• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2017

15:46

HRVATSKA PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Sabor ostao bez predsednika, čeka se ostavka Vlade!

Balkan

HRVATSKA PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Sabor ostao bez predsednika, čeka se ostavka Vlade!

Podeli vest

Predsednik Mosta Božo Petrov podneo je ostavku na mesto predsednika Sabora i tako je izbegao izglasavanje poverenja o njegovom ostanku na toj poziciji, poručivši da je jedini izlaz iz ove situacije raspisivanje novih vanrednih parlamentarnih izbora

Petrov je nakon glasanja o poverenju ministru finansija Zdravku Mariću, koje je okončano rezultatom 75:75, rekao da se pokazalo da Sabor nema parlamentarnu većinu.

Podnoseći ostavku, Petrov je rekao da je očigledno da su hrvatske institucije u krizi, koja udara na same temelje hrvatske države, a koju je izazvao premijer Andrej Plenković štiteći sve što se, kako je rekao, događalo u Agrokoru, a što je izazvalo potres u hrvatskoj ekonomiji.

HRVATSKA JE KRIVA ZA UBISTVO SRBINA, MORA DA PLATI: Sud u Strasburu šokirao Zagreb!

- Plenković nema politički legitimitet da vodi vladu jer nema dovoljan broj zastupnika - tvrdi Petrov i ističe da je "vlada krnja".

Prema Petrovu, glasanje o poverenju Mariću je narušilo sve moralne principe i otkrilo pitanje trgovine i korišćenje institucija za lične interese. 

- Zbog dostojanstva Sabora podnosim ostavku na dužnost predsednika Hrvatskog sabora - kazao je Petrov i dodao da ne može više da obavlja tu "časnu dužnost", te da misli da je jedino rešenje raspisivanje novih izbora.

PUTIN ŠALJE HRVATE U BANKROT: Zagreb strepi i čeka odluku ruskog predsednika!

On je zahvalio na poverenju i poručio da će nastaviti i dalje da se bori za interese hrvatskih građana u kojima neće biti "kulta velikog vođe".

Reuters

Podnošenje ostavke Petrova pozdravljeno gromoglasnima plauzom.

Prethodno je premijer Plenković na konferenciji za novinare tvrdio da je vlada stabilna, a nakon što je Petrov podneo ostavku, hrvatski mediji konstatuju da je u ovom trenutku teško govoriti o stabilnosti Hrvatske vlade.

Takođe Plenković je rekao novinarima da je opozicija, koja je tražila opoziv ministru Mariću doživela poraz. 

KINEZI ZBOG SRBIJE OTKAČILI HRVATE: Od Beograda do Pekinga za osam sati!

Mostovi zastupnici, međutim, tvrde da je ostavka Petrova i ukupno njihovo zalaganje politička pobeda.

Beta

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija