• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2017

23:19

HRVATSKA VLADA U HASANBEGOVIĆEVIM RUKAMA: Bivši ministar kulture i bivši član HDZ, kroji Plenkovićevu sudbinu?!

Balkan

HRVATSKA VLADA U HASANBEGOVIĆEVIM RUKAMA: Bivši ministar kulture i bivši član HDZ, kroji Plenkovićevu sudbinu?!

Podeli vest

Bivši hrvatski ministar kulture i poslanik HDZ Zlatko Hasanbegović, nakon što je isključen iz stranke, prozvao je predsednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića

On je rekao da je Plenković odluku o smeni četiri ministra iz Mosta doneo samostalno, bez konsultacija na stranačkim telima i alternativnog rešenja, "osim ako nije reč o najobičnijoj političkoj trgovini".

Sada već bivši član Predsedništva HDZ-a smatra se žrtvom jer, kako tvrdi, ni na koji način nije pridoneo rušenju ni prošle, niti ove vlade, prenosi Hina. 

- Da, kao osoba koja ni na koji način nije pridonela padu ni prethodne, niti ove hrvatske vlade. Štaviše, bio sam i tada jedan od onih koji je smatrao da se radi o hazarderskom i potpuno nedržavničkom postupanju- rekao je Hasanbegović u Vestima hrvatskog RTL-a na pitanje da li se smatra žrtvom. 

PUPOVAC: Ne podržavamo raspisivanje vanrednih izbora, posle njih NIŠTA NEĆE BITI DRUGAČIJE!

On tvrdi da je o svom potezu, odnosno kandidaturi za lokalne izbore na listi nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Brune Esih, razgovarao s mnogim istaknutim članovima HDZ-a, ali da je to bio njegov lični potez. 

- Više puta sam isticao - nisam deo nikakve grupe zaverenika, vođen sam isključivo vlastitom savešću i moralnim i političkim načelima koje zastupam- dodao je Hasanbegović. 

Tanjug

On kaže da ne zna hoće li neko drugi iz HDZ-a da sledi njegov primjer. 

- Svakome prepuštam da deluje na onaj način za koji smatra da je najbolji. Postoje trenuci kada savest i shvatanje nacionalnih interesa treba da budu iznad stranačke stege i taj trenutak je upravo došao- tvrdi Hasanbegović. 

HRVATSKA PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Sabor ostao bez predsednika, čeka se ostavka Vlade!

Ponavlja da je za odluku hoće li podržati Plenkovićevu Vladu u Saboru irelevantan njegov stranački status. 

- Kada vidim ko će činiti novu većinu i pod kojim uslovima, o tome ću doneti odluku. To nema nikakve veze sa mojim stranačkim statusom- rekao je. 

HRVATSKI MEDIJI: Plenković ponudio Pupovcu mesto potpredsednika!

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović po kratkom postupku je izbačen iz vladajuće HDZ, nakon što je ranije danas oštro kritikovao šefa te stranke i premijera Andreja Plenkovića, rekavši da je na pogrešnom putu. 

U kratkom saopštenju iz HDZ-a se navodi da je Hasanbegoviću članstvo u stranci prestalo uvidom da se on kandidovao na listi Brune Esih na lokalnim izborima u Zagrebu. 

- Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidovanjem na izborima bez saglasnosti stranke- stoji u saopštenju HDZ, uz napomenu da je ono upućeno i Hasanbegoviću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija