• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2017

22:10

BOŽO PETROV POSLE OSTAVKE: Štitio sam Sabor, a HDZ ga pretvorio u cirkus!

Balkan

BOŽO PETROV POSLE OSTAVKE: Štitio sam Sabor, a HDZ ga pretvorio u cirkus!

Podeli vest

Predsednik Mosta Božo Petrov, koji je danas podneo ostavku na mesto predsednika Hrvatskog sabora, optužio je HDZ i njenog predsednika, premijera Andreja Plenkovića, da su hrvatski parlament pretvorili "u cirkus i političko tezgarenje"

On je dodao da je njegova uloga bila da zaštiti dostojanstvo Sabora, te da da je čist "pred Bogom i hrvatskim narodom", prenela je Hina. 

- Moja uloga kao predsednika Sabora bila je zaštititi, koliko god je to moguće, dostojanstvo i rad te institucije i to sam radio do poslednjeg trenutka, a Andrej Plenković i HDZ su se potrudili da pokušaju da pretvore ovu instituciju u političko tezgarenje i trgovinu, jer očito im je trebalo 75, 76 ruku da zaštite neke druge osobe, neke druge gazde- rekao je Petrov novinarima u Saboru aludirajući na glasanje o poverenju ministru finansija Zdravku Mariću.

HRVATSKA PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Sabor ostao bez predsednika, čeka se ostavka Vlade!

On je dodao da za njega "gazda" može biti samo hrvatski narod koji je birao sastav parlamenta.

- Plenković i HDZ su u ovome svemu pokušali da naprave cirkus od svih institucija. U takvom cirkusu ja neću učestvovati- poručio je Petrov.

KRIZA VLADE U HRVATSKOJ! MOST napustio vladajuću koaliciju!

On je izrazio uverenje da će hrvatski građani shvatiti kakav je njihov predsednik vlade, prenela je Hina. 

- Imamo predsednika vlade koji u ovom trenutku laže da ima većinu, pa kaže da nemamo većinu, danas kaže da je to potpuno nebitno pitanje. Dakle, imamo osobu kojoj je bitna i stolica i moć, očito moć da se zaštite svi oni koji su učestvovali u onome što se događalo oko Agrokora i svih drugih pitanja- rekao je Petrov.

Tanjug

On je najavio da će učestvovati u radu Sabora kao poslanik, ali je naglasio da ne može da bude na čelu institucije od koje su, kako je rekao, HDZ i Plenković napravili pijacu.

Petrov je ponovio da bi najpoštenije za hrvatske građane bilo da se održe novi izbori, na kojima bi građani mogli da ocene premijera Plenkovića i sve što je radio u proteklih mesec dana, od "zaštite ministra finansija, otpuštanja trojice Mostovih ministara, kao i druge poteze".

- Da sam na mestu Andreja Plenkovića, minimalno časno bi bilo izaći pred hrvatske građane i reći želim da me ocenite- rekao je Petrov.

HRVATSKI MEDIJI: Plenković ponudio Pupovcu mesto potpredsednika!

Kada je u pitanju samoraspuštanje Sabora, Petrov je rekao da je odgovornost na poslanicima za sve što će se događati u državi nakon drugog kruga lokalnih izbora. 

- HDZ traži spas za ovu vladu, jer znaju šta bi im se dogodilo na novim izborima- rekao je Petrov i dodao da Most može da saraduje ako će biti partner, ali ne ako će "HDZ glumiti gazdu".

Na pitanje hoće li graditi partnerstvo sa SDP-om, odgovorio je kako političke stranke moraju da preuzmu odgovornost žele li ovakvu Hrvatsku, te da je nebitno s kim će sarađivati koja politička stranka istakavši da stranke ne bi trebalo da kalkulišu, već da budu odgovorne prema građanima.

Beta

Govoreći o razgovorima kod hrvatske predsednice, koji su zakazani u petak s liderima parlamentarnih stranaka i ostalim poslanicima, rekao je da očekuje da će se pokazati parlamentarna većina. 

- Danas su pale maske, a sutra će i dodatno pasti- poručio je Petrov.

Petrov je ranije danas podneo ostavku na mesto predsednika Sabora i tako je izbegao izglasavanje poverenja o njegovom ostanku na toj poziciji, poručivši da je jedini izlaz iz ove situacije raspisivanje novih vanrednih parlamentarnih izbora..

KRIZA DRMA, PLENKOVIĆ SE ČEŠLJA: Ja držim sve konce u rukama

Petrov je nakon glasanja o poverenju ministru finansija Zdravku Mariću, koje je okončano rezultatom 75:75, rekao da se pokazalo da Sabor nema parlamentarnu većinu.

Podnoseći ostavku, Petrov je rekao da je očigledno da su hrvatske institucije u krizi, koja udara na same temelje hrvatske države, a koju je izazvao premijer Andrej Plenković štiteći sve što se, kako je rekao, događalo u Agrokoru, a što je izazvalo potres u hrvatskoj ekonomiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija