• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2017

09:57

PUPOVAC: Ne podržavamo raspisivanje vanrednih izbora, posle njih NIŠTA NEĆE BITI DRUGAČIJE!

Balkan

PUPOVAC: Ne podržavamo raspisivanje vanrednih izbora, posle njih NIŠTA NEĆE BITI DRUGAČIJE!

Podeli vest

Konsultacije kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović se privode kraju, a zastupnik SDSS-a i predsednik SNV-a Milorad Pupovac, čija stranka podržava vladu Andreja Plenkovića, izjavio je u ime zastupničkog kluba nacionalnih manjina da je dve trećine zastupnika protiv raspisivanja novih vanrednih parlamentarnih izbora.

 

Pupovac je novinarima na Pantovčaku rekao da je su predstavnici manjina sa predsednicom razgovarali o aktuelnoj situaciji i načinima kako očuvati stabilnost vlade, političkog sistema i ekonomsku stabilnost u zemlji.

- Naše opredeljenje je da pokušamo da obezbedimo stabilnost vlade, kada je jedan od ključnih faktora vladajuće većine odlučio da izađe iz vlade. Kao što vidite grade se elementi neophodni za tu stabilnost vlade i političkih prilika. Mi pokušavamo tome da doprinesemo i verujemo da će se to postići - rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao da premijer Plenković radi na istom poslu na kojem su i predstavnici manjina, te da oni smatraju važnim da se postigne cilj, koji je u ovom trenutku neophodan, a to je stabilnost.


HRVATSKI MEDIJI: Plenković ponudio Pupovcu mesto potpredsednika!

Prema Pupovcu, u ovom trenutku nije pitanje da li će Agrokor za mesec dana kolabirati, te da li će tim poći i neke druge kompanije, već da li će, zbog političke nestabilnosti, pasti percepcija mgućnosti investiranja u zemlji.

U politici, kako je rekao, neke stvari nisu tako jednostavna.

- Činjenica je da ako se politička stabilnost naruši, pa i sa susedstvom - BiH, Makedonijom, postavlja se pitanje gde smo - rekao je Pupovac, te ponovio da manjine ne podržavaju raspisivanje izbora, jer nakon njih ništa ne bi bilo drugačije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
momo

pre 6 godina

Pored ovajvih likova srbima i ne trebaju drugi neprijatelji...Njega interesuju problemi srba isto kao i konja kad prevrne kola sena....\n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija