• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: info

05.05.2017

21:41

ALBANSKI PION ZAEV PRISTAO NA SVE: Oslobađa ŠIPTARSKE KRVNIKE, ubice petorice Makedonaca!

Balkan

ALBANSKI PION ZAEV PRISTAO NA SVE: Oslobađa ŠIPTARSKE KRVNIKE, ubice petorice Makedonaca!

Podeli vest

Lider SDSM u "tiranskoj platformi" prihvatio da proglasi nevinima Albance osuđene na doživotnu robiju zbog likvidacije četvorice makedonskih mladića i ribara na Smiljkovskom jezeru na Vaskrs 2012.

Albanski plaćenik i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev namerava da oslobodi Šiptare koji su osuđeni na doživotnu robiju zbog zverskog ubistva četvorice makedonskih mladića i jednog ribara na Smiljkovskom jezeru kod Skoplja, na pravoslavni Vaskrs 2012.

Neoborivi dokazi

Zaev je, kako tvrde makedonski mediji, u sklopu koalicionog dogovora sa albanskim strankama, prihvatio da šestoricu osuđenih u slučaju poznatom kao "Monstrum" proglasi nevinima, iako protiv njih postoje čvrsti i neoborivi dokazi.

Amnestiraće i teroriste OVK koji su napali Kumanovo


Zoran Zaev, prema pisanju makedonskih medija, planira da oslobodi i teroriste Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koji su 2015. izveli napad u Kumanovu i ubili osmoricu policajaca.
- U "tiranskoj platformi" se traži i amnestija terorista OVK koji su izveli napad u naselju Divo u Kumanovu. Zaev je to prihvatio kako bi ga Albanci podržali za funkciju premijera - navodi portal "Žurnal".
Inače, napad na Kumanovo počeo je rano ujutru 9. maja 2015. Najmanje 40 terorista OVK, koji su se krili po lokalnim kućama, napalo je punkt makedonske policije. Krvave ulične borbe trajale su dva dana, a u sukobima je ubijeno 13 terorista i osam policajaca. Ostalih 27 napadača predalo se policiji, nakon što je bilo opkoljeno. U međuvremenu su uhapšena još trojica saučesnika, tako da je u pritvoru ukupno 30 osumnjičenih. Suđenje teroristima počelo je u februaru 2016. i još traje. Tužilaštvo za njih traži od deset godina zatvora do doživotne robije.

- U trećoj tački "tiranske platforme" traži se amnestija šiptarskih ubica, koja bi trebalo da usledi do kraja godine - navodi makedonski portal "Žurnal", pozivajući se na izvore iz SDSM.

Prema navodima tog portala, Zaev nakon amnestije planira da slučaj "Monstrum" istraži posebno formiran anketni odbor ili neko međunarodno telo, koje će Albance na kraju proglasiti nevinima.

I sam Zaev je priznao da će osloboditi ubice petorice Makedonaca u intervjuu "Kuriru" u utorak uveče. Naveo je da su osuđeni Albanci nevini jer protiv njih nije bilo nikakvih dokaza.

- Postoje razgovori koji pokazuju da nema dokaza da oni budu u zatvoru. U razgovorima ne postoje indicije o tome ko je odgovoran - rekao je Zaev.

Njegova namera da oslobodi šiptarske ubice izazvala je bes među Makedoncima. Oni su ga nazvali izdajnikom i sramotom za makedonski narod.

- Osim što hoće Albancima da prepusti Makedoniju, hoće da pomiluje i ubice protiv kojih postoje jaki dokazi. Zaev stvarno ne zna za granicu - jedan je od komentara u makedonskim medijima.

Inače, petostruko ubistvo na Smiljkovskom jezeru jedan je od najsurovijih zločina koji su se ikad dogodili u Makedoniji.

 

 

Četvorica mladića iz Skoplja Aleksandar Naćevski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski, svi stari između 18 do 20 godina, mučki su ubijeni na Vaskrs 12. aprila 2012. Mladići su bili postrojeni pre nego što je pucano na njih.

 

 

Ubijeni su 21 hicem iz "kalašnjikova" i dva pištolja ispaljenim iz tri pravca iz neposredne blizine. Njihova tela nađena su jedno pored drugog, a u blizini su nađene čaure, što ukazuje na to da je u pitanju bila likvidacija.

Džaferi odmah otputovao u Brisel

Talat Džaferi, samo dan nakon što je ušao u kabinet predsednika Sobranja, otputovao je u Brisel. On se juče tamo sastao sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.
- Nasilje u Sobranju je potpuno neprihvatljivo. Parlamentu mora da bude omogućeno da radi svoj posao i da dođe do institucija. Fokus sada treba da bude na formiranju vlade - rekao je Han na sastanku sa Džaferijem.
Novi predsednik makedonske skupštine bi u Briselu trebalo da ostane još i danas, kad bi trebalo da se sretne sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Telo ribara Borča Stefkovskog (45) nađeno je malo dalje od ostalih, pa se pretpostavlja da je on ubijen jer je bio svedok masakra.

Na protestima Al Kaida

Nakon ubistava, policija je 1. maja pokrenula akciju "Monstrum", u kojoj je uhapšeno 20 islamista, pripadnika ekstremističke grupe iz Skoplja. Kod njih je pronađena velika količina municije i oružja, među kojima i ono kojim su ubijena petorica Makedonaca na jezeru.

Za ubistvo su optuženi Alil Demiri i braća Afrim i Agim Ismailović, dok su Fejzi i Haki Aziri, Sami Ljuta i Sejdi Rami optuženi kao pomagači. Ostalih 13 uhapšenih optuženo je za terorizam.

Suđenje sedmorici monstruma počelo je u decembru 2012, a 2014. su svi osuđeni na doživotne kazne zatvora, osim Sejdija Ramija, koji je oslobođen krivice. Ta presuda izazvala je nasilne proteste Albanaca u Makedoniji, koji su tvrdili da je suđenje bilo nepošteno i zahtevali oslobađanje ubica. Na protestima u Skoplju su palili i rušili sve pred sobom i sukobili se s policijom, noseći zastave Al Kaide.

 

 

Nemiri su se jedva stišali, nakon čega su advokati optuženih podneli žalbe na presudu, tvrdeći da nema dokaza da su njihovi klijenti krivi. Apelacioni sud je, međutim, 2015. potvrdio presudu nižeg suda.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crni

pre 6 godina

On, zaev je mrtav covek, samo to jos nezna a niko nece da mu kaze.

Furtula

pre 6 godina

Pravopus prijatelju, gramatika a ne nebuloze i gluposti...

Pjer

pre 6 godina

Ovoj albanskoj marioneti je narod,na žalost,trebalo da presudi !!!

Emir

pre 6 godina

Pravi tiranin koji je krenuo da se sili nad ljudima.

dejan

pre 6 godina

nije to nista neuobicajeno za ovaj deo sveta pa nasi "demokratski prosvetitelji" kad onomad [ 5.10.2000] zajahase ovu zemlju , pustise citav buljuk mladjahnih arnauta iz zatvora.ko se ne seca to su oni isti arnauti koje je nasa vojska zarobila u borbama po kosovskim 98 i 99-te.

Ivana

pre 6 godina

Ovaj Zaev je jedno zlo koje hoda ovom planetom i mesto mu je u zatvoru!

Miki

pre 6 godina

Tako vam se i vraca kako zasluzujete setite se srpskog svestenika i nevidjenog maltretiranja glasanja za unesko priznavanja kosova baza za nato da napadaju Srbiju doslo sve na naplatu

ina

pre 6 godina

Zaev je najobicniji albanski sluga koji samo radi onako kako mu albanci narede!

Bojan

pre 6 godina

Scenario koji je već viđen u Srbiji dok je DS bio na vlasti.

Emilija

pre 6 godina

Ocigledno je da Zaev radi u dogovoru sa Albancima!

petar

pre 6 godina

Zaev je tipicna prodana dusa. Za koliko si se prodao?

Dejana

pre 6 godina

Sta nece sve. da uradi samo da bi se dočepao fotelje

Dragos

pre 6 godina

Zaev stvarno hoće da izazove sukobe u Makedoniji i šire, sada se vidi jasno da je Albaski plaćenik.

Marko B

pre 6 godina

Maske polako padaju i Zaev iz dana u dan odužuje se Šiptarima za podršku.

Anamarija

pre 6 godina

Nepojmljivo da neko u toj meri radi na stetu sopstvenog naroda.Placenik i izdajnik koji se vodi samo licnim interesima a ne moze biti srasnije.

Drvce

pre 6 godina

Zaev će morati da odgovara za svoje sumanute poteze koje povlači svakodnevno.

Hedona

pre 6 godina

Podrška Ivanovu da pohapsi Zaeva i da Makedoniju oslobodi od terorista. Zaev ništa drugo ne zna osim da preti.

Vrscanka

pre 6 godina

Sta je moglo drugo i da se ocekuje od albanske pudlice.

Nikola

pre 6 godina

Zaev ima jedan jedini cilj. Da izda svoju drzavu i Makedoniju pripoji Velikoj Albabniji na celu sa Ramom i Tacijem.

Aleksandar

pre 6 godina

Ovo je strasno sta spremaju albanci sa domacim izdajnicima.

Gaga

pre 6 godina

Zoran Zaev je obicna albanska pudlica koja hoce po nalogu Albanije da pripoji Makedoniju , Velikoj Albaniji. Sram ga bilo za njega su prijatelji i braca osvedoceni zlocinci kao sto je Haradinej, a ne Srbi .

Smilja

pre 6 godina

Ako ovo Zaev uradi sigurna sam da ce rat i sukobi poceti u Makedoniji. Tuzno ali istinito.

ika

pre 6 godina

Ovo je tek pocetak njegove vladavine,tek ce oni videti kakva je zmija od coveka taj Zaev.

Irena

pre 6 godina

Sunovrat je u Makedoniji sa šiptarskim političarima i njihovim poltronima!

Anka

pre 6 godina

Zaev je u potpunom mraku koji pokušava da nadvije nad Makedonijom!

seve

pre 6 godina

Zaev je albanski sluga koji sve radi kako mu albanci kazu,i trebao bi da se stidi!

Zoran

pre 6 godina

To sto Zaev radi nije nista novo,takvih politicara smo imali i u Srbiji koji bi zarad vlasti prodali bas sve.

gale

pre 6 godina

Zaevu ce presuditi svoj narod jer je prodao pravoslavlje i interes Makedonaca radi svog licnog eksponiranja i koristi

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Zaeva samo interesuje premijerska stolica a sve ostalo mu je u drugom planu.

Davor

pre 6 godina

Šta se od Zaeva može dobro očekivati? Obična albanska marioneta.

Zoran

pre 6 godina

Zaev je Albanska pudlica koja radi iskljucivo za interese Velike Albanije.

Marko

pre 6 godina

Zločinac podržava zločince, i to treba najstožije osuditi i kazniti!

maki

pre 6 godina

Ova Albanska pudlica bas zeli da pripoji Makedoniju Velikoj Albaniji

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija