji terorista sa Kosova.

Lazar

pre 6 godina

Albanci ce se bas razocarati kada se probude iz sna o velikoj Albaniji.

janko

pre 6 godina

Niko se nepita zašto gos.Zaev više voli Albaniju nego svoju Makedoniju..predlažem da Makedonci sutra pitaju javno gos.Zaeva...

Biljana

pre 6 godina

Srbija je na mir pozvala, jer je pre svega to u interesu srpskig naroda, a da Zaev odgovara Albancima to je ocigledno.

Mali

pre 6 godina

Šiptari su rešeni da od Makedonije naprave Albaniju. To je jasno.

Fiko Halimić

pre 6 godina

Do sada nigde u svetu nije bilo ni u jednoj državi da premijer te države , u svom kabinetu drži zatavu druge države.E sada postojiu Makedoniji.

Fiko Halimić

pre 6 godina

Kako je krenulo ne bi se iznenadio da se u buduće ne bude svirala Albanska himna.

mirjana

pre 6 godina

Zaev unistio Makedoniju svojim postupcima...svesno je dao siptarima.Srbija nece biti deo Velike albanije!

Miki

pre 6 godina

To su ti šiptari kojima EU i SAD pruža podršku! Tako je počelo i na Kosovu!

Daca

pre 6 godina

Nisu oni sami sebe postavili, zna se ko ih gura!

Srdjan

pre 6 godina

Preko Zaeva do Velike Albanije, narod Makedonije to nece dozvoliti.

Nana

pre 6 godina

Na pomolu je stvaranje balističke države Velike Albanije, proces je počeo i Srbija mora biti vojno spremna da prihvati izazov sa kojim će se suočiti.

dragan

pre 6 godina

Imaju svoga pajaca zajeva koga su kupili i sada prava svoju siptariju.

sova

pre 6 godina

Samo da se ta slika ne preslika i na deo naše teritorijue, ne daj Bože.

Zoran

pre 6 godina

Posto im je Srbija postala tvrd orah albanci su se okrenuli ka Makedoniji.

Nexi

pre 6 godina

Siptari sluge Amerike, a Zaev je njihova pudlica.

Bane

pre 6 godina

Mislim da bi Zaeva trebalo držati pod strogom kontrolom da nakon svojih malverzacija brzo bude sproveden pravdi.

Braca

pre 6 godina

Jako je tužno kada neko toliko očigledno prodaje sopstvenu zemlju zarad šake novca.

Stana

pre 6 godina

Zaev je samo marioneta koju ce odbaciti cim Albanci ostvare njihove ciljeve.

Andrej

pre 6 godina

Ako se izvuče Makedonski narod iz nedaća sa Albancima ikada, Zaev će biti više opevan nego Vuk Branković.

Bole

pre 6 godina

Nije li Haradinaj otvoreno pretio ratom? Ne preti li Rama velikomn Albanijom? Očigledno je da Šiptari traže povod za rat. Oni se za rat i rađaju.

mirjana

pre 6 godina

Draga pravoslavna braco Makedonci! Glasali ste za siftarsko kosovo, glasali ste a niste znali zaso!Glasali ste za UNESKO da nam poturce pravoslavne manastire a niste znali zasto!Sada glasajte za dvojezicni jezik "demokratije" a znali ste da vas to ceka.Imate poturcene lidere i zaboravili ste istoriju da ste nekada bili Srbija.E sada vam se na zalost vraca bumerang.Zivela siftarsko -makedonska evrpska drzava.

Katalizator

pre 6 godina

Albanci ce se bas razocarati kada se probude iz sna o velikoj Albaniji.

DA LI SE PLASE BOGA

pre 6 godina

Ovo je sada naj noviji svetski politicki trend. Komandant teroristicke formacije,koju je i amerika proglasila za teroristicku, posto se pokazao kao dobar komandant u unistavanju, ubijanju i rusenju verskih objekata i svega sto je Srpsko na KIM, kao nagradu dobio je podrsku i amerike i evropske unije i sada ce to isto uraditi sa Makedonskom drzavom samo malo finije i podlije, naravno uz nesebicnu podrsku svojih mentora .

nikola

pre 6 godina

zaev je pobedio na izborima! gruevski je radio protiv srba i srbije...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija