• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2017

19:47

AMERIKANCI U NEVIĐENOJ PANICI, RUSI PRAVE VOJNU BAZU U BANJALUCI: Agenti CIA tvrde da je Dodik sklopio tajni dil sa Moskvom!

Balkan

AMERIKANCI U NEVIĐENOJ PANICI, RUSI PRAVE VOJNU BAZU U BANJALUCI: Agenti CIA tvrde da je Dodik sklopio tajni dil sa Moskvom!

Podeli vest

Agenti CIA tvrde da se Rusija priprema da, u dogovoru sa Miloradom Dodikom, napravi bazu u Mahovljanima kod Banjaluke Sa te pozicije Moskva bi raketama mogla da kontroliše čitavu Evropu, tvrde Amerikanci

Američki obaveštajci tvrde da Rusija planira da napravi veliku vojnu bazu u Mahovljanima nedaleko od Banjaluke, prestonice Republike Srpske!

Da se vidi ko je jači

Balkan je veoma interesantno područje za "pokazivanje mišića" jer je na raskrsnici Istoka i Zapada
Orhan Dragaš, stručnjak za bezbednost

Agenti CIA upozorili su čelnike NATO da postoje ozbiljne informacije prema kojima je predsednik RS Milorad Dodik sa ruskim liderom Putinom već sklopio tajni dogovor o vojnoj bazi u kojoj bi bili raspoređeni i najmoderniji raketni sistemi ruskih oružanih snaga!

Protivteža Bondstilu

Ovakav vojni kompleks bi, prema navodnom planu Moskve i Banjaluke, predstavljao direktnu protivtežu američkoj bazi Bondstil na Kosovu. To bi, takođe, Rusiji omogućilo kontrolu čitavog evropskog kontinenta iz jedne tačke.

"Američka baza na Kosovu, koja je jedna od najvećih njihovih baza izvan granica SAD, na meti je Rusije. Vladimir Putin po svaku cenu želi da se vojno ustoliči gotovo u srcu Evrope. Ruska baza mogla bi da bude u Mahovljanima, kod Banjaluke. Sa te pozicije Moskva raketama može da kontroliše gotovo čitavu Evropu, a posebno Jadransko more. Rusija na ovaj način želi da kompenzuje ulazak Crne Gore u NATO", navodi se u izveštaju obaveštajaca CIA, koji su preneli sarajevski internet portali.

I dok se niko u Moskvi i Banjaluci nije oglašavao ovim povodom, stručna javnost smatra da ne treba unapred otpisivati mogućnost izgradnje ruske vojne baze usred Republike Srpske.

Tako Orhan Dragaš iz Međunarodnog instituta za bezbednost kaže da je takmičenje dve najveće svetske sile, Rusije i SAD, sasvim očekivano.

Dodik: Nećemo konflikt, ali RS brani svoja prava

Lider RS Milorad Dodik izjavio je juče da ta zemlja ne želi konflikt, ali da će uvek braniti svoja prava i slobodu.
- Republika Srpska je usmerena ka stabilnosti regiona i evropskim integracijama, integracija u NATO će biti moguća samo ukoliko to narod prihvati - rekao je Dodik na obeležavanju godišnjice formiranja Vojske RS, uz komentar da su Srbi stradali uvek kada nisu imali vojsku, pa je zato "u osnovi formiranja Vojske RS bila ideja da se spreči stradanje naroda".

- Rusija sve više postaje svetska sila u vojnom smislu i staje rame uz rame sa SAD. Balkan je veoma interesantno područje za "pokazivanje mišića" jer se nalazi na raskrsnici Istoka i Zapada. Razumljivo, NATO neće nimalo blagonaklono gledati na ideju o ruskoj vojnoj bazi u RS... - objašnjava Dragaš.

Ovo je "patka" iz Sarajeva

Na drugoj strani, stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević smatra da bi Rusija bila dobrodošla u RS kako zbog uspostavljanja ravnoteže tako i zbog zaštite stanovništva.

- NATO u BiH ima više baza, tri specijalne jedinice, dve hiljade obaveštajaca, kao i sedam stotina vojnika u okviru EUFOR. Ipak, smatram da priča o vojnoj bazi nije baš realna i da sarajevski mediji, politizovani i islamizirani, lažu kao psi, sa ciljem da unesu pometnju, nerede i zaplaše Zapad ruskim prisustvom u RS - zaključuje Galijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 6 godina

Jedino ruska baza u rs moze da garantuje njen opstanak i odvrati hrvate i nato od zlih namera.

Mirko

pre 6 godina

To bi bila velika podrshka posebno kada je u pitanju odbrana od ustashtva i balija.

Nemam pojma

pre 6 godina

Mislim da bas briga Hrvate za RS , imaju dosta problema u federaciji Dodik i Covic se drze skupa zbog interesa oba naroda u PiH.

zlaja

pre 6 godina

A Ameri prave BAZE da donesu mir i blagostanje, pravi andjeili, i to MILOSRDNI.

pero

pre 6 godina

Toliko buke kada se spomene RUSIJA a amerikanci svugde po svetu imju svoje baze i to je kao normalno.Amerikanci imaju bazu na SVETOJ SRPSKOJ zemlji i nikom ništa

Mig29

pre 6 godina

Све је могуће па и руска база, што да не, Додик је руски човек и велики Србин, извешће он Српску из БиХ питање времена!!!

grof01

pre 6 godina

Jedino što može jeste da izvede pravoslavne iz BiH baš kao što su lideri nekadašnje tzv.rsk izveli pravoslavne iz HRV.Sve ostalo su mokri snovi;)

milorad

pre 6 godina

једини гарант физичког опстанка Српског народа је Русија.

grof01

pre 6 godina

ha ha ha Ne palite narod džaba :))) BiH,odnosno država BiH jedino može da da pristanak za prisustvo stranih vojnika u BIH a to,kada su rusi u pitanju,neće biti nikada!tzv.rs tu nemože ništa.S druge strane,NATO je uveliko u BiH već 20K GODINA. Rusi u BiH??? ha ha ha Pa nemogu ni u srbiju a kamoli u BiH ;) Samo potpuni idiot može da se pali na ove smijurije koje još smješniji informer potura!hajde treba da vicete...napadaju srbe,napadaju tzv,rs,napadaju srbiju,velika albanija i sl....Ustvari jedino je velika albanija moguća i realna a to znači da cjepanju srbije nema kraja :(

Jure

pre 6 godina

Kakve glupisti. Pored Srbije ici u Bosnu. Ici na tako geogrfski rizicnu teritoriju na samu granicu EU a kopneni put do baze ko dlaka tanak. Za tren ga mogu preseci.

gavrilo

pre 6 godina

Amerikanci i Evropa nas neće zaštititi od ovog bezobrazluka i ataka na naš narod na ovim prostorima. Čak su saveznici našim neprijateljima. Ne znam šta još uvek čekamo i nečem se poštenom nadamo sa njihove strane.

zoran

pre 6 godina

PAMETAN DODIK PUTIN,RUSKA BAZA PRVO U RS PA ONDA PRIKLJUCAK SRBIJI BEZ ZRNA BARUTA,A STA MISLITE POLITICARI VI IZ FOTELJA STO MNOGO MISLITE I NAVIJATE.

neno kosic

pre 6 godina

ako dodje do toga kasarna u bileci mora biti glavna baza.sa tim cinom bi taj hercegovacki kraj zivnuo i nebi vise ljudi bjezali tj. oni koji imaju mogucnost.amin.

Bobo

pre 6 godina

Mi cemo radje fabrike,a Srbiji prepustamo Ruske baze,nama to ne treba.Eto vam i Dodik svakako ima vilu na Dedinju.Ima jedna stara poslovica kaze jadan onaj sto ga Kinezi hrane i Rusi brane.

Ćira

pre 6 godina

Vreme je da se amerikanci napasu svojih hamburgera i koka-kole.\n

Feniks1

pre 6 godina

srpska je entitet i ne vrijedi vama objasnjavati da entiteti ne prave medjunarodne dilove i ugovore . BiH je pod Kforom i visokim predstavnikom . To bi bio direktan napad na suverenu BiH cija se zastava vijori ispred UN . Zasto rusi ne naprave bazu u Crnoj Gori --Ne Smiju . Srpska teritorija ce biti sve manja i manja jer ste ratoboran i osvajacki narod . Rusi nikad nece doci na Balkan . Osim kao turisti , konzuli i ambasadori .

Žepa

pre 6 godina

A kako Rusi misle doći do Banja Luke? Iskopat će tunel od Moskve do BL. Nesto se i drugi tu pitaju.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Prpa bato - udronj'o se NATO! Sad svi nek se paze jer RUSI DOLAZE !

ADA

pre 6 godina

AMERIKA JE NA ZALOST I STVORILA TAKOZVANU REPUBLIKU SRPSKU HRVATE SU OSLOBODILI TIH PARAZITA AL ZATO SU PARAZITI PREBACENI U BOSNU I HERCEGOVINU CEK SE I KOSOVO OSLOBODI BEDE AL NAMA BEDA SE UVALI PITAM SE DAL JE TO NAMERNO URADJENO DA BI BILO POVODA DA SE BALKAN PONOVO U KRVAVI RAT UVUCE ILI JE TO STVAR LOSEGA PRORACUNA BIO BILO KAKO BILO SRBIN JE TU DA ROVARI HUSKA PROVOCIRA I RATOVE IZAZIVA

momir mosa

pre 6 godina

bice po onoj vladicinoj:kakve su ti misli takav ti zivot.ako meni ne verujete pitajte g.lazanskog.

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija