• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2017

21:33

AMERIČKI IZASLANIK HOJT JI: Ulazak Crne Gore u NATO najdramatičnija promena u regionu

Balkan

AMERIČKI IZASLANIK HOJT JI: Ulazak Crne Gore u NATO najdramatičnija promena u regionu

Podeli vest

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Hojt Brajan Ji, je na 2BS Forumu koji se danas održava u Budvi, kazao da je ulazak Crne Gore u NATO najdramatičnija promena, iako se puno toga dešavalo u regionu ove godine

Kazao je da je članstvo u Alijansi izvanredno dostignuće za Crnu Goru. Amerika ostaje uz Crnu Goru na svakom koraku puta ka NATO-u, poručio je Ji, prenosi portal CDM.

„Isto tako, Amerika će stati uz svaku zemlju regiona, koja ima taj cilj. Podržavaćemo i NATO kao stub globalne bezbednosti. Partnerstvo SAD-a i EU neće se menjati. Amerika je posvećena Alijansi“, naveo je on.

CRNOGORAC U BELOJ KUĆI: Marković sa Tilersonom, Crna Gora od 5. juna članica NATO!

Prema rečima Jia, pristupanje Crne Gore NATO-u pojačava konsistentnost politike otvorenih vrata, ali otkriva odlučnost Rusije da podrije napredak Balkana na evropskom i evroatlanstkom putu" počev od, kako je kazao, drskog plana za Podgoricu i podrške pokretima u Bosni do napora da se izoluje Kosovo, prenosi CDM.

- Videli smo zapaljivu nacionalističku retoriku i politiku podela, videli smo suzavac u Skupštini Kosova, političare u Republici Srpskoj koji prete otcepljenjem, rulju koja je upala u parlament u Skoplju, opoziciju u Crnoj Gori, koja bojkotuje parlament.

RUSIJA PORUČILA NATO CRNOJ GORI: Niste poslušali glas razuma, preuzmite odgovornost za posledice!

Da bi se sve to izbeglo, lideri u regionu moraju naći političku hrabrost za neophodne, ali nepopularne reforme u interesu građana. Nadam se da će novi premijer Kosova imati hrabrosti da usvoji Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom- kazao je Ji.

Vlade regiona, kako je dodao, uključujući i Crnu Goru moraju se boriti protiv korupcije.

- Parlamenti treba da zastupaju i brane interese građana. Poslanici koji bojkotuju rad parlamenta odriču se svoje odgovornosti i ignorišu savet nekadašnjeg predsednika SAD-a, Teodora Ruzvelta koji je kazao da je bolje biti hrabar lider u areni nego kritičar ili posmatrač sa strane- kazao je Ji.

(VIDEO) CRNA GORA UŠLA U NATO: Za glasalo 46 poslanika, Front najavio nove proteste širom CG


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

SAD su postale taoc kriminalne organizacije NATO. Pored njih taoc su i ostale velike zapadne zemlje. Ako neko od politicara ipokusa da se suprotstavi, biva vrlo brzo uklonjen sa politicke scene. UN bi trebalo da pokrenu adekvatne mehanizme za razmoniranje NATO organizacije jer je ista opasnija za svet od ISIS-a.. Sam Tramp im nemoze nista. Mora svet da mu pomogne, jer se tu vrte ogromne pare.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija