• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2017

13:36

AMERIČKI ULTIMATUM! PRIŠTINA DOBILA 48 SATI DA POVUČE GRANICU SA CRNOM GOROM: Mustafa u velikom problemu!

Balkan

AMERIČKI ULTIMATUM! PRIŠTINA DOBILA 48 SATI DA POVUČE GRANICU SA CRNOM GOROM: Mustafa u velikom problemu!

Podeli vest

Američka ambasada je dala kosovskim institucijama ultimatum da bez odlaganja ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a narednih 48 sati će biti odsudno za opstanak kosovske vlade, prenose prištinski mediji

Ambasada SAD je u saopštenju navela da je, posle detaljne ekspertske revizije, demarkaciona linija ustanovljena Sporazumom korektno povučena, navodi prištinski list Zeri.

- Vreme je da se stavi tačka na prepirke i neslaganja koji samo nanose štetu Kosovu i štete njegovom kredibilitetu, onemogućavajući građane Kosova da slobodno putuju. Sporazum je dobar2, navodi se u saopštenju. 

RTK javlja da su i Demokratska partija Kosova (DPK) i Demokratski savez Kosova (DSK) pozdravili saopštenje Ambasade.

Američki ambasador sastaće se zajedno sa kosovskim premijerom Isom Mustafom sa svim poslanicima DSK-a. Ovaj sastanak se, kako navodi RTK, smatra poslednjom nadom za usvajanje sporazuma o demarkaciji u kosovskoj skupštini, kao i za opstanak Mustafine vlade i savez njegovog DSK-a sa DPK, nakon inicijative opozicije da se glasa o nepoverenju vladi.

Mustafa je ranije rekao da će Skupština u sredu razmatrati sporazum o demarkaciji, istog dana kada će se glasati o poverenju vladi.

Kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika DPK Enver Hodžaj rekao je za "Epoka e re" da su članovi vlade iz njegove stranke i rukovodstvo stranke pod pritiskom članstva da "krenu novom dinamikom".

On je rekao da će poslanici DPK glasati za sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali da ta stranka još nije odlučila da li će glasati za nepoverenje vladi.

Prema Hodžaju, narednih 48 sati biće odlučujuće kada je reč o stavu stranke o ovom i drugim pitanjima uključujući prevremene izbore, prenosi Epoka e re.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 6 godina

Ha,ha,ha,kako siptari cvrkucu kad im naredi gazda sta da rade,jadni ste i zalosni,isto kao i vase gazde,bednici obicni i ako leze na bilionima i trilionima,covek se ne postaje na materijalnoj osnovi vec na duhovnoj a oni su teski materijalisti koji nikada nece postati ljudska bica,a moralne nakaze da,vec su to postali uveliko,unazad hiljade i hiljade godina.Divlji zapad i kauboji su izgleda\n jos na ceni u svetu,zato od napretka civilizacije nece biti nista za duzi vremenski period.\n

SERGIJE

pre 6 godina

Ha ha ha sve im gazda naredjuje a misevi sprovode

deda Raša

pre 6 godina

Opasna ova americka demonkratija, samo nemoj kako tata kaze, ode vlada. Nije to onaj "nas", sto u Skupstini uz gitaru peva "pada vlada".

Nebojsa

pre 6 godina

Za ocekivati je da posto niko ne pita Srbiju oko njene granice sa Crnom Gorom koja je na delu KiM i po rezoluciji 1244,  da ulozi protest i da saopsti da ona tu demarkaciju ne priznaje. To bi bio maksimum u ovo situaciji ali dovoljno i potrebno da ucini.n

Lala iz Banata

pre 6 godina

Дабогда се за "језике" ... - чупали...!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija