• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.05.2017

15:52

POČELA INVAZIJA! ITALIJANSKA VOJSKA UŠLA U MAKEDONIJU: Zaev poručuje da će Skoplje biti trideseta članica NATO!

Balkan

POČELA INVAZIJA! ITALIJANSKA VOJSKA UŠLA U MAKEDONIJU: Zaev poručuje da će Skoplje biti trideseta članica NATO!

Podeli vest

Kolona KFOR sa Kosova, prešla granicu i ušla u Makedoniju, na graničnom prelazu Blace. Poznato je da su u konvoju italijanski vojnici. Još se ne zna zašto su i na osnovu čega strane trupe ušle na teritoriju Makedonije

Lokalni mediji su postavili pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali policija je zatražila da se pošalje zvaničan zahtev za dobijanje informacija.

Interesantna je da se ulazak NATO vojnika iz Italije u Makedoniju gotovo poklopio sa izjavom lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da Makedoniju vidi kao 30-ta članicu NATO saveza, s tim što je, kako je rekao, prethodno neophodno rešiti spor sa Grčkom oko imena.

ŠIPTARI VEĆ PRIPOJILI CELU MAKEDONIJU: Zvanična Tirana više i ne krije nameru DA ANEKTIRA komšije!

Zaev je za podgoričku Pobjedu rekao da je za Makedoniju važno članstvo u NATO zbog toga što taj vojni savez, posebno, kako je rekao, kod nas na Balkanu, podrazumeva stabilnost, bezbednost i nepovredivost granica.

- Pored toga, NATO je garancija rasta ekonomije, ekonomskog razvoja, dotoka stranih investicija. Najzad, da je Makedonija bila članica NATO, diktatorski režim Nikole Gruevskog, zajedno sa svojim sponzorima, ne bi se usudio da izaziva krize i nerede kakve smo, nažalost imali prilike da gledamo poslednjih nekoliko godina - rekao je Zaev.

VMRO-DPMNE: Cela Makedonija postala žrtva izdajničke politike kriminalca ZAEVA!

Reuters

Govoreći o tome kako će Makedonija rešiti spor sa Grčkom, zbog kojeg je blokirana u NATO integracijama, Zaev je rekao kako veruje da će dijalogom dve vlade, koje će uvažiti makedonski identitet, dignitet i ponos, doći do rešenja tog višedecenijskog spora.

KOZARSKI: Otkud firma Organs Watch na severu Makedonije? PRIPREMA LI SE NOVA "ŽUTA KUĆA"?!

- U tome će nam, nadam se, pomoći opozicija, ali i građani Makedonije koje ćemo, ako to bude neophodno, pozvati da na referendumu odluče o imenu države u kojoj žive. Kao što znate Grčka je promenu imena Republike Makedonije postavila kao uslov našeg ulaska u NATO - rekao je Zaev i dodao:

- Iskreno ne razumem šta se to od nas očekuje. Da se izjasnimo kao Marsovci?! Makedonci smo i ne možemo biti ništa drugo. Uzgred, podsećam vas da su našu zemlju 123 države sveta priznale pod imenom Republika Makedonija - poručio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Oslobodite narod

pre 6 godina

Italijanska vojska da pod hitno udje u Srbiju!!!

Pik

pre 6 godina

Sip.tar ako se ne osecas slobodno ako nisi srecan vrati se u albaniju

Lala iz Banata

pre 6 godina

Та већ су били једаред...и баш су се.... - "прославили"...!!

Rodoljub

pre 6 godina

U tom slučaju će da joj se suprostavi vojska Srbije i slobodarski narod srbski!!!

riki

pre 6 godina

Izdajico idi da prodaješ paprike i paradajz, jer za političara nisi rođen.

Nato u blato

pre 6 godina

Овај Заев је тежак болесник, прича о НАТО пакту у суперлативима док га исти окупира и ради му по земљи шта хоће, ово је синдром тзв. вештачких нација попут Македоније и Црне Горе, обе територије су отпале од Србије па иду ка својим џелатима који им спремају судбину Велике Албаније.

Macedonian Worior

pre 6 godina

Kao prvo mi nismo vestacki vec smo istinska nacija sa debelom istorijom, kao drugo prijatelju mi smo odpali od Srbiju jer ste vi i Bugari i Grci bas onako " Bracki postupili " u 1913 godini zaedno sa Englezima i Francizima , tako da Tito mozda mason ili sta ja znam sproveo pradu gore, dole sa proglasenje Makedoskom stanovnistvo i naciju kada e formirana bivsa SFRJ i ovu drzavu sa raspada dobila je ono sto i pripada a to je NEZAVISNOST , SUVERENITET .. pozz

IstinaJeJedna

pre 6 godina

sa kakvom istorijom???? ti si pobrkao loncice. makedonija je hiljadama godina bila geografsko ime,a onda je dosao tito i od geografskog imena- podrucja, napravio narod...zato vam grci i ne daju da se tako zovete, jer bi to znacilo da su i oni makedonci tj. onaj deo egejske makedonije u grckoj...elem, makedonija je ime geografske lokacije, a vi ste pola bugari, a pola srbi i dobiste ime makedonci od tita

Pjer

pre 6 godina

Nikada vi niste imali ni nezavisnost ni suverenitet,sve vreme su vam Ameri u zemlji ,koji podržavaju šiptare da vas nema na mapi !!!

dragsljub

pre 6 godina

covece znas li sta pricas.Strana vojska ti u drzavi a ti pricas o suverenitetu.Ko god da si makedonac ili albanac ovo je okupacija tvoje drzave.

Pavle

pre 6 godina

Bas cemo da vidimo kakvu NEZAVISNOST i SUVERENITET cete imati pod Albancima.

Manjo

pre 6 godina

Znamm, za sve Makedonce Aleksandar Veliki nije Grk vec je on Makedonac. Smesni ste kao cirkus. Tita da slavite i nikad da nemojte da zaboravite da ste vi Juzna Srbija.

Lelica

pre 6 godina

Mislite na grcku istoriju? Na teritoriji danasnje Srbije bilo je Rimsko carstvo, tu je rođeno 17 rimskih careva, pa niko ne kaze da su oni Srbi. Tako i vi, manite se prisvajanja Filipa i Aleksandra. Ili hocete da kazete da niste slovenskog nego stargrckog porekla?

Petar

pre 6 godina

Zaista? Makedonija ide djelatima koji ce Srbiju postedeti jer siptari mrze Makedonce ali zato vole Srbe do nesvesti? Pitam se dali neki uopste razmisljaju ili samo lupaju. Velika Albanija ne obuhvata samo deo Makedonije, a kad zagra medved brzo dodje i na komsijska vrata. Kako vas nije sramota da likujete na ovakve ozbiljne stvari koje nisu daleko i od vas?! Ne dao Bog nikome.

Vasko

pre 6 godina

Makedonija i Crna Gora su drzave svaka za sobom ,Srbija bi mogla razmisliti kako da pomogne a ne odmogne bratskim narodima .... Dok mi jedni drugima oci vadimo ,sipci napreduju u zauzimanju Balkana .. Da vas potsetim ,u karti velike Albanije uokvirena je i Presevska dolina ,i na teritoriji Srbije UCPMB nija prestala sa aktivnostima ....

Barbara Liry

pre 6 godina

Sve se odvija po planu dragih nam prijatelja sa zapada I NATO-a. Ima li iznenadenih?

ziki

pre 6 godina

Resice se pitanje imena drzave jer ce siptari da vam promene ime grb zastavu I jos puno toga tako da sa grckom je problem vec resen. Ime Makedonija nestaje I to je to.

Rubin

pre 6 godina

Ne vidim ni jedan razlog zašto bi se mi zamerali Grčkoj zbog tamo neke Makedonije, koja se uvek postavljala suprotno od naših interesa. Eto kako mi uvek sebi pucamo u stopalo. Srbija da povuče priznanje Makedoinije i prizna je pod imenom BJRM.

Macedonian Worior

pre 6 godina

Fala ti Prijatele da si zdrav i ziv sta da kazem zao mi e jer si jadna dusa .... kako se raduju albanci i zapad na ovakvi kao tebe koji ih ima i kod nas i u mislima im e ugradjen razdvajacki kod ne treba im mnogo da nas razbucaju i da nam rade ovo sto nam rade jer u porodici u naitesnom tkivu smo razdvoeni i idemo protiv svoih ,a po pravilo bi trebalo da se ojacamo i da oteramo i da resimo ovaj zajednicki prob .. pozz

Pitam se

pre 6 godina

A šta hoćeš ti "Prijatele" da sada Srbije uradi? Vi ste mešu prvima priznali šiptatima državu, i šta sad? Došla maca i kod vas?

Max

pre 6 godina

Što nisi tako pricao kada ste dali NATO-u bazu da sa vase zemlje ubija i bombarduje Srbe? Sto nisi ništa rekao kada ste priznali Kosovo? Što si cutao dok su tvoji glasali u UNESKO-u da srpske svetinje na Kosovu postanu šiptarske? Gde si bio kada su Grci u stotinama hiljada izlazili na ulice ''99 a protiv bombardovanja? I kada su Amerima zabranili bombardovanje sa njihove teritorije?! Žao mi je ali nemam baš nikakve emocije za vas, bivše Srbe i Bugare...naravno ako se budete tukli sa šiptarima, želim vam da ih stučete što više, da bi nama bilo lakše kad ih budemo saterivali preko Prokletija u Jadransko more, ali šta će sa vama da bude...pa, nije me briga, jer kad ste jednom zaboli kamu u ledja i opet ćete...pozz

Grk Zorba

pre 6 godina

Srbija treba da povuce priznanje,dakle da Republiku Skopje negira kao nezavisnu drzavu!

Nikola

pre 6 godina

Niste vi Makedonci, vi ste čokalije. Makedonci su obična komunistička izmišljotina da bi se Srbiji oteo njen ratni plen.

Pik

pre 6 godina

Tako je. Tako usli na kosovo i dali sip.tarima zemlju ( makedonci game over )sada je sve kasno

nn

pre 6 godina

Kad otimas tudje dodju neki drugi da ti uzmu tvoje. Ravnoteza.

xxdet

pre 6 godina

Vole katolici takve kao ti, sami im trce pod noz. Uvek ce biti praznoglavaca koji misle da zivot donose oni sto nam vec vekovima zatiru trag.

Mig29

pre 6 godina

Ајде ти усташо у своју лијепу, шта ћеш међу малим Русима?!!!

alexander

pre 6 godina

KO NEHRANI SWOJU WOJSKU,HRANITJE TUDJU.....NIJE IM WALJALA JNA....SPC....DOSXAO DJAWO PO SWOJE

Albakedinija

pre 6 godina

Nato saradnici i treba da budu u NATO. Sad su počeli da se bratime sa Srbima, neka hvala. Zauzeti prema njima stav, kao oni prema Srbima 1999.-te

Makedonka

pre 6 godina

Ние сме во сопствена држава окупирани од албанските терористи кои 2001 год. убиваа наши деца на најѕверски начин со амин на македпнска партија СДС и расчовечениот Заев. Веќе се чувствува отровот во воздухот, брат со брат да не се види, брат со брат да се мрази. Страшно албанските терористи на чело со предавникот Заев народот кој што протестира го нарекува терористи. Државата е парализирана, владее хаос и беззаконие, не легитимниот претседател на собрание си воведува свпои протоколи во собранието. Луѓе бидете опрезни ова не се знае до каде и до кога ќе се врши терор над институциите и народот со насилство и агресивност. Поздрав на сите но ова изгледа е само почеток .

Despina

pre 6 godina

Zbog zanosa o vašoj samostojnosti, poletno ste nam okrenuli leđa devedesetih i otišli. Kasnije su neki veliki nama uzeli Kosovo, a vi ga tako samostojni - priznali. E, koliko vidim, bićete u prilici da osetite da li cepanje zemlje boli!

Kasno za plakanje

pre 6 godina

Gospođo "Makedonka" Zašto niste plakali kad su iz Skoplja priznali šiptarima državi na otetoj teritoriji??? Sad kad je i na vaša vrata zaigrala mečka - kuknjava. Ne očekujete valjda da Srbija ratuje za vas?

vev

pre 6 godina

Samo covek koji nije sav svoj moze da se rafuje okupaciji, promeni imena zemlje-zvace se Albanija i aneksiji od te iste Albanije, svaka ti cast. Uradio si ono sto je Stipe Mesic u SFRJ i na polasku rekao-moj zadatak je zavrsen SFRJ vise nema- isto si to uradio ti, svi Makedonci ce postati albanci,sto nije naivno, jedna pravoslavna zemlja ce nestati, sto je i cilj! Samo se ljudi koji ne kontrolisu mozak raduju okupaciji, a Italijani su poslati u Makedoniju, jer su poznati kao zastitnici Srba i njihovih svetinja, a i broj KFOR vojske je tako smanjen daje je prostor Ramusu da pocne svoje zamilsi krvave da sprovede u delo !

tihi

pre 6 godina

Da vam neshto kazhem ,narochito vama koji vregjate Makedonce.Problem Makedonaca je upravo pocheo 1999te kada je paljena USA ambasada u Skoplju.Ameri su svatili da im Makedonci zbog Srba i nisu bash naklonjeni.Zato su potstakli 2001ve teroriste u Makedoniji ,2004te je bila teritorijalna podela opshtina u korist Albanaca.Balans izmegju vas i albanaca je trajao sve dok smo mi kao i vi odbili embargo Rusiji i evo shta se dogagja.Lazhete se ako mislite da se to samo nama dogagja.Vredjanjem pljujete sebi u lice.Narochito zbog Kosova.A Zaev nije Makedonija.

zoran miljkovic

pre 6 godina

Опет је НАТО показао доминацију над Русијом,руси су истерани са власти из македоније и нису успели да увуку Македонију у рат.Тако ће да буде и код нас,једино НАТО може да нас штити од Албанаца,али се бојим одлуке нашег руководства.Мислим да у Србији нико више неће да ратује,па је то и руководству све јасније.

Rade

pre 6 godina

Mi treba da gledamo svoj interes, a to je trenutno savez sa Grcima i Bugarima jer imamo iste neprijatelje , a to su trenutno Albanci.Naši zajednički vekovni neprijatelji Albanci ili etnički Šiptari kroz istoriju su nam bili neprijatelji, samo se nije učilo u redovnoj školskoj literaturi, a Broz im je spasao zadnjicu kad smo se nakon rata drugog konačno krenuli u obračun! Najviše im je došao glave Nikola Pašić! Nemože se pošten čovek kukolja rešiti da živi u miru!

Macedonian Worior

pre 6 godina

Citam komentare i zaprepasten sam od razmislenje deo Srbe , kako be ljudi Bozji nije vama jasno da smo mi Makedonci da nas BOG stvorio a ne vi ili Grke ili Bugare .... JAS SAM PRAVOSLAVNI HRISCANIN , SA MAKEDONSKOM Porekla cisto kravan , sa semejno gnezda poticem od Balkanskog Jerusalima od Ohrida od Svestenickoj porodici koju su bili gonjeni od Grcke erzarhije u periodu balkanske vojne i t .d i nisam nikakav Srbin , Bugarin a josh manje Grk .... znam sta sam i ko sam i zelim da stoim u istinu , i sve dok ne se prihvatimo koi smo i kakvi smo i kako nam e BOG stvorio i ne volimo se i ne postovamo se .... ne stoimo u BOGA i u Istinu vec u laz, a koje otac lazi zna se ..... Zato molim nafurane nacionaliste srpskog roda da malo razmisli sta radi ier ovde na ovom svetu smo privremeno kao stranci i idemo pred BOGOM u istinu da damo odgovor za sve sto radimo ovde za svaka delatnos cemo odgovarati.. neboim se sto me vi mrzite , znam samo da vas Ja nemrzim vec vas puno volim jer vi neznate sta radite , pa kad su MOGA OCA NEBESKOG namrazili i raspnuli ,pa i ocekuem da mene rugate i pljuvate i SLAVA BOGU za to , jer prica vam za ono sto jesam i za to da moja otadzbina napacena zove se Makedonija i da smo mi Makedonci za obedineje sveSlovenskog roda i da imamo isti problem koji obuhvata i vas i nas i Crnogorce i Grke i da sada nie ni vreme ni mesto da pricamo u istoriji koji sta je bio i vec u segasnost da otvorimo oci i da se udruzimo i da se podrzavamo. Da ne damo EU i NATO i AMERI da nam rade ovo sto nam rade .... kao dr zelim da vi ispricam kad se vec drzite oko priznanja Kosmeta tocno to sto smo razdvoeni sto nasi bilateralne odnose i vlade ne komuniciraju u jaknenje medjusebnih odnosa oteto e Kosmet i nismo mi Makedonci oteli od Srbiju vec AMERI , a mi koliko za informaciju kad pritisnuta i ucenenja Vlada nasa priznala nezavisnot Kosmeta , narod je zapalio Americku ambasadu u znaku revolta i podrzavanje brackog naroda , no vidite u istoriji u nazad kolko puta Srbija zabila nos Makedoniju, ali mi smo sve to oprostili i nikome ni rec nismo progovorili vec se molimo za vas i za nas i za citavi svet zato smo BOGOM MILI ... pozz Slava Bogu za sve ... AMIN+++

Megi

pre 6 godina

Logican sled dogadjaja. Uplasili su se za sebe kad smo mi bili u nevolji, ne shvatajuci da nam je nevolja zajednicka. Prvo i pre svega ne znaju kog su porekla i kakva im je istorija. Kad se osveste, bice kasno. Izmisljena nacija, kao i neke druge, dok je bilo bratstvo-jedinstvo na silu. Zao mi ih je, kao sto njima nije bilo zao nas.

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija