• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

09.05.2017

09:48

RUSI I SRBI SU BRAĆA! KARADŽIĆ IZ HAGA ČESTITAO PUTINU: Sve na svetu ima svoju cenu, a sloboda naroda najvišu!

Balkan

RUSI I SRBI SU BRAĆA! KARADŽIĆ IZ HAGA ČESTITAO PUTINU: Sve na svetu ima svoju cenu, a sloboda naroda najvišu!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić uputio je iz pritvora u Hagu čestitku Rusiji povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom uz poruku da sloboda naroda ima najvišu cenu

- Sve na svetu ima svoju cenu, a sloboda naroda ima najvišu. Ta cena ste vi i vaša žrtva. Vi ste blistavi i besmrtni, kao što su blistavi i besmrtni dijamanti, jer vi i jeste dragulj svoga naroda - poručio je Karadžić. 

 On je u čestitki, koju prenosi Sputnjik, naglasio da blistanje Rusije čuva njen narod od rđe i propadanja. 

- I u tom sjaju vašeg blistanja rađaju se nove generacije u slobodi, časti i dostojanstvu bez kojih bi naši životi bili prazni, trajanje ropsko, a krajnja sudbina propast i nestajanje - naveo je Karadžić. 

Prema njegovim rečima, sve što postoji oslonjeno je na temelje, a Rusija je temelj naroda. 

MILOŠEVIĆ JE IZDAO SRBE KAD JE FORMIRAO SRJ! Radovan Karadžić o uzrocima rata u BiH i Jugoslaviji!

- Iako su temelji u zemlji i ne vide se svakoga trenutka, svi ih poznaju i osećaju, na njima zasnivaju svoju sigurnost i trajanje u vremenu i istoriji. I kao što blistate u vremenu ovoga sveta, tako blistate i u večnosti koja se raduje svakom vašem podvigu i žrtvi - naveo je Karadžić. 

On se na kraju osvrnuo na odnose Srbije i Rusije i naglasio da uz sve bratske veze i pomaganja kroz vekove, ne treba da se zaboravi ni jedinstven koren iz koga su iznikli. 

PRVI INTERVJU SA RADOVANOM KARADŽIĆEM: Kako se skrivao i zašto je postao dr Dragan David Dabić!

- I imena naših otadžbina ukazuju na to kao na najveću bliskost, jer su ta imena, posmatrano fonetski, gotovo istovetna. Srpska srednjevekovna država Raška je na ondašnjim evropskim jezicima nazivana Rascija, a fonetski izgovor imena Rusija je i danas Rasija i Raša. Nije moguće zanemariti ovu sličnost, pa je ne treba ni zanemariti, već se na nju podsećati stalno, sa radošću i ponosom u srcu - rekao je prvi predsednik Srpske. 

On je zaključio da nije važno ko je od koga nastao već da je koren isti. 

- To je više od prijateljstva. To je bratstvo - zaključio je Karadžić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija