• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2017

23:33

CRNOGORAC U BELOJ KUĆI: Marković sa Tilersonom, Crna Gora od 5. juna članica NATO!

Balkan

CRNOGORAC U BELOJ KUĆI: Marković sa Tilersonom, Crna Gora od 5. juna članica NATO!

Podeli vest

SAD će nastaviti da snažno podržavaju Crnu Goru i nakon njenog ulaska u NATO, kazao je državni sekretar Sjedinjenih Država, Reks Tilerson, na sastanku u Vašingtonu sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, koji je poručio da će Crna Gora deo Alijanse formalno postati 5. juna, prenosi RTCG

- Ovo je bila prilika da otvorimo sva pitanja kako naših bilateralnih odnosa, ali i ona koja se tiču Zapadnog Balkana, Evropske unije i sveta- kazao je Marković nakon sastanka.

On je rekao da američko-crnogorski odnosi imaju zadovoljavajuću dinamiku, što se posebno manifestovalo brzom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

- Razgovarali smo i o pitanjima koja se tiču stabilnosti i mira na Balkanu, kao uslova za evroatlantsku perspektivu, u okolnostima kada se dešavaju zabrinjavajući trendovi, kada imamo sve više nestabilnosti. Saglasili smo se da je, pre svega, na balkanskim liderima odgovornost da sami pronalaze rešenja za viziju Balkana, koja će biti evropska i evroatlanska- kazao je Marković.

On je naveo da je posebna tema razgovora bilo rusko prisustvo na Zapadnom Balkanu.

- Tim prisustvom se podstiču i hrane destruktivne i pro-nacionalističke snage koje imaju za cilj da zaustave crnogorsku evroatlantsku perspektivu, ali i zemalja regiona. Crna Gora je dala snažan odgovor toj destrukciji iz Rusije i u dijalogu i odlučnosti u vođenju te politike ćemo tražiti odgovore, kako da se odnosi sa Rusijom dovedu na prihvatljiv nivo- kazao je crnogorski premijer.

SKUPLJA DARA NEGO MERA: Evo koliko će Crna Gora plaćati članstvo u NATO!

RUSIJA PORUČILA NATO CRNOJ GORI: Niste poslušali glas razuma, preuzmite odgovornost za posledice!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simerijanac

pre 6 godina

Ovaj crnogorac pominje zemlje regiona, a znamo da misli prvenstveno na Srbiju. Šta njega interesuje Srbija i njene, pazi molim te- atlantske perspektive ?

oggy

pre 6 godina

Ustvari ameri kobajagi da vrse pritisak na siptare za demarkaciju granica jer su ovi protiv rusa a i usli i nato i tako napravili veliku parking drzavu za amere.Ali verujem da nece ici nimalo lako.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija