• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

10.05.2017

10:44

HRVATIMA JEFTINIJE DA UMIRU NEGO DA RAĐAJU: Ko nije nasledio grobno mesto...!

Balkan

HRVATIMA JEFTINIJE DA UMIRU NEGO DA RAĐAJU: Ko nije nasledio grobno mesto...!

Podeli vest

U Hrvatskoj se na smrt morate pripremati kao i kad očekujete dete. Hrvatski portal 24 sata uporedio je cene opreme za bebe i troškova sahrana (bez grobnog mesta) u najvećim gradovima te zemlje Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Karlovcu, Rijeci i Varaždinu

Novinari portala 24 sata istražili su prosečne cene opreme za bebe u trgovinama u navedenim gradovima, a u istim gradovima su tražili od grobalja da navedu cene osnovnog pogreba bez cene grobnog mesta.

Prema njihovom istraživanju, za roditelje je najskuplje da dobiju dete u Zagrebu, gde država i grad "pokrivaju" oko 17 odsto troškova, dok je najpoželjniji grad za odgajanje novorođenčadi Varaždin.

PUTIN ŠALJE HRVATE U BANKROT: Zagreb strepi i čeka odluku ruskog predsednika!

Kad je reč o sahranama, 24 sata navode da su cene pogreba u svim gradovima manje-više iste, ali troškovi "skaču u nebo" kad se mora kupiti grobno mesto.

- Groblja se nemaju gde širiti jer su sva u najelitnijim naseljima u Zagrebu i zato je danas grobno mesto toliko skupo. Nažalost, to se neće promeniti u skorije vrijeme, a cene grobova sigurno će sve više rasti - rekao je grobar iz Zagreba Srđan Juričev.

Ako niste jedan od srećnika koji je nasledio grobno mesto od člana familije, "onda se za smrt morate pripremati kao i kad očekujete dete".

HRVATSKA JE KRIVA ZA UBISTVO SRBINA, MORA DA PLATI: Sud u Strasburu šokirao Zagreb!

Kao najveći problem u Zagrebu Juričev navodi odluku Holdinga da se cena groba digne za dodatnih 500 kuna.

- Otkad je pre nekoliko godina država odredila da se hrvatskim braniteljima omogući 2.000 kuna za pokop, Holding je dignuo cenu ukopa za 500 kuna. To je ljudima teško palo. Često nemaju ni 70 kuna za pečat za formulare prilikom prijavljivanja smrti, pa je 500 kuna velik trošak - objasnio je grobar Juričev.

ZAHTEV SAD ŠOKIRAO LIJEPU NJIHOVU: Hrvati moraju da vrate imovinu koju su otele ustaše!

Hrvatski demograf Stjepan Šterc smatra da država mora uvesti nove reforme i fokusirati se na jedan od najvećih problema Hrvatske danas - veliki pad nataliteta.

- Poreskom reformom država je odlučila smanjiti PDV na mrtvačke kovčege, što je sve šokiralo jer ne možete verovati da se više bave smrću nego životom. Umesto da olakšaju mladim parovima kad planiraju osnovati porodicu - rekao je Šterc.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17